Španělština na SŠ

2941
5.2.22 22:42

Španělština na SŠ

Syn si má v 8. třídě vybrat 2. jazyk. Váháme mezi španělštinou a němčinou. Španělština byla nejdřív jasná volba, ale teď váháme, zda je dostatek středních škol v Brně s výukou španělštiny, aby to mělo pokračování a nebyly to 2 zahozené roky a pak by musel na SŠ stejně začít s němčinou. Nevíte, jestli je někde dostupný přehled SŠ, kde se španělština vyučuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24770
5.2.22 22:49

Školy by měly mít na webovkách zveřejněné ŠVP, kde je tabulka časových dotací jednotlivých předmětů. Tak můžete vytipovat školy, které by jednou asi přicházely v úvahu, a kouknout. Nevím, jestli existuje nějaký seznam škol podle jazyků. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3589
5.2.22 23:20

Jakože budete vybírat SŠ podle toho, jestli má výuku španělštiny?? Zvláštní.

Tak můžu sloužit dvěma školama, na které se hlásila dcera. Obchodka na Kotlářské ji jako druhý jazyk má, Gympl na Křence ne…ten ji nabízí až od třeťáku v rámci povinně volitelných předmětů…dcera si ji zrovna teď zvolila, taky se na ni těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
6.2.22 01:21

Proč by to byly vyhozené 2 roky? Za dva roky má člověk solidní základ jazyka, to mu nikdo nevezme. I kdyby ji pak na SŠ neměli, tak pak může pokračovat v kroužku - u španělštiny to trochu šikovnější dokonce dítě zvládne pak v těch 15 i samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42520
6.2.22 05:26

Ono se stejně na sš jede od začátku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
6.2.22 06:45

Proc by to mely byt zahozene roky? Jazyk se prece dneska nemusi ucit jen na skole.

Tohle je divne kriterium, podle ceho vybirat.

Nemcina je hodne logicka, je takova pro me dost prisne, necitim se v ni tolik volna, ale lidem, kteri maji hodne logicke mysleni a maji radi pravidla muze vyhovovat.

Spanelstina je pro me osobne jednodussi, je hodne svobodomyslna, poeticka, krasne se rymuje a pokud je clovek zameren spis na empatii a city, tak je to nadherny jazyk. Citim v ni mnohem vic svobody nez v te Nemcine a lip se mi pamatuje, protoze ty slovicka jsou hodne podobna slovum z jinych jazyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29757
6.2.22 06:54
@UŽIVATELKA32 píše:
Syn si má v 8. třídě vybrat 2. jazyk. Váháme mezi španělštinou a němčinou. Španělština byla nejdřív jasná volba, ale teď váháme, zda je dostatek středních škol v Brně s výukou španělštiny, aby to mělo pokračování a nebyly to 2 zahozené roky a pak by musel na SŠ stejně začít s němčinou. Nevíte, jestli je někde dostupný přehled SŠ, kde se španělština vyučuje :think:

U Vás je druhý jazyk až od 8. třídy? U nás na ZŠ byl už od 7. Takže to byly 3 roky. Pak je tedy i otázka, zda v Brně je obvyklé mít druhý jazyk od 8 třídy nebo spíše už od 7. v jiných ZŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42520
6.2.22 07:21
@marin píše:
U Vás je druhý jazyk až od 8. třídy? U nás na ZŠ byl už od 7. Takže to byly 3 roky. Pak je tedy i otázka, zda v Brně je obvyklé mít druhý jazyk od 8 třídy nebo spíše už od 7. v jiných ZŠ.

Může být i od osmé, pak je vyšší hodinová dotace. Prostě se odučí stejně hodin, jen za 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8875
6.2.22 07:30

ŠPANĚLŠTINU mívají většinou jen gymnázia. MOŽNÁ obchodky a lycea. obecně středních škol se dvěma jazyky je málo…Takže u průmyslovky to nečekejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
6.2.22 20:18

Také jsem na zš měla španělštinu ( 3 roky). V 9. Třídě jsem dostala katalog se sš a tam byli uvedené i jazyky jaké se na škole dají studovat. Záleží na oboru a škole.. Já si vybrala přírodovědné lyceum ( kde se španělština učila) a zdravka( opět tam byla španělština, ale tam bych si vybrala italštinu kterou umím). Těsně před nástupem na sš jsem se přestěhovala, nechtěla jsem být na intru, tudíž jsem hledala novou školu, kde bylo míso a obory budou stejné. Nakonec jsem v Ostravě na přírodovědnem lyceu ale bohužel není u nás španělština a musela jsem jít na ruštinu… Řeknu osobně že nebýt před 3 lety blbá tak hledám pořádně kde španělština bude. Dneska už umím jen pár slov, a docela mě to mrzí, je to nádherný jazyk. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
8.2.22 10:39

Jé holky jste me potěšily :kytka: že se vám tak líbí španělština :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie