Špatné kakání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
24.10.10 17:23

Spatne kakani

Ahoj maminky potrebuju poradit.Mam holcicku,ted bude mit v listopadu dva roky.Od srpna mame problem s kakanim,nejdriv to zacalo zacpou,to nechtela kakat vubec,porad rikala ze ji to boli,tak jsme zasli k doktorovi a ten nam dal nejake cipky na hemeroidy,rikal ze tam nic nevidi ale ze jestli je tam nejaka trhlinka tak ze se ji to zahoji.Mala je brala deset dni,v tu dobu kakala dobre a na nocnik tak jsem si rekla ze je vse v poho ale ted mi proste nechce chodit kakat na nocnik,kaka jen do pleny ,takze ja nic jineho nedelam nez ze ji porad prebaluju protoze si pokazdy sedne a zacne tlacit,vytlaci maly bobek a to je vse,takhle se to opakuje cely den,kdyz ji na ten nocnik prece jenom dam tak proste nechce tlacit a nekdy rekne ze ji to boli,je to hrozny protoze uz jsme byli pres den bez plenky a ted jak ma problemy tak proste z pohodlnela a uz si ani nerika kdyz chce curat.Pritom si rikam ze na tom nocniku se ji musi prece kakat lip.Jestli s tim ma nekdo nejakou zkusenost tak mi prosim napiste jak jste to vyresili.Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9306
24.10.10 17:33

Ahojík

Můj syn nekadí pravidelně každý den. :think: Nejde třeba den, dva. :?: Taky si říkám, jestli to je normální. :?: Začala jsem to řešit tak, že do něj zkouším dostat hodně tekutiny :nevim: a hodně ovoce, zeleniny. :think: Někdy jde i víc krát za den, někdy právě někde i ty dva dny. :cert: Taky bych asi zkusila Activii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
24.10.10 17:36

Přímo takovou zkušenost nemám, ale majel nechtěl kakat na nočník celkově, byl z toho doslova vystresovanej, plakal, stále jsem to zkoušela, pomaličku, bez naléhání a nakonec se to naučil.
V tvém případě si myslím, že si malá spojuje kakání do nočníku s tou bolestí co měla. Když je to do plínky ta vzpomínka na to tam není.. Myslím, že fígl na to není a chce to jenom trpělivost. Vysvětlovat, že se kaká do nočníčku, že to nebolí, že už je veliká holčička…atd. Prostě zkoušet na co zareaguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
24.10.10 17:38

Ahoj, malý pije každý den actimel…papa hodně vlákniny a tak ale nekáka každý den chodí na záchod co 2-3den. Moje malá taky kadí do 3-4 den a pani doktorka nás ubezpečila že nepravidelné kakaní máme řešit když mi děti nebudou kakat tak 10dní..Jinak to nemám řešit pokud si nestěžuje na bolesti břicha nebo že by malo chodil čurat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
24.10.10 17:38

Mišul to je dost možný že to má s tím spojený,

Ještě mě napadlo koupit třeba jiný nočníček, jestli si to s tím spojuje tak by mohla začít " někde jinde"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.10.10 17:45

Taky myslím,že to stím má spojený.Koupila bych redukci,udělala bych pro ní hezké divadýlko jak už je velká holka a že už může na velký záchod :palec:

Jinak papat hodně obvoce zeleniny,jogurty-activii-prostě s kulturama.Hodně tekutin a zkusit tu redukci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
24.10.10 17:51

Mohla by to být psychická zácpa, tu mívají dětičky dost často a může trvat i půl roku. Kamarádky dítko tím trpělo. Chce to si kakání zas tak moc nevšímat, aby nebylo mrně stesované a nemyslelo jenom na to, nijak extra nepřikládat důraz na kakání na nočníku/wc, ale za případný bobek pochválit a dát třeba bonbon a pak už zas neomílat dokolečka, prostě dát mrněti čas. A na změkčení bobku bych doporučila lactulosu - přípravek se jmenuje Duphalac (je i volně prodejná-na předpis za ní zaplatíš stejnou cenu, není to projímadlo, není návyková a je to bezpečné i pro miminka a těhotné i kojící ženy, mám jí doma) v lékárně poradí dávkování, fakt funguje, pro dospělé i mrňata. Bobkům zdar, to přejde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.10.10 17:54

no vlakninu davame docela casto,doktor mi rekl ze ji klidne mam dat glycer.cipek ze ji to neuskodi,ale to ji moc nedavam,kupuji ji celozrne pecivo,takze si myslim ze kakani tuhy nema ale proste nechce na ten nocnik,jedine proste zkusit ten novy nocnik.jinak dekuju za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
24.10.10 19:45

Tak máte přesně to co my..Malej je sice bez plen, ale stejně je sebou všude tahám, páč jinam se nevykadí…Taky trpěl hodně na zácpu, vlastěn celý život, takže jsem ráda, že vůbec kadí..teď většinou denně, max. 1 za tři dny..Dřív nekadil běžně 6 dní…Zabral nám na to pravidleně ráno Actimel.Teď se snažím, aby kadil na nočník, nebo záchod. Ale vždy se sekne a je po kadění..takže ho radši nechám, dám plínu a furt dokola…Na nočník si sende, ale ani nezatlačí a říká, že to nejde..Fakt divný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
24.10.10 19:47

Tak lactulosu máme doma taky, ale jmenuje se přímo lactulosa, je to volně prodejné, ale bohužel teda nám bylo řečeno, že návykové to je, takže to dáváme na změkčení, když je nejhůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
24.10.10 20:29

Mám holčičku 2 a čtvrt roku, myslím, že skoro nikdy nekakala každý den, ale asi před měsícem najednou po 3-4 dnech, tuhé hovínko a spousta krve, jak jí to bolelo, tak se zablokovala a při pocitu na tlačení to oddalovala, jak jen to šlo. Pak pořád chodila, že bolí prdelka, sedla na nočník, hned vyskočila, že nechce, brečela, scéna tak na dvě hodiny, bylo to dost náročné pro obě strany :-(
Byli jsme na gastroenterologii a prý se musí naučit kakat pravidelně každý den, i za cenu vyvolávaného průjmu. Dostala projímadlo forlax a lactulosu, nicméně i po dvojité dávce projímadla kakala až za tři dny, a to ještě jen s glycerinovým čípkem - ten v sobě měla asi tak vteřinu, a jak jí vadil, tak začala tlačit až se vykakala. Takže jsem se na projímadlo vykašlala, že se poradím znovu s dr, a Kačka najendou začala kakat každý den, maximálně ob den, dávám na noc 10ml lactulosy (prý návyková není, že to berou děti i rok :nevim: )
Dávám lactobacily, občas dám skleničku s příkrmem, když mám pocit, že snědla málo zeleniny, nebo přesnídávku, poslední dobou je totiž v jídle dost vybíravá, takže bojujem i s jogurty, moc toho taky nevypije, takže stravou je to určitě taky zaviněné.

Když se na nočníku ulejvá, tak pohrozím špuntíkem (čípkem) a zatím to nějak jde, pozítří jdeme na kontrolu, jsem zvědavá, zda bude spokojená i mudr. Každopádně se mi ulevilo, že v tom není jiný problém, ale prý věkově to těmhle psychickým zácpám odpovídá a je to poměrně časté.

Nevím, jestli jsem poradila, možná by zabrala ta lactulosa, za zkoušku by to asi stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
24.10.10 20:46

Ahoj, tak my mame naprosto totozny problem, bojujeme uz pul roku. Drive nase mala taky chodila v pohode na nocnicek, nyni pouze na curani, na kakani plinku a to z toho duvodu, ze bohuzel tlaci i pul dne. Problem je prave v tuhe stolici. Nase pediatricka taky ze zacatku radila vsechny ty vseobecne zname veci - vlocky, jogurty, svestkovou stavu a hodne tekutin, to ale nepomuze nijak razatne. V Motole pediatr naridil racionalni jidelnicek a 3krat denne Duphalac (2,5ml) na zredeni stolice a smi se podavat i pro dlouhodobou terapii. Na odbourani kakani do plinky doporucil nechat plinku na zadacku na kakani, ale sedet s ni n nocnicku a stejnem miste a postupne misto posouvat k toalete. Nicmene tekutiny musi byt minimalne 1,5l denne, coz je treba u nas problem. Hodne zdaru, nejste v tom sami a zjistuji, ze tim trpi docela dost deticek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.10.10 20:54

No ja maly davam taky obcas duphalac ten navykovej neni ale zase ho do ni nechci cpat porad,u nas je vyhoda ta ze my nemame s pitim zadne problemy,co ji dam to vypije,takze nedostatkem piti to byt nemuze.Jsem zvedava jestli to nakonec zvladneme,za rok jde do skolky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí