Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem, máme takový to problém. Bydlíme v RD s rodiči a bratrem, každý má svou bytovou jednotku, ale elektrika, voda, plyn, vše je dohromady. My žijeme v patře a rodiče i bratr mají každý svůj byt v přízemí. Do nedávna bylo vše v pořádku, ale je tomu pár měsíců zpět, co jsme přestěhovali kuchyň, jelikož jsme měli problém s myčkou, a to ten, že byla krátká hadice k vodě, museli jsme koupit v baumaxu hadici delší. Myčku posunuli, namontovali novou hadici a hotovo. Posléze ale voda začla být cítit, napít se toho byl opravdu trest trestoucí. Po nějaké době to přestalo, ovšem asi měsíc a půl zpět to začalo na novo. Otec říkal, že to bude tím, že jsme odstranili starý bojler a změnil se tlak v trubkách a tak ta voda ze starých trubek se protlačí dolů.
Takže jsme koupili nový bojler a namontovali. Jenomže happyend se nekoná. S manželem jsme vážně v koncích, nikdo nám nedokáže poradit. Instalatéři netuší a prý je blbost, aby hadice do myčky měla vliv na vodu v baterii. Nikde jinde v domě to nedělá a to je největší průšvih. Vodu musíme hodně odpustit aby tekla pitná a v pořádku. Včera jsem se byla napít v koupelně, která je vlastně přes stěnu s kuchyní napojená na jeden vodovodní řád a byla tam voda cítit už taky, přitom do této doby cítit nebyla vůbec. Poradí někdo? Děkuji ![]()
No, někde asi chyba bude. Pozvěte si istalatéra a on na to určitě příjde. Já mám jednoho doma, ale už spí, takže neporadí
. Ale podle mně, pokud je dům starý a tím pádem jsou staré i trubky, tak to bude potřeba vyměnit celé vedení. To není myčkou, ale jenom shoda náhod. A ještě mě napadlo… Septik máte vyvezený?
Taky si nemyslím, že by to mělo co dělat s vodou do myčky…spíš shoda náhod.
Nám takhle voda začala dělat potíže v baráku, když se začala víc využívat. Starý trubky, časem se z nich začal uvolňovat „bordel“. Když jsme dali vše do plastu, tak je klid a voda čistá a dobrá.
Nám se tohle stalo, když byly povodně a do bojleru se dostala zkalená voda.. Jste napojeni na státní, nebo máte vlastní studnu? My museli odčerpat komplet vodu z celého baráku, vyčistit bojler, trubky (nějakým sajrajtem) a pak se opět napouštělo.. ale já to cítila ještě půl roku.. Jinak mi napadá odmontovat hadici a vyměnit jí, jestli v tom není nějaká usazenina, co zrovna nevoní ![]()
Tak teď jsem to chtěl napsat, že v takových případech se provádí operace zvaná „odkalování“.
Tchyni smrdela voda a ukazalo se, ze v JZD prosakuje stava z takove te vany na silaz do jejich studny. Smrdela teda v celem dome. Poridili si na to silenou filtracni soustavu pro cely dum a je to OK.
Urcite ti smrdi jenom nektera voda? A jaky je to druh zapachu? Podle me ani ze starych trubek voda smrdet nemela, proc by? je to jenom tepla, nebo i studena?
@Pudloslava právě, že ne.. nám smrděla voda jako celek.. museli jsme komplet čistit trubky.. proto jsem se ptala, zda mají studnu nebo státní vodovod… ![]()
@Pudloslava ahojky, než o smrad jde o tu chuť taková umělohmotná, gumová, a jen studená voda a opravdu jen u nás, všude jinde v domě je to okej,
@martina.se státní a špatně jsem to napsala, nesmrdí ale je tam chuť po plastu či gumě ale když k vodě přičichnu tak to cítím, takový jak plyn, nevím jak to popsat
@LadyRebeka
tak v tomto případě netuším.. nám se skrz záplavy zkalila studna a to byl mazec.. ale proč toto?
asi bych zkusila koupit jinou trubku nebo hadici, kterou to máte připojeno.. možná je problém v ní..
My máme problém i v tom, že nám začala nějak blbnout baterie, trubky jsou 5 let staré, to se mi nezdá, že by byl problém a dělali to instalatéři přímo nebo vodaři, no zkrátka odborníci. Baterie začala téct, pořád se to povoluje, manžel jí furt dotahuje a ona stejně teče a teče. ![]()
@LadyRebeka píše:
My máme problém i v tom, že nám začala nějak blbnout baterie, trubky jsou 5 let staré, to se mi nezdá, že by byl problém a dělali to instalatéři přímo nebo vodaři, no zkrátka odborníci. Baterie začala téct, pořád se to povoluje, manžel jí furt dotahuje a ona stejně teče a teče.
A co novou baterii? ale jestli ti to dělá i v koupelně?
My měli taky jednu chvíly problém s vodou, z baterie netekla a my máme na baterii čističku a tam byl velkej kus něčeho jako kovového. Tak bych zkusila vyměnit baterii jestli by to nepomohlo, kór když je na prd
@LadyRebeka Ahoj, tak nám tohle voda taky dělala. Jenom studená. A to když jsme přendali baterii ze zdi na dřez. Museli se prodloužit trubky a dal se kus nových, plastových. Teď už je to dobrý, akorát musíme odpustit studenou, když nejsme na víkend doma. To pak má zas takovou tu plastovou příchuť.
No vyměníme baterii to stejně musíme, jinak jsem volala do tří instalaterství a bud mají nemocenskou nebo plno, ale řekli mi, že to může být i z té myčky, že tam může být špatný ventil, ale že to může být i tou baterií.