Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den potřebovala bych od někoho radu…ano budete mi rikat ze mam jit s kockou na veterinu, ale mam to k nemu daleko a nebudu tam porad tahat 3 mesicni kocku az bude na to mit vek tak ji zrovna chci necham vykastrovat a prohlidnout…no a k věci mám malou kočičku kterou jsem si vzala od kamaradky kocicky zily v nejake kotelne a venku takze nic moc hygiena a péče a už kdyz jsem si ji brala mela takhle spinave usi nevite co to je? Uz mam 2 kocicky a ani jedna z nich to nemela prosim poraďte mi kdo mate zkusenosti.
děkuju
Takhle uši zdravé kočky nevypadají. Zdravá kočka tam může mít maz, ale tohle bude asi svrab. Kočku tam tahat nemusíte, stačí, že na veterinu dovezete vzorek z uší.
@AjinaVlada píše:
Ale podle me svrab nezacina v usich
ušní svrab v uších začíná ![]()
@Myska45 řekla bych, že je to ono. Takhle to vypadalo i u naší kočky, která k nám odněkud přicestovala.
Aha pardon uz sem to vyguglovala
kazdopadne ja mela zkusenosti jen s koznim svrabem, tady bych zkusila ouska vycistit na tycku s vadou vydesinfikovat a pak se uvidi nebo skoc primo na veterinu a tam ti reknou hned
Ahoj, je to 100 % ušní svrab, nejjednodušší léčba je kočku opravdu vzít k veterináři, i když je malá, dá jí injekci za krk, pak budeš uši čistit a svrab zmizí. Jen samotné čištění a desinfekce uší fakt nestačí.
Tipuju to na svrab, doporučuju přecejen na veterinu jít, jinak to brzy můžou chytit i další dvě kočky a léčba všech pak bude nákladnější. A taky by se kotě určitě mělo odčervit, pokud ještě není.
Je to svrab, měla to naše kočka jako kotě, veterinář jí uši vyčistil a kapaly jsme jí tam atb, už nikdy se jí to nevrátilo.
@Myska45 Svrab. Bohužel to znám. Takže ač daleko, doporučuji kočičku vzít k veteriáři. Prohlédne ji a pravděpodobně dá injekci (možná po čase další) a asi i pipetky (dává majitel doma kočičce mezi lopatky, kam si kočička hlavičkou ani tlapičkami nedosáhne) na tyto potvůrky, které mohou (když už se v uších vyskytují delší dobu - např. měsíce) poškodit zvukovod. To černé je jejich trus. Je dobré doma, jak předvede veterinář, i do ouška kapat a opatrně čistit. Jistě si vás pozve i na kontrolu.
Každý veterinář může postupovat trošku jinak - nevím. Ale asi takto nějak. Taky asi záleží, co je majitel ochoten si zaplatit. Kočička, když má svrab, se pak začne i škrábat, protože ji to svědí a časem si může rozškrábat nějakou ranku. Pokud je doma kočiček více, je dobré je vzít na kontrolu všechny.
Sice léčba něco stojí, ale ten kočičí mazlík zase stojí za to, aby byl v pořádku
Jestli se pletu (že bych to na tom fotu špatně viděla), tak budeš mít aspoň klid v duši, že jsi nic nepodcenila, ale obávám se, že se nepletu. Držím pěsti, ať je vše brzy ok ![]()
Je to kočičí prašivina (svrab). V pondělí jsem s tím byla na veterině s naším kocourem. Dostal kapky a ještě vodičku na čištění. Pokud to neléčíš, kocourek dost trpí a může z toho mít komplikace.
Jo to jsem také chtěla napsat, že když s ní na veterinu nepůjdeš, tak to dostanou i ty další 2 kočky a pak už bude léčba tří koček finančně náročnější
@Myska45 taky doporučuji, pokud chodí ven jí ouška kontrolovat pravidelně. Pokud na vodítku, tak ji nenechat se přibližovat k jiným venkovním zvířátkům, asi hlavně kočkám. Jinak už jsem u kočky viděla i škrkavku. Vypadá to jako uvařená špageta, jen mnohem kratší a se zašpičatělým koncem, ne rovným jako u špagety
na to ale stačí prášek na odčervení tuším. To jen kdyby náhodou ![]()
Strašně moc vám všem děkuju i když mi to trhá srdce jak se kocicka trápí v přepravce hned zítra ji tam vezmu ať se na ni podívají…a ty dve ostatni tam brat nebudu…tu malou mame doma 3 tydny zhruba a velke 2 kocicky se moc s ní jeste nekamaradi spis na ni syci a sem tam se dotknou i jsem se jim dívala do uší a mají je naprosto čisté☺️
@Myska45 jo a jinak, jak vidíš, ať jsi ji dostala od kamarádky nebo ne, tak je lepší s ní vždycky na první kontrolu zajít. Snad jsem ti podala dostatečné a vyčerpávající info ![]()