Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Všechny Vás zdravím,
potřebovala bych radu ohledně kočky Sphynx.
Je to něco málo přes rok co jsme si Sphynx kocourka pořídili, s těžkým srdcem říkám, že zrovna dobrý nápad to nebyl. Kočka je tak extrémně agresivní, že si to nikdo nedokáže představit dokud si to sám nezažije. Dřív s námi spával v posteli ale to už není možné protože potom co mi v noci málem vydrápal oči už spí v obýváku. Nedá se ani pohladit okamžitě začne kousat a drápat a kousat myslím tak že semnou trhá jako s mršinou ze strany na stranu. Když přijde pro pohlazení sám do 5 minut nastane útok jde hlavně po očích a celkově obličeji. Máme z něj doslova strach a snažíme se jeho kontaktu vyhýbat. Má z něj strach i návštěva po které okamžitě sičí a kouše. Tak nás nenapadlo nic jiného než ho vykastrovat samozřejmě to taky nepomohlo i pan veterinář nám přál hodně sil protože tam byl tak agresivní až jsem se styděla. Chtěli jsme k němu pořídit další kočku, ale okamžitě po ní vystartoval, aby ji nezabil museli jsme ji dát pryč. Vždycky byl takový agresivnější ale nikdy ne tak jako poslední půl rok. Měli jsme ho naučeného že nesmí na linku, na stůl, drápat dveře nebylo to dlouhé učení, v tomhle byl hodný, ale potom co je tak strašně agresivní je to neovladatelné ničí všechno kolem sebe skáče po zdech které jsou od něj už úplně špinavé. Pryč ho dát nechceme máme ho i přes to rádi, ale chtěli bychom v blízké době založit rodinu ale bohužel v této situaci to není možné to by byl risk života, doopravdy. Co se týče hraček škrabadel těch máme nad hlavu v tom si myslím, že to nebude ale v čem to už doopravdy nevím. Za každou radu zkušenost nebo pomoc budeme moc rádi. ![]()
Mám sphynx kocoura a je trošku agresivnější. Je kastrovaný? U nás se to kastrací zlepšilo. Ten náš je neurotik - ukousal si špičku ocasu, od manžela si zdaleka nenechá líbit to, co ode mě. Hrajete si s ním? Oni plešouni jsou trošku jiné povahy, než normální kočky. Akčnější, živější, náročnější na pozornost.
@asha píše:
https://www.bad-kitty.cz/o-mne/
týhle dámě jsem několikrát psala email s prosbou o pomoc a ani jednou neodpověděla.
@lleennttiillkkaa píše:
týhle dámě jsem několikrát psala email s prosbou o pomoc a ani jednou neodpověděla.
To je u trenérů celkem běžné, mívají plno. Ona sama o tom píše. Je třeba to zkoušet. Má tam i číslo.
@asha píše:
To je u trenérů celkem běžné, mívají plno. Ona sama o tom píše. Je třeba to zkoušet. Má tam i číslo.
V pohodě, já už její služby nepotřebuju. Kocour se zklidnil. I volat jsem tehdy zkoušela. Nic.
Doporucuji iFauna.cz tam najet na Kočky a Diskuze. Zadejte dotaz, je tam fura kockomilu a maji tam i plemeno Sphynx., urcite tak radi odpovi a myslim, ze tak par diskuzi na agresivitu Sphynx uz dokonce je…
@lleennttiillkkaa
Ano je kastrovaný jediné k čemu to bylo že furt nemňauká to bylo taky strašně otravný. Rádi bychom si sním hráli kdyby si s námi chtěl hrát a když už má náladu tak na 5 minut a pak nás jde pokousat. Tak jsme mu házeli nějakou kuličku dvakrát do ní pinkne a nezajímá ho to, tak je to se vším. Koupili jsme ptáčka co se sám točí, roury pro kočky, myšky, balónky, hračky na pružině i takové ty inteligentní hry a nic. Máme tolik hraček, že bychom si mohli už otevřít i obchod.
Mno, v prvé řadě mě napadá kontaktovat chovatelskou stanici, ze které pochází. Co oni na to, jejich rady, zkušenosti, návrhy, případný další postup. Úplně nerozumím slovům „vždy byl takový agresivnější“.. Vy jste si ho takového brali? Přestože jste věděli, že se chová nestandardně a chovatelé Vám s tímto chování „předali“ bez dalších rad. Nemyslím zle
, ale mám zkušenosti z canis a felino terapie a pokud si nebereta zvířeno z útulku, dobrá chovatelská stanice je absolutní základ. Člověk mně blízký mě nedávno překvapil, že bral krásné zvíře od chovatele, kdy mládě si brala velmi brzy od matky(chovatele
) a zvíře bylo málo socializované, což se tedy s věkem rozhodně nelepší a současný majitel se diví. Smlouva neexistuje
![]()
Edit: Doporučuji kočičí skupiny na FB (nejlépe na tu kterou rasu), kde Vám zkušení chovatelé poradí, přijde mi přímo na míru. Což by ovšem měl být doživotní servis chovatelské stanice, ze které si koťátko berete (mám takto vždy ošetřeno ve smlouvě, pokud si zvířeno kupuji x neberu z útulku).
Příspěvek upraven 06.03.22 v 13:48
@Kristynaaa12 píše: ...... Měli jsme ho naučeného že nesmí na linku, na stůl, drápat dveře nebylo to dlouhé učení, v tomhle byl hodný,......... Pryč ho dát nechceme máme ho i přes to rádi, ......
Jak presne jste ho to ucili…?
Takhle se chova naprosto zoufale zvire, ktere je v totalni nepohode.
Najit mu noveho zkuseneho majitele vidim jako jedine reseni - prave proto, ze ho „mate radi“.
@Lucie_Sx píše:
Jak presne jste ho to ucili…?Takhle se chova naprosto zoufale zvire, ktere je v totalni nepohode.
Najit mu noveho zkuseneho majitele vidim jako jedine reseni - prave proto, ze ho „mate radi“.
Taky se takhle chová nesocializovaný zvíře, který vzali příliš brzo od matky. Taky jsme měli takovýho kocoura. Majitelé jo chtěli utratit. Zachránilo ho, že u nás měl k dispozici zahradu a domů chodil unavenej…
@Janli píše:
Taky se takhle chová nesocializovaný zvíře, který vzali příliš brzo od matky. Taky jsme měli takovýho kocoura. Majitelé jo chtěli utratit. Zachránilo ho, že u nás měl k dispozici zahradu a domů chodil unavenej…
Jo, muze byt. Akorat nahatku ven nepusti, no.
Byl brzy odebrán od matky, ale jako neznalec jsem se to dozvěděla až pozdě, protože paní od kterého máme nám říkala že své kočky si taky brala v tomhle věku a že je to nejlepší na učení na novou domácnost.. ano jsem blbá ale berte to tak že jsem tomu nerozuměla a měla jsem vše nastudované kromě tohohle… s paní není úplně dobrá domluva na to abych se s ní domlouvala… její kočky byly čisté zdravé všechny papíry jsem četla atd. a byly hodné. Na zahradu ho beru… máme k sobě velkou důvěru chodí na volno nehne se mi od nohy takže si myslím že to není tak že by mě neměl rád… učila jsem ho nechodit třeba na linku na slovo nesmíš.. skočil na linku já ho dala dolů řekla nesmíš dala pamlsek a tak jsem pokračovala až tam ani nechodil.
@Kristynaaa12 takže ten kocour je bez PP od pochybné dámy…. Ach jo. Nemám nic proti zvířatům bez papírů, ale měl by si je pořizovat člověk, co chovu opravdu rozumí, aby dokázal rozlišit co je špatně. Tohle bude těžký. Mě pomohlo zasuplovat tu socializaci a zahrát si na “matku” kocoura i když byl starší. Beránek se z něj sice nestal, ale žít se s ním dalo. Fakt budeš muset pohledat nějakýho odborníka na chování koček…..
Ano je bez PP a nepsala jsem to tam protože jsem věděla že to zase někdo bude kritizovat. Já chtěla Sphynx strašně dlouho a on byl úžasnej na první dobrou neberu to ani jako nějaký chov to slovo je mi úplně proti srsti. Je to rodinný příslušník, kterého miluju a nechovám. Máme vážnou krizi, ale v žádném případě ho nedám pryč, nevím co bych bez něj dělala, ale musíme tento problém řešit. Odborníka to bude potřebovat asi určitě tohle měla být jen první možnost jestli se něco dozvím od jiných lidí co mají zkušenosti.