Voda v kuchyni začala zapáchat

12735
28.1.13 23:00

Voda v kuchyni začala zapáchat

Ahoj všem, máme takový to problém. Bydlíme v RD s rodiči a bratrem, každý má svou bytovou jednotku, ale elektrika, voda, plyn, vše je dohromady. My žijeme v patře a rodiče i bratr mají každý svůj byt v přízemí. Do nedávna bylo vše v pořádku, ale je tomu pár měsíců zpět, co jsme přestěhovali kuchyň, jelikož jsme měli problém s myčkou, a to ten, že byla krátká hadice k vodě, museli jsme koupit v baumaxu hadici delší. Myčku posunuli, namontovali novou hadici a hotovo. Posléze ale voda začla být cítit, napít se toho byl opravdu trest trestoucí. Po nějaké době to přestalo, ovšem asi měsíc a půl zpět to začalo na novo. Otec říkal, že to bude tím, že jsme odstranili starý bojler a změnil se tlak v trubkách a tak ta voda ze starých trubek se protlačí dolů. :poblion: Takže jsme koupili nový bojler a namontovali. Jenomže happyend se nekoná. S manželem jsme vážně v koncích, nikdo nám nedokáže poradit. Instalatéři netuší a prý je blbost, aby hadice do myčky měla vliv na vodu v baterii. Nikde jinde v domě to nedělá a to je největší průšvih. Vodu musíme hodně odpustit aby tekla pitná a v pořádku. Včera jsem se byla napít v koupelně, která je vlastně přes stěnu s kuchyní napojená na jeden vodovodní řád a byla tam voda cítit už taky, přitom do této doby cítit nebyla vůbec. Poradí někdo? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
720
28.1.13 23:29

No, někde asi chyba bude. Pozvěte si istalatéra a on na to určitě příjde. Já mám jednoho doma, ale už spí, takže neporadí :?. Ale podle mně, pokud je dům starý a tím pádem jsou staré i trubky, tak to bude potřeba vyměnit celé vedení. To není myčkou, ale jenom shoda náhod. A ještě mě napadlo… Septik máte vyvezený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
28.1.13 23:38

Taky si nemyslím, že by to mělo co dělat s vodou do myčky…spíš shoda náhod.
Nám takhle voda začala dělat potíže v baráku, když se začala víc využívat. Starý trubky, časem se z nich začal uvolňovat „bordel“. Když jsme dali vše do plastu, tak je klid a voda čistá a dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.13 06:52

Nám se tohle stalo, když byly povodně a do bojleru se dostala zkalená voda.. Jste napojeni na státní, nebo máte vlastní studnu? My museli odčerpat komplet vodu z celého baráku, vyčistit bojler, trubky (nějakým sajrajtem) a pak se opět napouštělo.. ale já to cítila ještě půl roku.. Jinak mi napadá odmontovat hadici a vyměnit jí, jestli v tom není nějaká usazenina, co zrovna nevoní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.1.13 06:56

Tak teď jsem to chtěl napsat, že v takových případech se provádí operace zvaná „odkalování“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
29.1.13 07:34

Tchyni smrdela voda a ukazalo se, ze v JZD prosakuje stava z takove te vany na silaz do jejich studny. Smrdela teda v celem dome. Poridili si na to silenou filtracni soustavu pro cely dum a je to OK.

Urcite ti smrdi jenom nektera voda? A jaky je to druh zapachu? Podle me ani ze starych trubek voda smrdet nemela, proc by? je to jenom tepla, nebo i studena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
29.1.13 07:35

@martina.se to by asi smrdela jenom tepla, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.13 08:13

@Pudloslava právě, že ne.. nám smrděla voda jako celek.. museli jsme komplet čistit trubky.. proto jsem se ptala, zda mají studnu nebo státní vodovod… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
29.1.13 08:14

@Pudloslava ahojky, než o smrad jde o tu chuť taková umělohmotná, gumová, a jen studená voda a opravdu jen u nás, všude jinde v domě je to okej,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
29.1.13 08:15

@martina.se státní a špatně jsem to napsala, nesmrdí ale je tam chuť po plastu či gumě ale když k vodě přičichnu tak to cítím, takový jak plyn, nevím jak to popsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.13 08:18

@LadyRebeka :think: tak v tomto případě netuším.. nám se skrz záplavy zkalila studna a to byl mazec.. ale proč toto? :think: asi bych zkusila koupit jinou trubku nebo hadici, kterou to máte připojeno.. možná je problém v ní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
29.1.13 08:21

My máme problém i v tom, že nám začala nějak blbnout baterie, trubky jsou 5 let staré, to se mi nezdá, že by byl problém a dělali to instalatéři přímo nebo vodaři, no zkrátka odborníci. Baterie začala téct, pořád se to povoluje, manžel jí furt dotahuje a ona stejně teče a teče. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.1.13 08:32
@LadyRebeka píše:
My máme problém i v tom, že nám začala nějak blbnout baterie, trubky jsou 5 let staré, to se mi nezdá, že by byl problém a dělali to instalatéři přímo nebo vodaři, no zkrátka odborníci. Baterie začala téct, pořád se to povoluje, manžel jí furt dotahuje a ona stejně teče a teče. :zed:

A co novou baterii? ale jestli ti to dělá i v koupelně? :think: My měli taky jednu chvíly problém s vodou, z baterie netekla a my máme na baterii čističku a tam byl velkej kus něčeho jako kovového. Tak bych zkusila vyměnit baterii jestli by to nepomohlo, kór když je na prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
29.1.13 08:41

@LadyRebeka Ahoj, tak nám tohle voda taky dělala. Jenom studená. A to když jsme přendali baterii ze zdi na dřez. Museli se prodloužit trubky a dal se kus nových, plastových. Teď už je to dobrý, akorát musíme odpustit studenou, když nejsme na víkend doma. To pak má zas takovou tu plastovou příchuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
29.1.13 08:46

No vyměníme baterii to stejně musíme, jinak jsem volala do tří instalaterství a bud mají nemocenskou nebo plno, ale řekli mi, že to může být i z té myčky, že tam může být špatný ventil, ale že to může být i tou baterií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný