SP 500 - pád akcií
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To jste tam narvali stovky milionů, abyste měli tuhle ztrátu? Jelikož SP500 kleslo za poslední měsíc o nějaký 3%, to je absolutní nic, běžný výkyv.
A druhý, když tomu absolutně nerozumíte a netusite jak to funguje, tak proč do toho dáváte peníze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je prostě riziko akcií. Několikrát let jsem byla na jedné akcii hodně v minusu. Od loňského roku je to jedna z nejziskovejsich akcií.
Pokud nemáte nervy dívat se na ztráty, tak akcie nejsou pro vás nejvhodnější investice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tohle je hodně špatný pokus o trolling
![]()
Kdo umí počítat, tak z příspěvku mu musí být v podstatě jasné, že si vymýšlí. V podstatě píšu proto, že je zde přeci jen elementární pravděpodobnost, že někdo, kdo nemá žádnou zkušenost s akciemi zainvestuje jednorázově 10 mil. Ale pokud by se to opravdu stalo, tak by to byl blázen
Ale když už to tady téma je, tak pokles to je zanedbatelný. Jinak, kdo má hodně cashe jako já se modlí, aby Trump kromě zavádění cel ještě trochu více „zauradoval“
jen ať to padá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Další případy na Darwinovu cenu…nacpat do trhu hned ze startu půl mega, aniž bych tušil, co vlastně dělám a pak brečet, že se to hýbe dolů? Jako vážně? To jste čekali, že vám za měsíc přijde pozvánka na večírek milionářů nebo co? Tohle není výherní automat, kde hodíš prachy a vysype se jackpot.
Sorry, ale kdo vlítne do akcií jak smyslů zbavený jen proto, že „to roky rostlo“, si fakt koleduje o přesdr*ku od trhu. Tohle je investování, ne pohádka o rychlým zbohatnutí.
Já mám akcie taky. Ale za pár tisíc kus, protože mám aspoň špetku sebereflexe a chápu, že trh si s tebou klidně půl roku zamete, další půlrok tě podrží pod vodou… A přesto tam dávám jen to, co klidně oželím. Ten trh sleduju dlouhodobě, vybírám pravidelně a přihazuju, díky tomu mám výnosnost 30 procent, ale v životě si nelajsknu tam hodit tolik peněz, když vím, že by mi pak chyběly…
- Citovat
- Upravit
Někde je uzákoněno, že indexy jen porostou? Aha, tak raději neinvestuj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud sledujete s hrůzou ten “strašlivý” pád S&P 500, který je zhruba 7 % od ATH (což není v podstatě ani nijak zásadnější korekce) - tak prozatím minimálně razantně snižte expozici a hodně, hodně si o tom napřed nastudujte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli tu někdo trolí a nemá co v této diskusi dělat, tak jsou to např. Cenarius, žumpa a někteří další. Je vidět, že na burze nemáte zainvestován ani pětník a rozumíte tomu jak koza petrželi!
A fakt je někdo tak hloupý nebo snad soudí dle sebe, že investuji někam peníze, které nutně potřebuji? Tak to opravdu není, ale pořád to jsou naše peníze-investice, o které nechceme přijít a naopak je chceme rozmnožit no a děje se pravý opak ted, bohužel. A o tom jsem si tady chtěla se solidními a taktéž movitými investory pokecat a místo toho jen hloupé výkřiky od téměř samých nýmandů ![]()
Momentálně kleslo sp500 o cca 10% a je to hodně, nikdo neví co bude dál, kam se to bude ubírat, jsou o tom články na netu, jak to děsí nás investory ten sešup a kdy se ukáže to dno, od kterého se ta bída odrazí?
Nastudováno máme více, než většina přispivatelů zde a rádobychytrolínů na této diskusi.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní 57429210
""články na netu, jak to děsí nás investory ten sešup a kdy se ukáže to dno, od kterého se ta bída odrazí?"" Jaky clanky? Jaky dno? Ja jsem taky investor a opravdu nic nesleduju s hruzou, normalne dodrzuju buy and hold a postupne prikupuju, co jinyho bych mela jako delat? Ty jses vazne investor teda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Slušně řečeno, jste blázen. Ne kvůli tomu prvnímu příspěvku, ale jak se tady snažíte vzbudit dojem, že „máte nastudováno více než chytrolini tady“.
Vážený/a anonymní. Na rozdíl od vás mám s investicemi mnohaleté zkušenosti s celkovým čistým nemovitostim kapitálem několik desítek milionů a k tomu akciové portfolio s hodnotou několik vyšších milionů. V této korekci tedy přicházím některé dny o desetitisíce denně, a přesto mě to nechává naprosto chladným a beru to jako příležitost. Na rozdíl od většiny trhu jsem v minulém roce skoro nekupoval, spíše prodával, díky tomu mám teď poměrně dost hotovosti, takže na další pokles jsem dobře připraven. Když nepřijde, tak se nic nedeje, zhodnocuje se kapitál již zainvestovaný.
A konkrétní otázka na vás. Aby vám seděly ty uváděné počty, tak jste zainvestovali v předchozích měsících v souhrnu více než 10 mil Kč?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rozumný investor píše: Více
Klidne vam to sem napisu, rada vas ctu - zainvestovali jsme cca 5,5 mil.Kc zac. roku 025 do s&p 500 (ishare); neslo o rychle rozhodnuti, delsi dobu jsme vykonnost toho fondu sledovali a taky konzultovali s nasimi dospelymi detmi, ktere maji xlete zkusenosti s investovanim na burze, maji jak jednotl. akcie konkr. firem (treba Nvidii),tak investuji i do sp500 a my zainvestovali do jednoho z fondu co maji i oni.
Jen nam tedy rikali, ze oni investuji po mnohem mensich castkach, coz je jasne, jsou jeste mladi; my se ted zbavujem nekterych nasich nemovitosti a tak jsme cast tech milionu hodili sem, ale proste nechtelo se nam s tim crcat s investicemi po desitkach tisic, tak jsme do sp 500 poslali rovnou tech 5,5 mil.(ted jsme chytri, ale bohuzel jsme nemeli kristalovou kouli, ze to s Trumpem bude takove peklicko) No a ted nam to klesa ne po desitkach, ale rovnou po 100kach tisic, ukazuje se nam, ze jsme ve ztrate minus 11% ![]()
Takze o investice v desitkach milionu se fakt nejedna…no asi lepsi to vubec nesledovat, coz nam bylo taky receno a kouknout na to jednou za pul roku.
Pri takovem poklesu by bylo velmi dobre a takticke tam zas neco prisypat, ale…jinak mame finance diverzifikovany i jinde - mene rizikoveji a u toho uz asi zustanem. Uz taky nejsme nejmladsi a staci nam kdyz kape, nemusi rovnou padat tragace, bo to stejne nemame sanci utratit
a vse co chceme vc.lux.bydleni na 2 mistech mame nebo si muzem z fleku koupit i tak.
- Citovat
- Upravit
S Trumpem jste zase mohli vydělat desítky procent za den v kryptu.
A já třeba s covidem a ruskou agresí přišel o 30%.
Takový je svět investic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše: Více
Tak ale ne definitivne, ne? Pak zas nasledovalo preci obdobi pohadkoveho zhodnoceni, ni?
No kazdopadne po zainvestovani do etf se mi zacaly jevit obyc. sporaky se 3-3,5% jako super pohodove ucty, bez vykyvu, prisypa to sice pomalejs ale prece a furt a nam to tak staci, burza neni zadne zlate vejce a stacilo. ![]()
- Citovat
- Upravit
Kdo jste fin. zainteresováni - sledujete vývoj situace také s hrůzou a s otázkami, kam až to nechat propadnout? A jestli to radši vše neukončit a předčasně nevybrat, než přijdete o x milionů?
My jsme momentálně v minusu cca 500tis. Kč oba dohromady. A máme tedy pořádný pech, jelikož jsme začli s tímto investováním teprv před více než měsícem, jelikož doposud zrovna tenhle fond měl několik 10tek let pěkné výsledky. A ted toto