Špinavá barevná zeď

Anonymní
26.1.23 19:27

Špinavá barevná zeď

Dobrý den, mám akutní problém 8o, pes zašpinil nedopatřením na chodbě barevnou zeď a potřebovala bych vědět, jestli se dá nějak vyčistit. Je mi jasný, že to úplně zázrakem nezmizí, ale alespoň nějak trochu aby to nebylo tolik vidět. :( Beru snad jakoukoliv radu, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21649
26.1.23 19:47

Pokud nemáte omyvatelný nátěr, tak jedině kompletně přemalovat. Možná bych to zkusila vzít jemně vlhkým hadrem. Ale netuším, jak moc velké fleky to nechá, jak sytou barvu na té stěně máte. Může to být ještě horší… A nešly by tam dát nějaké dekorační samolepky a nebo tapeta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35892
26.1.23 19:55

Já vše čistím takovou kouzelnou bílou nano houbičkou, mají třeba v Dm. Ale máme bílé zdi teda, ale sundá to pastelky, špínu, cokoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
27.1.23 10:35

Záleží, čím to zamazal. Bláto v sobě může mít třeba mastnotu (úkapy oleje z auta) nebo to může být od žrádla, slin, krve, barvy,
Zkusit vyčistit to můžeš vždycky a pokud by se nepodařilo, zakrýt samolepkou/plakátem, dekorační malbou (udělat třeba jinak barevný pás/vzor apod.).

Základem je netlačit/nedřít, ale čistit jemně (ta nanohoubička je dobrý nápad). Pokud je to bláto nebo něco podobného, zkus stračeným vzduchem. Určitě bych byla opatrná s octovou vodou, mohla by odbarvit (ale u bílé stěny klidně použij). Některé věci jde normálně vygumovat (pokud to není třeba fix nebo řídká barva).
Až budete natírat zeď příště, skutečně doporučuju omyvatelnou barvu. min. do 1,5m od podlahy se to na chodbě vyplatí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný