Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, mám týden a kousek do termínu a náhodou mi při odstraňování bradavice kožař přišel na to, že mám asi špatnou srážlivost krve. Prostě nemohli zastavit krvácení z ranky velké cca 0,5 cm. Poslal mě na krevní testy, které odhalily zvýšenou krvácivost a sníženou srážlivost krve. Každopádně jsem ráda, že se na to přišlo, i když takhle „pozdě“, ale mám teď docela strach z porodu, abych jim tam nevykrvácela
Máte s podobným stavem někdo zkušenosti?
Moje maminka tím trpěla.
Z jejích životních zkušeností Ti můžu říct jediné - nikdy a nikde se nespoléhej, že si to zdravotníci přece někde přečtou z karty. Všude to nahlašuj, zdůrazňuj, cpi to všem, kteří s Tebou budou mít v porodnici (a i jinde) co do činění.
@AninkaCV skosc si na hematologii, nebo aspon k obvodnimu jeste,,tam ti udelaji vsechna nutna vysetreni, pak budes mit papir, pokud se neco objevi, takhle by jsi jen rikala asi…nikd yjsi takove problemy jindy nemela? to ti odstranoval ted v tehotenstvi? protoze v tehotenstvi je to s krvi specificke, je ji vic a vse vic krvaci, to je znama vec, vse je podstatne vice prokrvene.
@KackaDoup píše:
@AninkaCV skosc si na hematologii, nebo aspon k obvodnimu jeste,,tam ti udelaji vsechna nutna vysetreni, pak budes mit papir, pokud se neco objevi, takhle by jsi jen rikala asi…nikd yjsi takove problemy jindy nemela? to ti odstranoval ted v tehotenstvi? protoze v tehotenstvi je to s krvi specificke, je ji vic a vse vic krvaci, to je znama vec, vse je podstatne vice prokrvene.
mě nikdy totiž nic nebylo, nikdy mi netrhali zub, ani jsem neměla žádný úraz - takže se ta krvácivost neprojevila. Je fakt, že mi už asi půl roku teče pravidelně krev z nosu a to tak, že hodně, ale nikdo z doktorů to nechtěl řešit…
@AninkaCV hlavne to tehotenstvi je na tohle specificke, muze ot byt jen ted..prosim nech si tu krev udelat.
No, já jsem na ní už byla… dostala jsem předběžné výsledky, že je něco špatně a čekám na upřesnění.