spaní 16-cti denní mimi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
spaní 16-cti denní mimi
Ahoj maminy,
mám doma 16-cti denní slečnu,která poslední týden vyvádí v noci brigule.
Kojim,na doporučení dr.budíme holčičku přes den po 2,5-3h,v noci to necháváme na ní.
Posledních 5 dní nám pravidelně mezi 23,00-4,00h.nechce spinkat a vyvádí.Koupeme pravidelně mezi 19,30-20,00h,nejdéle v 20,30h. už je v postýlce.Někdy usne hned,někdy jí to chvilku trvá.Na další krmení se vzbudí okolo 23,00,+-1/2hodky,napapká se,říhne a usne v postýlce(zavinutá do zavinovačky),za 10min.je vzhůru a začne brekot.Žádný srdcebolný křik,ale tokový to vynucovací e,e…Já to většinou nevydržím,po chvilce zkouším dudan,hlazení,konejšení,až si jí nakonec vezmu do postele,kde obě lehce klimbáme.Zabere až po dalším krmení,ale u mě v posteli.
Manžel s tím nesouhlasí,asi má pravdu,že je to vynucování a chtěl by,abych jí v tý postýlce nechala pobrekávat,aby usínala ve svém(samozřejmě,když jí trápily prdíky,bez řečí byla u nás,ale teď jí nic není)
Poraďte,co s ní.Přes den usíná v postýlce bez problémů,v noci je problém.
Mám vydržet,i když mi to trhá srdce nebo se s manžou neustále dohadovat,že jsem otrokem dítěte,nevyspalá a nikoliv mámou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Stepik,
opravdu si nejsem jistá, jestli 16-tidenní miminko už může vědomě upoutávat pozornost pláčem. Nejspíš je jí prostě smutno a touží po blízkosti své maminky. U tak malých dětí se doba i potřeba spánku může měnit ze dne na den a co je teď už za pár dní nemusí platit.
Taky dost dobře nechápu doporučení tvého MUDr. budit malou po 3 hodinách na kojení.
Mám za to, že mimiško samo pozná, kdy má hlad a přijde mi dost drastické vytrhovat jej ze spánku. Kdyby mi tohle někdo udělal, zrovna nadšená bych nebyla
.
Na tvém místě, bych si prostě užívala společných chvil s malou i za cenu nepatrně stísněných prostor v posteli. Nedivím se, že nemáš to srdce nechat ji samotnou plakat v postýlce - málokterá z nás by to vydržela.
Neboj, bude líp - za pár let se zase vyspíš
![]()
Petra a Karolínka 2,5roku a ??? 27tt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Stepiku,
prosím Tě, vždyť je malé teprve 16 dní. Má plný nárok na to v noci vyvádět. Může to být cokoli co jí trápí, hlad, zima, teplo, prdíky, plné bříško. Nezbývá nic jiného než zkoušet metodou pokus omyl. A pokud zabírá u Tebe v posteli, tak jí dej tu možnost. Zřejmě potřebuje cítít mámu nablízku. Byla Tvojí součástí dlouhých 9 měsíců a teď je to najednou jiné. Neslyší Tvůj hlas, neslyší Tvoje srdíčko. Některým mrňouskům to trvá déle než si zvyknou na to, že mají spát sami. Určitě nejsi otrokem dítěte, ale seš právě tou mámou, když ho vezmeš k sobě do postele. Kdo jiný tomu malému štěstíčku nejvíc rozumí. Právě máma. A to, že seš nevyspalá? Bohužel to je daň, se kterou jsi musela trošku počítat.
Jestli máš chvilku čas, tak si něco přečti. U nás v deníčku byl jeden na téma právě spaní. Je to v Květňátkách 2005 - Něco o spaní. Najdi si to a přečti. Najdeš tam možná spoustu odpovědí na své otázky. A dej jej přečíst i svému muži. Možná změní názor, že chováním 16 denního miminka nejseš otrok. Jseš jeho máma a kdykoliv Tě potřebuje, musíš být u něj. Teď je to jenom bezmocné mládě.
Doufám, že jsem se Tě nijak nedotkla, ale tak to to cítím já. A ze svých vlastních zkušeností vím, že mámina náruč je mámina náruč a všechna předsevzetí jdou leckdy stranou.
Hamina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
souhlasím s Chipsy - potřeba spánku u mimísků je velmi kolísavá a co platí na jedno, neplatí na druhé. Taky to, že dva, tři dny si uděláte nějaký režim, nemusí znamenat, že to bude platit i čtvrtý den. Matěj spal první dva měsíce relativně dost a neměl problém s nočním usínáním. Pak přišly dva měsíce, kdy se budil snad co hodinu ve dne v noci. Ke konci už jsem chodila jak zombie a manžel si dokonce musel vzít na dva dny dovolenou, abych se alespoň trochu dala dohromady. A pak to zase ze dne na den přestalo.....těžko říct, co na ně platí, když si neřeknou ![]()
Každopádně jsme se snažili zachovat stejný režim, stejné rituály a stejné časy na koupání a odchod do ložnice do postýlky. Ta byla nejdřív kus od naší postele a teď už je těsně u ní, na mé straně. Když se malý trochu během noci probere, stačí, abych mu podala ruku a hned je líp. Třeba to taky pomůže. Dokonce mám i pocit, že ho uklidňuje to, že nás slyší dýchat tak blízko a někdy si tu ruku prostrčí ke mně on sám. V podstatě leží ve své postýlce, ale je těsně s námi.
Budu držet palce, ať to co nejdřív přejde a vyspíte se oba dva ![]()
Kamila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
buď ráda za to co máš. Mě Viki v šestnácti dnech nespala skoro vůbec a o usínání sama v postýlce jsem si mohla nechat zdát. A přes den spala jen desetiminutovky u prsa. Myslím, že tak malý miminko si ještě neumí vymýšlet a prostě tě z nějakého důvodu potřebuje. Vydrž jednou se to zlepší. Ještě mě napadlo, sice si psala že si brkne, ale nepotřebuje ještě? Nebo nedáváš jí na jiný boček na kterém se jí nelíbí? Nebo neděláš něco jinak? Těch pár minut co usne po kojení bude jen taková ta opilost z kojení a pak zjistí že se jí něco nelíbí. A začne natahovat. Tím že jí necháš v postýlce asi nic nevyřešíš, ale jeden den to třeba zkusit můžeš.
Držím palečky, ale opravdu se tohle mění ze dne na den tak třeba zítra už bude líp.
Ahojky Iva a Viki
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stepiku, psychologové se shodují, že minimálně do 6.-7- měsíce mimčo neumí být „vyčurané“ a pobrekávat jen tak a otročit maminku. Ono svou nelibost neumí dát najevo jinak. Je zcela přirozené, že miminko chce být u mámy! Naopak jak to tady čtu, tak velká většina dětí má nějaké problémy s usínáním a spaním, jen málokteré mimčo je pohodář samo usíná ve své postýlce hned od začátku bez problémů a v klidu chrní v noci jen s přestávkami na kojení. A je nás tu dost takových, co máme děti u sebe v posteli. Zkus si pohedat nějaké informace, ale já myslím, že bys měla dělat tak, jak to skutečně cítíš, nějaký mateřský instink ti napoví. Zatím toho máš plné kecky, chvilku po porodu, hormony rozbouřené, je to těžké, já vím…ale zkus vydržet, postupně se to zlepší, časem se sžiješ lépe se svým mimčem a poznáš ho a podle toho se budeš rpozhodovat intutivně. Je tu docela dost diskusí na téma spánku, zkus pohledat. A s manželem si promluv, měl by být obzvlášt ted v 6tinedělí k tobě ohleduplný a dát na tebe a tvou intuici. To, že máš děťátko u sebe, neznamená, že ho rozmazluješ! Ono blízkost maminky potřebuje a i já naopak mohu potvrdit, že mě také byla jeho blízkost velmi příjemná.
A myslím, že to, že ti malé usíná v postýlce SAMO ve dne, je naprosto úžasné!!! Já tohle zažila poprvé snad až ve 4 měsících, do té doby jsem uspávala u prsu, nesnášel kočár a na začátku i šátek… Možná, že v noci se cítí nejisté, je tma, možná ho něco trápí, anebo ta noc je přece jen dlouhá doba odločení od mámy, kdežto ve dne si pospí a pak ho zas chováš…
Taky jestli nemá malinko přehozený režim? píšeš, že ve dne mimčo musíš budit, a pak třeba se mu v noci nechce spát…těžko říct. Věř, že musíš vydržet a vše se zlepší, i když ted ti to musí připadat neskutečné, taky mi to tak připadalo. Ale vyčkej a na nějaké vyřvávací metody je dost a dost času, univerzální recept na spaní není, co fungovalo u jednoho dítěte, nefunguje u druhého. Nemysli si, taky jsem se ještě od porodu nevyspala a řeším, co dál. Ale lámat přes koleno nic nechci a nechávám to v sobě postupně dozrávat, aby to případné opatření bylo skutečně z přesvědčení.
Tak držím palce a vydrž! ![]()
K.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky dík za odpověď ,utvrdily jste mě v tom,co jsem si myslela.
Manžel je jinak fajn,malá je jeho holčička,ale mám pocit,že se tajně radí s tchýní a zkouší praktikovat její názory…vždyť ty rady určitě samy znáte.
Teď jsme si s malou 3h.dáchly,hned je fajn a mě tak v polospánku napadlo,jestli to její noční bdění není tak trochu pozůstatek z bříška.Ona totiž vždycky okolo půlnoci pořádala v břichu tancovačku.
Samozřejmě ,že jsem počítala i s nevyspáním,na mimi jsme čekali 14 let,tak má nárok i na to rozmazlování,takže dnes jde,pokud bude chtít ke mě do postele a manža na gauč.Tak budou uspokojeni všichni.....dobrý řešení,ne?
Fakt moc dík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
máš pravdu tak to bude nejlepší. A manžela zpracuj to půjde. A co se týče návyků z bříška tak my jsme to taky tak měli. Viki zase usínala až kolem půlnoci, protože tak jsem chodila spát já v těhu a ona vlastně taky když byla v bříšku. U nás to stoprocentně fungovalo. na nějaký spací režim máte čas. my začali až kolem čtvrtého měsíce do té doby to nemělo smysl a i teď když vidím že je malá ospalá tak prostě koupeme dřív a naopak když si chce ještě po koupání půl hodinku povídat tak jí nenechávám křičet v postýlce, ale pobude ještě chvilku s námi. Jsme spokojení všichni a je to v pohodě.
Měj te se fajn.
Ahojky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím, že může jít o návyk z těhotenství. Aůe není škoda manžela posílat pryč? my máme standardní dvoupostel a spíme tam v pohodě všichni. A s takovým malinkým mimčem, které ještě nekope a necestuje různě v posteli to je úplná pohoda. Pamatuji si, že ty první dva tři měsíce jsem se k němu tulila jak blázen
byl v zavinovačce a ještě zlehounka pod mou lehkou dekou, neboj, nezalehneš ji, jen je třeba dávat pozor, aby se nepřehřála. Dokud byl malý, spával výhradně na mojí půlce, manžel nebyl omezený a ted spí tak půl noci u sebe a nad ránem putuje k nám a je uprostřed mezi námi, oba jsem se trochu uskromnili, a jde to. Zas abys manžela nevyhnala úplně na gauč, to by se mu nelíbilo ![]()
K.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a ještě, jestli tě můžu potěšit-tříhodinový spánek v kuse jsem u takhle malého mého syna nezažila, ani v noci, ve dne ani náhodou, spal mi výhradně u prsa celou dobu, nešel nikam odložit, to byl očistec ty první měsíce…takže si važ toho, že holčička ti takhle krááásně spinká a ty se můžeš natáhnout s ní…a když si denně takto během dne s ní lehneš, tak budeš fit a po čase si na málo spánku zvykneš
jen nesmíš být perfekcionistka co se týče domácnosti a úklidu atd, ty to mají těžké ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky,
hlásím se taky k těm, kteří spí s miminkem
. Jája večer usne na ruce a šoupnu ho do postýlky. Většinou po 19 hod.spí. Budí se tak kolem 11 hod. Nakojím, přebalím a šoupnu ho zpátky do postýlky. Pak se budí jak kdy, a to si ho vezmu do postele, on se přisaje a já vždycky usnu
. A spíme až do rána spolu. Je to hezké i pro mě, když je vedle mě …
Nemyslím že by si za těch 10 týdnů navykl spát se mnou.Usne i sám. A takové to hejkání a povykování pro mě znamená - mámo já jsem tady sám, a chci k tobě, chci si povídat a chovat ![]()
Jinak tedy já jsem proti tomu, budit mimi na jídlo. Souhlasím s tím, že mě by to nebylo taky příjemné, kdyby mě někdo budil. Někdy tedy jáju vzbudím, když jdu k půlnoci spát, tak abych nezabrala a on se za půl hoďky nevzbudil. Ale to ho jakou dobu šimrám po tváři, aby se probral trochu sám.Ale zatím jsem to udělala asi 3krát.
Když chce jíst po hodině, dostane po hodině, když spí, tak dostane až se vzbudí. ![]()
Andělka
- Citovat
- Upravit
Spaní v posteli s mámou je báječná věc. To Ti vzakzují moje dvě nejmenší treperendy. Máme klasickou manželskou postel a obačsa tam s námi spí 4 1/2 letá a 10 měsíční. A vyspíme se. Teda ony dvě a taťka určitě, já kontorluji kdo je jak přikrytý a padám z postele. MAnžele nemůže je u zdi a holky mezi náma.
Ale věř Stepiku, že se to všechno fakt zlepší, potřebujete obě čas. Ty využij každé chvilky přes den kdy malinká spí a jdi si lehnout taky. Ať načerpáš síly. Domácnost se v tuhle chvíli nezblázní. Nejdůležitější jste teď vy dvě.
MOc Vám držíme palce ať se Vám to spaníčko brzy zadaří.
HAmina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit