Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud porušuje nějakým způsobem ujednání družstva, normálně bych to řešila tam.
Příspěvek upraven 04.02.14 v 15:59
S tím vrtáním tě nepotěším: když se narodil nejstarší, byt nad náma rekonstruovala mužova sestra s přítelem, naštěstí přes den bývali v práci, takže víkendy.
Sousedi v barácích vlevo a vpravo taky pořád něco rekonstruujou, vrtají a tak.
Když se narodil prostřední, přistavovali jsme.
Ted´zas rekonstruují sousedi ![]()
A obojí sousedi z obou stran chtějí přistavovat ![]()
Nemluvě o nesnesitelném sousedovi co pořád dělá problémy kvůli kravinám.
A neuděláš nic
![]()
Je to blby, ale kdyz byt neni vas, tak nevim jestli se neceho domuzete. Co se prestehovat?
To je těžké, dovolání není. Dlažba nebo plovoučka v paneláku je neštěstí, holt jsou to panely…Kňučící pes je sice na stížnost, ovšem těžko říct zda bude úspěch. A pokud vrtá a rekonstruuje v družs. bytě, měly by se tyto zásahy správně hlásit písemně na družstvu, u nás je i zvykem, že se upozorní na nástěnku, že v domě bude rekonstrukce, třeba jádra. Ale to je záležitost tří týdnů…Nevím, zeptat se můžeš na družstvu, ovšem pozor, nejsi člen družstva, když je byt „strejdy“, aby z toho nebyl malér, pokud mezi sebou nemáte vyjednanou pronajímací smlouvu.
Strejda na to říká co? Měl by to řešit na družstvu, je možné, že si sousedi udělali z bytu dílničku. Taky mám v živé paměti, jak si soused nade mnou dělal z bytu cedník. Několik měsíců vrtal a vrtal a vrtal
.
Pokud se strejda nechce angažovat a sousedi stanovy neporušují, hledala bych jiné bydlení, jinak ti hrábne. Malé miminko usne relativně jednoduše a kdekoliv, ale čím bude starší, tím víc klidu bude potřebovat a v tom co popisuješ…no nevím nevím.
@jenika1 píše:
Já bych se asi odtěhovala. Byt Váš není, takže jinam.
A co když se přestěhují jinam, i třeba do vlastního a tam to bude totéž? Odstěhovat se není řešení. Co partner/manžel? Nemůže na ně vlítnout on a něčím pohrozit? Nás takhle vzbudila sousedka pod náma ve 2 ráno, stěhovala skříně a manžel tam na ní vlítnul, jestli by nás laskavě mohla přestat budit a byl klid.
Nebo zkusit řešit to s družstvem případně policií.
Tak to znám a vim že proti tomu není žádná obrana a je to na nervy, Jsou jen dvě možnosti jak se vyhnout takovim bláznum
odstěhovat se
do baráku na samotu nejlépe ![]()
A nebo namazat schody sádlem a doufat že si zláme ruce a bude aspon pul roku klid ![]()
Nezávidím ti to, je to jistě nepříjemné, ale stěhováním nic nevyřešíš, leda do baráčku. Máme opačný problém, máme dlažbu, psa a děti v bytovce plné důchodců, sousedka už mě buzeruje i kvůli tomu jaké nosím bačkory, že se to nedá vydržet, jak je to slyšet, minule mi donesla koberec ať podlepíme židle že jí z toho praskne hlava jak s nima malá šoupe, ani tady není chvilka klidu a to furt holky rychtuju ať jsou jako myšky nebo zase někdo přiletí
A to je to náš byt.
@Anabellkaa píše:
A co když se přestěhují jinam, i třeba do vlastního a tam to bude totéž? Odstěhovat se není řešení. Co partner/manžel? Nemůže na ně vlítnout on a něčím pohrozit? Nás takhle vzbudila sousedka pod náma ve 2 ráno, stěhovala skříně a manžel tam na ní vlítnul, jestli by nás laskavě mohla přestat budit a byl klid.
Nebo zkusit řešit to s družstvem případně policií.
Odstěhovat se je řešení v případě, že půjdeš někam do baráku, kde je klid a nejbližší soused má barák aspoň 50 metrů od konce tvýho pozemku.
@Seizdra píše:
Odstěhovat se je řešení v případě, že půjdeš někam do baráku, kde je klid a nejbližší soused má barák aspoň 50 metrů od konce tvýho pozemku.
Asi tak ![]()
@rozmary píše:
Nezávidím ti to, je to jistě nepříjemné, ale stěhováním nic nevyřešíš, leda do baráčku. Máme opačný problém, máme dlažbu, psa a děti v bytovce plné důchodců, sousedka už mě buzeruje i kvůli tomu jaké nosím bačkory, že se to nedá vydržet, jak je to slyšet, minule mi donesla koberec ať podlepíme židle že jí z toho praskne hlava jak s nima malá šoupe, ani tady není chvilka klidu a to furt holky rychtuju ať jsou jako myšky nebo zase někdo přiletíA to je to náš byt.
Nejsem duchodce, ale dlazbu v byte nechapu. Bydlela jsi nekdy pod nekym s dlazbou? Ja se te sousedce nedivim, ze na tebe chodi.
Sama mam v zive pameti sousedy nad nami, dlazba a plovoucka a kluk neustale jezdici na motorce. Moje mamka chodici na tydenni nocni smeny byla fakt nadsena.
Zakladatelko: Co se zeptat na sousedy na druzstvu, pripadne pisemna stiznost a taky dukazni nahravka hluku? Nebo hygiena a zmerit hluk. ![]()
@Flyingfrog píše:
Nejsem duchodce, ale dlazbu v byte nechapu. Bydlela jsi nekdy pod nekym s dlazbou? Ja se te sousedce nedivim, ze na tebe chodi.Sama mam v zive pameti sousedy nad nami, dlazba a plovoucka a kluk neustale jezdici na motorce. Moje mamka chodici na tydenni nocni smeny byla fakt nadsena.
Zakladatelko: Co se zeptat na sousedy na druzstvu, pripadne pisemna stiznost a taky dukazni nahravka hluku? Nebo hygiena a zmerit hluk.
Už jsme ten byt tak koupili a v žádném případě nedovolím aby tu holky jezdily na motorce, naopak se snažím je co nejvíc krotit, takže si tu kolikrát připadají víc než doma spíš jako ve vězení. Vím že to má zakladatelka těžké, jen jsem tím chtěla říct že když zůstane v bytovce jakékoliv, bude to pořád stejné a možná až jí dítko povyroste, budou si zase sousedi choddit stěžovat k nim, že dítě něčím rachotí. V žádném případě bych jí to nepřála.
@Seizdra píše:
Ahoj, už nevím jak dál. Bydlíme v družstevním bytě, ale není náš. Majitelem je rodinný přítel, pro mě strejda, se kterým se otec bavil 10 let před mým narozením (dohromady se znají nějakých 35 let).
Když mi po několikáté slila takto i prádlo na balkóně, už jsem tam šla totálně vytočená, za účelem jim už něco říct, ale nikdo neotevíral. 

Bydlíme zde rok a tři měsíce. Problém ovšem dělají sousedé nad námi. Jako první jsme si museli zvykat na jejich neodborně provedenou dlažbu, po které když chodí, drnčí nám poličky. To, že chodí po patách hluk umocňuje. O víkendech nás „zapojují“ do svých návštěv stylem, že slyšíme každé slovo, mnohdy i přes hlasitě zapnutou televizi. Několikrát nám zničili květny na parapetu za okny při zalévání v největších vedrech přes den svých květin (nemají totiž pod truhlíky žádné misky na zadržení vody). Takže tím pádem pravidelně nám slili naše truhlíky, následně jak proudy vody zasáhly naše truhlíky, všechna hlína se nám odrazila na okna a když jsme třeba měli okno otevřené, měli jsme durch koberec a záclony
Jenže přišly další pekla, a to už v době mého těhotenství. Soused se rozhodl, si udělat z bytu ementál. Několikrát měsíčně vrtá několik dní v kuse a to třeba celé dopoledne. Bušení na topení také ignorují.
Když už tam ta rodina není, tak pro změnu jejich obrovský pes kňučí, štěká snad i na smítko prachu a ještě jak drápy šlape po té dlažbě, to je katastrofa.
Teď máme již čtyř měsíčního syna a tolikrát ho uspávám na několikrát přes den. Prostě ho vyruší, jak „přidupají“ do pokoje nad námi, nebo jak ten pes začne dělat scény. Dnes je to již 4 den, co zas soused vrtá příklepovou vrtačkou do panelu od 8h do těch 14h. Ano, nevrtá v kuse, ale třeba 30 min vrtá s 3-5min pauzami a pak další půl hodinu buší kladivem a nebo tam něco brousí (aspoň to zní jako bruska). Malému ale nestačí usnout na 15min, pak se šokem probrat na vrtačku, nebo kladivo a pak abych ho zaspávala další půl hodiny na dalších 10min. Když jsem byla nahoře, soused mi zavřel před nosem s větou, že mi nemůže za to, že mi dítě nespí a že není noční klid. Žádný soucit s miminkem.
Chce už se mi brečet, protože není ani řešení to, že malého někde vezmu pryč ze SVÉHO BYTU. Tím se nic nevyřeší, že ho vezmu vyspat v kočárku ven. Já už jsem taky vyčerpaná, byla jsem zvyklá spávat zároveň s malým po půl hodinách a teď už tři dny spím sotva 5 hodin přerušovaně, protože malý si žádá asistenci i v noci.. jsem zoufalá a mám chuť sousedům už vypálit byt