Špinění a svědění pochvy

Anonymní
21.7.22 05:24

Špinění a svědění pochvy

Dobrý den,
od neděle se mi teď každé ráno stává, že buď špiním nebo slaboučce krvácím. Vždy to během dopoledne přejde, jenže už v neděli mě večer začala svědit pochva, pak to nějak přešlo, ale teď to mám zase a navíc se k tomu přidalo i takové pálení, štipkání v pochvě. Už včera jsem navíc měla takový bílý výtok, v malém množství ale byl takový lepkavý, zůstával na kalhotkách. Moje gynekoložka má bohužel do konce července dovolenou, tak nevím na koho se obrátit, proto se zkouším zeptat tady. Pro co si zatím můžu zajít do lékárny, než se dostanu k lékaři? A co by to podle vás mohlo být? Samozřejmě předem píšu, že vím že nejste lékaři, ale pokud máte někdo podobnou zkušenost, budu ráda když se podělíte co vám pomohlo.
Děkuji.
Ještě chci dodat, že mám od června novou antikoncepci, takže to špinění může souviset i s tímto, ale nejsem si jistá tím svěděním.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
21.7.22 06:03

To bude kvasinková infekce, i když to špinění může mít jinou příčinu. Skoč si do lékárny pro tablety Clotrimazol (6tbl je kvůli délce léčby lepší lepší než 3), zavádí se na noc a jestli máš genitálie zarudlé i zvenku, kup si i mast. Clotrimazol není oproti jiným volně prodejným lékům tak drahý a předepisují ho i gynekologové. Nebo si můžeš nechat doporučit něco jiného, s tímto mám však nejlepší zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.22 07:40

Tohle jsem měla kdysi. Svědění, výtok a trocha i krve. Clotrimazol zabral ale jen na chvíli, stejně pak jsem musela zaběhnout k doktorce a zabral Macmiror, který už je ale na předpis. Jsou to globule. Ale třeba ti ten Clotrimazol zabere a nebudeš muset jít nikam.

Mně se takhle jednou stalo na cestách, když jsem byla dva týdny v divočině, tak ten druhý týden jsem se asi nějak zapařila, svědění výtok, trocha krve, nedalo se to vydržet, ale lékárna nikde, tak jsem to musela přežít pár dní do odjezdu domů. No domů jsem dorazila v neděli a byla jsem nachystaná, že si skočím v pondělí za doktorkou ( při těchto případech jsem za ní mohla i bez objednání). No ale dala jsem si sprchu a najednou jsem měla klid. Źádný výtok, žádné pálení. Pro jistotu jsem to ještě konzultovala po telefonu a doktorka mi řekla, že je možné, že to bylo i tím cestováním a jak jsem teď víc doma v klidu, tak to mohlo takto odeznít. Což ale tuším nebude tvůj případ.

• Citovat
  • Upravit
37128
21.7.22 08:44

Doktorka má jistě zástup. Ale nejspíš to budou kvasinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
21.7.22 09:20

V nemocnicích na gyndě mají ambulance pro tyto případy, kdy nemáš svého lékaře dostupného. Mohou to být kvasinky nebo taky ecoli, enterokok, streptokok. Každé chce něco jiného. Můžeš zkusit léčit volně dostupnými preparáty kvasinky. K tomu výplachy rosalginem + dát nějaké vaginální laktobacily a globule třeba s teatree. Gynela má i globule s aktivním stříbrem, to je taky dobrý zabiják patogenů. Můžeš zkusit vyhnat to samoléčbou. Kdyby se to nespravilo, nebo to pořád nebylo ono, tak zajdi na stěr. Streptokok by tě mohl pořádně potrápit a ten potřebuj ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí