Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vůbec to nevadí. Tři dny nehrají roli, pokud tě neobjednala příliš brzo. Každopádně než mrknete na utz, tak jí řekni správné datum. Ať to máš pak správně. Ale čím starší těhotenství tím míň záleží na dni pm, většinou se pak řeší vše podle utz.
Nevadí, na kontrole se stejně bude ptát znovu, a ty tři dny nehrají až takový význam. ![]()
Vůbec nic se neděje.
Ptala se na datum, aby věděla, na kdy tě objednat, kdy už na ultrazvuku půjde něco vidět, aby se dalo čekat bijící srdíčko. Když přijdeš, určitě se tě znovu zeptají na termín ms - od něj si odpočítá zhruba stádium těhotenství a když potom embryo změří, porovná, jestli odpovídá stáří. I kdyby se embryo zdálo o týden mladší, ze začátku se to tolik neřeší (ovulace mohla proběhnout později) a porovná se při příští návštěvě, jestli roste. Nakonec každý bude brát vážně stáří plodu, které naměří později na screeningu, tzv. „velkém ultrazvuku“. Pár dní sem, pár dní tam nikoho trápit nebude. ![]()
@andelka83 píše:
Vůbec to nevadí. Tři dny nehrají roli, pokud tě neobjednala příliš brzo. Každopádně než mrknete na utz, tak jí řekni správné datum. Ať to máš pak správně. Ale čím starší těhotenství tím míň záleží na dni pm, většinou se pak řeší vše podle utz.
Jo určitě jí řeknu pak správné datum. Objednala mě až na 13.4. tak to snad brzo není
13.4. je v poho
reknes ji to na kontrole, o nic nejde
. Gratuluji k tehotenstvi
@Miaadela 456 to je úplně ideální. Měla bys být 7+0 a to už by mělo být srdíčko vidět.
Moc děkuji za rady. Já tak nerada volám, že vždycky něco dopletu 🤦🏻♀️ 🤦🏻♀️
.
To nevadi, že jste omylem rekla jiné datum Poslední MS, ona jukne ultrazvukem a vy mezitím povite přesný datum poslední MS.
Hodne stesti 🍀
Zdravím, v sobotu mi vyšel pozitivní těhotenský test. Dneska jsem volala gynekoložce, abych se objednala. Ptala se mě na první den poslední menstruace, jenomže já jí omylem řekla poslední den poslední menstruace. To znamená že začala 24.2. a končila 27.2. a já jí řekla toho 27.2. Chci se zeptat jestli to nějak moc vadí nebo to nemusím řešit?
Anonymně ať se to nikdo v okolí zatím nedoví, nemám ráda ty řeči kolem