Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zavinovačka, hnízdečko
. V obýváku kolíbka (multifunkční židličku) s pletenou dekou, popřípadě peřinka.
Na spaní většinou overal s tlapkami. ![]()
So kočárku přišel pouze fusak, nánožník, pokud opravdu byla zima tak slabší deka. Ale ta byla spíš pro sychr.
Ve vajíčku byl flysovy fusak. Vajíčko jsem používala často místo celého kočárku takže se fusak hodil a pořád tam byla ta deka pro případ nouze.
Co se týče oblečení na ven tak vedli overaly.
Prosincový syn spal v overalu a měl přes sebe deku. Tak pokud nemáte v plánu deky, tak bych dala matraci. Pokud ti to přijde prázdné, koukni na toto.
www.cernanabile.cz
@JancaS84 píše: Více
To by mě zajímalo proč? : ) V čem je lepší než spací pytel? Poslední dobou spíš čtu názory, že zavinovačka je trochu přežitek..
Ja mela deti mimo CR, kde byla prazdna postylka „povinna,“ kvuli bezpecnosti vyrazne nedoporucovali davat vubec nic, zadne deky, mantinely, mekke perinky ani nic podobneho…a spaci pytel ideal. Vzdy jsem rikala, ze kdyby videli typickou ceskou postylku, ze by s nimi slehlo ![]()
Takze jen pro jiny pohled, nekde povazuji prazdnou postylku a spaci pytel za vrchol zodpovedneho rodicovstvi, tak treba ti to nebude tolik „vadit“ ![]()
Ja teda tohle chvili zkousela a pak stejne deti spaly se mnou, resp. zkousela s prvnim a druhatko vzala rovnou k sobe.
@Anonymní píše: Více
Jinak já teda teprve čekám (taky v prosinci) a mám koupený právě spací pytel- celoroční, u kterýho je přímo vypsaný, jak do něj při jaký pokojový teplotě miminko oblíknout. : )
@Anna696 píše: Více
Protože novorozenci mají reflexy kdy sebou cuknou ze spanku a probudí se tak. Zavinovačka tomu zabrání. Navíc to simuluje pocit bezpečí co měli v deloze.
Spací pytel je za mě úplně k ničemu.
@Anna696 píše: Více
Některé děti jsou rády zabalené a pohyb rukama je budí. Zavinovačka nám párkrát ušetřila několik minut usínání.
Moje prosincova spala v overalu, v zavinovacce, kde mela stazene jen ruce a nohy jsem nechavala volné a cela tak byla v hnizdecku. Byla tak spokojena asi do brezna, pak ji zacala zavinovačka vadit, tak pak uz mela jen spaci pytel teplejsi, pod nim bud overal a nebo body. Pres leto ma muselinovy spaci pytel.
Měl overal s tapkama, když měl studený ruce, tak bavlněné rukavičky.
Zavinovačka byla super, často jsem v ní i kojila a pak ho snaz přenesla spícího do postýlky. Občas spával při otevřeném okně, tak to jsem přes něj přehodila deku a dala čepičku.
Mantinel jsem měla obyčejný z Ikey, ale dala jsem ho tam až později, když se začal otáčet pohybovat.
Spacím pytlům jsem na chuť nikdy nepřišla…v noci máme v bytě chladno, třeba 16 stupňů a v tom spacím pytlům má ruce vytahnute ven. Starší dítě s toho samo nevyleze…
Kolem půl roku už byl přikrytý dětskou velikosti peřiny.
@Anonymní píše: Více
Můj syn zase zavinovačku nesnášel. Vždy usnul až po rozbalení.
Jenom se připrav na to, že co plánuješ nebo neplánuješ ty, je úplně jedno, pokud to nevyhovuje miminu. Pokud chceš spací pytel, kup ho. Když to nebude vyhovovat, koupíš něco jinyho. Na spaní stačí normální overal a spaci pytel. Nemusí být teplejší. Ani jedno moje dítě pytel nesneslo, ani prázdnou postýlku.
Ahoj holky,

jsem prvorodička jsem vedle jak ta jedle.
V čem jste nechávaly spát miminka narozené v prosinci? Stačila jen postýlka + spací pytel (asi radši koupíme ten teplejší) + teplejší oblečení?
Deky, přikrývky, zavinovačky ani hnízdo nemáme v plánu, tak mi tim pádem přijde ta postel taková prázdná.
Ráda si nechám poradit