Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, Čekáme jednovajecna dvojčata, kdy jsme měli podezření na TTTS, který byl vyloučen. Nyní jsme v nemocnici se špatnými průtoky. Dostali jsme kortikoidy na dozrani plic, jsme sledováni na doppleru a vypada to zatím v pořádku. Dnes me čeká kontrola průtoku na UZ.
Chtěla jsem se zeptat, zda jste někdo byl v podobném tt v takové situaci..? Hlavně jestli jste vydržely ještě třeba tyden/dva..?
V tomto týdnu u dvojčátek máme údajně šanci na přežití 50-60 %, tak mě to hodně trápí
Už mám za sebou dva potraty a představa, že přijdu o kluky je hrozná…
Zkušenost nemám ale moc držím palce ať vydrzite co nejdéle
každopádně kdyby se průtoky zhoršovaly mají mimca určitě větší šanci venku…dneska lékaři umí zázraky. Budu na vás myslet
![]()
Také zkušenosti nemám, ale moc moc Vám držím palce. Vím jaký ten strach je.
@YrrE píše:
Ahoj holky, Čekáme jednovajecna dvojčata, kdy jsme měli podezření na TTTS, který byl vyloučen. Nyní jsme v nemocnici se špatnými průtoky. Dostali jsme kortikoidy na dozrani plic, jsme sledováni na doppleru a vypada to zatím v pořádku. Dnes me čeká kontrola průtoku na UZ.
Chtěla jsem se zeptat, zda jste někdo byl v podobném tt v takové situaci..? Hlavně jestli jste vydržely ještě třeba tyden/dva..?
V tomto týdnu u dvojčátek máme údajně šanci na přežití 50-60 %, tak mě to hodně trápíUž mám za sebou dva potraty a představa, že přijdu o kluky je hrozná…
Zkuste se podívat na Nedoklubko, tak určitě někdo zkušenost mít bude.
Držím moc palce, ať to miminka zvládnou
![]()
@Rachel_cz
Už jsem tam četla, bohužel jsem si vybrala příběh s ne příliš šťastným koncem (smrt jednoho z dvojčat), ale i to se prostě stává… ![]()
Jinak jsem si stáhla ještě jejich knihu v pdf „Když přichází na svět miminka do dlaně“, tak si nad ní budu krátit čas.
Kamarádka poradila dvojčata ve 27. týdnu kvůli špatným průtokům. Dnes jsou jim 2 roky a jsou zdraví
přeji hodně sil ![]()
@Anonymní píše:
Kamarádka poradila dvojčata ve 27. týdnu kvůli špatným průtokům. Dnes jsou jim 2 roky a jsou zdravípřeji hodně sil
Děkuji, podle UZ ještě nemusí ven, tak snad ještě chvíli vydržíme ![]()
Ahoj, jsem v obdobnem stadiu tehotenstvi, lezim v nemocnici pro riziko predcasneho porodu z uplne jine priciny. Ale sestry me tu denne zasobuji pribehy deti narozenych takto brzy (i driv) se stastnym koncem. Vetsinou jde o dvojcatka. Tak se drz, kazdy den dobry, jak mi tu take denne opakuji ![]()
@f-ka
Tady jsou sestřičky taky úžasné, hodně, podporující. I vedoucí pan doktor oddělení, který mě hlavně hlídá, je super. Zatím se držíme, kluci můžou zůstat vevnitř. Každopádně doktorům vůbec nezávidím vyhodnocování situace, musí to být náročné.
Děkuji za podporu, přeji mnoho sil a štěstí ![]()
@YrrE
No tak to jsou skvele zpravy! Nevim, kde lezis. Ja jsem v perinatologickem centru. Zrovna predevcirem tu porodila holcina akutne kvuli preeklamsii, maly mel ani ne 700g, bali se o ne oba. Jsou v poradku, snad to zvladnou i dal, sance pry maji vysoke. A pry tu maji bohate zkusenosti i s mensimi detmi. Mne tu rikaji vydrzet aspon do 28.tt, pak uz se sance na preziti i na minimum naslednych komplikaci vyrazne zvysuje. Tak lezim a snazim se drzet…hlavne hlavou, ac je to nekdy hodne narocne. Tak nam obema drzim palce, abysme to zvladli a vydrzeli co nejdele!! ![]()
Mám dvojčata narozená 25+4 (jiný důvod a dvojčata jsou dvojvaječná), děti jsou v pořádku a za pár týdnů budou plnoleté.
Takže posílám hodně síly a vydržte 3 v 1 co nejdéle.
![]()
@K2 8611
Děkuji, jsem ráda že vám to dopadlo dobře.
My se zatím držíme pohromadě:)
@f-ka
Zdravím po nějaké době, jak se držíte?
My jsme stále 3v1 a psychicky se mi trochu ulevilo, jsem vděčná a šťastná za každý týden co máme za sebou.
Já ležím v Brně na Obilňáku, jsou tady všichni moc milí, opravdu pečující.
@YrrE
Super, ze drzite! A drzte i dal ![]()
Ja tu jsem uz vic nez mesic s nalezem minimalniho cipku, poslednich par tydnu uz dokonce vubec zadny, vak blan v pochve, otevrena na prst. O vikendu mi praskla voda, nastesti kontrakce nezacaly a infekce (zatim) nezjistena. Dostala jsem atb, magnesium do zily, odebirali plodovku, kazdy den krev na zanet…voda ze me tece neustale, ale mimi ji nastesti ma stale dost. Pry budeme cekat, muze to vydrzet i mesic nebo taky ne. Ale uz jsem na magicke hranici 28+0, o ktere se mi pred mesicem ani nezdalo! Snad to jeste nejaky den dame 2v1…
@f-ka
Tak s minimálním cipkem tu mám spolulezici, která leží taky už od konce června. Pry taky na prst otevrena a odtika voda. A drží se, už jsou ve 30tt
tak snad to vydržíte taky ještě nějakou dobu. Říkali mi alespoň do toho 30tt vydržet. Mrzi me, že máte tolik komplikací, někdy je to takový složitý, tady to člověk prožívá s ostatnima maminkama ![]()
Tak držím pěsti a jen tak dál, ještě pár týdnů ![]()