Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Netusim, jestli bezpriznakova salmonela muze urychlovat traveni. Ale nektere deti se holt v noci budi co hodinu. U nas to tak mely 2 ze 4 deti. Ty dalsi nekdy vydrzely i 2 nebo 3 hodiny. Trochu pomaha spat s nimi v posteli a kojit pri spani. Nejsem unavena a dite vydrzi spat trosku dele, nez kdyz ho polozim do jeho postylky.
Salmonelou to není.
Tipla bych si, že to budou zuby. Obě mé děti měly katastrofální spaní v období zubů - a tím nemyslím těch pár dní před prořezáním, ale třeba měsíc a víc před.
No po zubech žádná stopa a že by to trvalo už 3 měsíc? Tak snad ano… nic jiného mě totiž nenapada
..
Zkusím si ho vzít do postele ale už jsme go jednou zkoušeli a celek horor.. místo spani se na nás koukal a nechtěl spat ![]()
A u tebe se ta salmonela nějak projevuje? Malý může mít jen takové období
Prosim mám 7m chlapečka. Už 2 měsícem jsme pozitivní na salmonelu ale nijak se to neprojevuje jen stále nám vychází pozitivní ve výteru. Přesně ty 2 měsíce se mi malý budí hodně často v noci na kojeni. Poslední 14 dní to je ale opravdu i po hodině a to i před půlnoci prostě dostane kolem 7 najíst a pak třeba už ne i v 8 zase vzhůru a takle i celou noc. Dostane prso, chvíli pije, vrátím ho do postele a spi dál. A takhle ne to celou noc. Někdy se budí po 2h. Jde mi o to zda to může nějak souviset že by třeba salmonela urychlovala trávení? Asi blbost že? Ale už nevím proč se to takle zase zhoršilo.. takle jsme unavení oba. Zkousla jsem kaši na noc ale bez změny
. Přes den ale kojím mimo svacinku a obidek po 2-3h a úplně e v pohodě. Nemz3 být v noci upnuty na prso? Porad si říkám že bude lepe ale u zaciname 3m a je to horší a horší a není to tak ze by se stalo že jednou byla moc lepší prostě pořád má intervaly a opravdu od propuštění z nemocnice mi v noci déle jak 3h nespal
. Dekuji za zkušenosti a rady