Spaní v zimě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
733
4.9.24 17:22

Měla jsem prosincovou v zavinovačce, ačkoliv jsem nezavinovala. Ale je praktičtější v tom, že jen povolíš suché zipy a dítě vytáhneš, když usne u kojení, položíš do zavinovačky a jen přikryješ a drží to. Z pytle a do pytle musíš to dítě cpát poměrně složitě, prostrkovat ruce a tak. V pytli se ale lépe kojí, tak uvidíš. Obecně jsem pytle používala až od zhruba třech měsíců, když děti přestaly v noci kakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
4.9.24 17:31

Syn je zářijový, ale měl overal byl v zavinovačce, případně ještě lehká deka. Spací pytel ani hnízdo jsem neměla, nelíbí se mi to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
4.9.24 17:39

U nás se osvědčili spací pytle a taky hnízdečko. Jedno dítě vysloveně nenávidělo jakékoliv omezování a zavinování, druhé mělo chvíli rádo zavinování a později taky spacáček. Deky se mi neosvědčili ani u jednoho.

Nejspíš si budeš muset počkat na názor svého miminka, co se mu bude líbit. :D

• Citovat
  • Upravit
11152
4.9.24 23:31

U mě v posteli pod peřinou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5117
4.9.24 23:40
@Beruska999999 píše: Více

Taky ziju mimo CR a meli jsme prazdnou postylku (do rohu jsme dali plysaka a uz jsme si rikali, jestli je to vubec bezpecne). V CR na navsteve u kamaradky jsem koukala jak stejne stare miminko ma polstar, perinu a uz nevim co jeste :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6620
5.9.24 00:07
@Anna696 píše: Více

Ale houby přežitek.
V porodnici všechna miminka utáhli a ta jim spala jak andílci :mrgreen:
Bylo úžasné vidět, jaký mají ty ženské grif, že uspí v jedné místnosti 12 novorozenců. A to ten můj byl druhou noc fakt vzhůru. Já jsem s ním už nevydržela sedět, potřebovala jsem si lehnout, ale v leže jsem mu neuměla dát prso a tak plakal. Takže jsem skoro nespala a seděla. Nakonec jsem ho odnesla sestřičce, že má asi hlad, měl. Nabidla mi, že si ho tam nechá, ať na chvilku zaberu. Vrátili mi ho bez dalšího krmení, ale sladce spícího, lehce utazeneho.

Mně se doma osvědčila swaddle zavinovačka, elastická. Můj prcek má extrémní reflex ručiček, vzbudí se jimi. Takto mi spinka. Přes den teď už na bříšku (nemacha pak rukama) a v noci pyzamko a tato zavinovačka. Věřím, že i díky tomuto spí od počátku v podstatě celou noc, jen občas chce nakrmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6620
5.9.24 00:13

Třeba my jsme prckovi pořídili jeho péřovou peřinu. Investice do zavinovačky mi přišla zbytečná, ale perina byť dětské velikosti mu vydrží. Máme v ložnici rádi chladno a peří se osvědčilo i nám dospělým, i na teplé dny i na zimu je prachové peří skvělý pomocník, zahreje a nepřehřeje. Prikryvam pod ramínka (má na sobě overal a tu elastickou zavinovacku), aby si to nenatrasl do oblicejicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
5.9.24 09:05
@JancaS84 píše: Více

O tom reflexu vím, ale já se třeba spíš ztotožňuju s názorem některých odborníků, že ten reflex nemají miminka jen tak pro nic za nic, podle některých je možné, že např. může snížit riziko SIDS. Každopádně ať si každý dává spát svoje dítě v čem chce, jen mi nepřijde ok hned to shazování čehokoliv jinýho, v mým okruhu známých se spacím pytlem nikdo problém nemá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35594
5.9.24 09:14
@Anna696 píše: Více

Já nic neshazuji. Psala jsem že za mě je to k ničemu. Naše děti pytel nesnášeli, zavinovačka v pohodě. Ať si každý vyzkouší co bude sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
5.9.24 09:15

Myslíš jako doma, v čem spí? No novorozenec (pokud usnul v posteli) obvykle spal celý na velikém měkkém polštáři (zabořený) v normálním oblečení, co měl doma a přikrytý nějakou dekou, co byla zrovna po ruce. Na noc měl bavlněný overálek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí