Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím holky,
včera jsem byla na vaginálním ultrazvuku, jsem momentálně v 11t plus 5 dní. A pan gynekolog mi řekl, že špatně vedu ultrazvuk když jsem odcházela.
Nevíte někdo co tím měl na mysli a jak se pro příště zlepšit? Měl s tím už někdy někdo zkušenost? Vůbec nevím co si o tom mám myslet. Byl to takový ten ultrazvuk, který se zasunul dovnitř, měla jsem pěstičky pod zadkem a trochu mi dělá problém, rozáthnout nohy, je mi to nepříjemné. Je to souvislost s tím? Vím že jsem se měla zeptat co tím myslí, ale nějak jsem neměla náladu to řešit včera
![]()
Děkuji za odpovědi a hezký den ![]()
Co? No příště ti ho stejně bude už nejspíš dělat přes břicho tak bych se tím nezalamovala.
A nemáš třeba výraznou nadváhu? Ale tam by asi nebyl problém v tom vaginálním ultrazvuku. Spíš je fakt asi třeba se uvolnit ![]()
Do někoho jde prostě hůř vidět, ať už kvůli tuku nebo třeba zaplynovaným střevům, v některých fázích je lepší mít naplněný močový měchýř.. Neboj, neroztáhnuté nohy za to, jako u máločeho, nemůžou ![]()
Moc nechápu. Jaký pesticky pod zadkem? Lehnu si, trochu rozkrocim, zasune utz, a koukáme… Dalsi už by ti měl dělat přes břicho. Mě řekl že se utz od 10tt dělají přes břicho. Pokud teda nemáš nějakou nadváhu. To by šlo asi hůře vidět..
Nene holky, nadváhu nemám to je vše OK. No prostě pan doktor chce vždycky když si lehnu zatnout pěsti a ty si dat pod zadek když lezim, tim se jakoby nadzvednu
![]()
A předtím když jsem na tom ultrazvuku byla tak neříkal nikdy nic akorát ted naposled bylo jeste miminko jakoby porad otocene zady ![]()
Doufam ze to priste bude lepsi… ![]()
@Danča 007 divný teda
takovéj cirkus.. Neřeš to..
to musí být teda pohodlný.. ![]()
@Danča 007 píše:
Nene holky, nadváhu nemám to je vše OK. No prostě pan doktor chce vždycky když si lehnu zatnout pěsti a ty si dat pod zadek když lezim, tim se jakoby nadzvednu![]()
A předtím když jsem na tom ultrazvuku byla tak neříkal nikdy nic akorát ted naposled bylo jeste miminko jakoby porad otocene zady
Doufam ze to priste bude lepsi…
Boze to bych ho poslala nekam teda… asi nema kvalitni křeslo
@Danča 007 tak to po tobě chce asi proto, že to miminko je hůř vidět, třeba máš nějak jinak zakloněnou dělohu. Určitě po tobě to pozvednutí zadku nechce jen tak pro srandu, ale aby líp viděl miminko. Neřeš to
příště to třeba už bude úplně v pohodě přes to břicho ![]()
Já měla taky ruce pod zadkem (pěstičky
), je to pak líp vidět. Zlepšit nic nemůžeš, pravděpodobně máš pochvu v takovým úhlu, že je dítě blbě vidět. Tak bych to asi pochopila já. Jen se blbě vyjádřil a vztahovačnější povaha pak hledá chybu u sebe. Příště už bude ultrazvuk určitě přes břicho, tak na to peč.
Si mluvil pro sebe ne?
nevim jak bys dokázala vést špatně utz, to přece dělá on ![]()
Jediný co mne napadlo je hygiena tam dole? nebo fakt ze jsi jenom nebyla uvolněna..