Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím si, že by tohle mohla být právě ta hormonální nerovnováha.
Blbé je že nevíš kdy je vlastně zpoždění test může být pozitivní až klidně týden po vynechání.
bereš nějaké léky
@luciekal hormonální nerovnováhu mám kvůli nadváze
, ale za poslední 3 měsíce jsem dala dolu 15 kg, tak jsem myslela, že se to trošku spraví
. Před zhubnutím jsem při dlouhých cyklech nikdy nic takového neměla.
Léky neberu žádné.
Moc děkuju za reakci.
Měla jsem vždy taky tak dlouhé cykly, občasné špinění atd… Otěhotněla jsem neplánovaně při takovém cyklu. Byla jsem na interupci, teď se o těhotenství snažíme a zatím nic. ALe brala jsem Duphaston a cyklus mám zkrácený na cca 30 dní, což je super ![]()
Anonymita kuli interupci, ta se tu netoleruje. Jinak věřím že jsem v pořádku, a že se tentokrát zadaří v ten pravý čas, s tím pravým mužem. ![]()
An1
@Anonymní píše:
@luciekal hormonální nerovnováhu mám kvůli nadváze, ale za poslední 3 měsíce jsem dala dolu 15 kg, tak jsem myslela, že se to trošku spraví
. Před zhubnutím jsem při dlouhých cyklech nikdy nic takového neměla.
Léky neberu žádné.Moc děkuju za reakci.
Ještě mě napadlo, že by to mohlo být díky hubnutí shozeí váhy.
Ono se 5 Kg bere jako hodně za měsíc
Já to tak měla třeba fakt 9 dní špinění různých barev, pak třeba týden nic a pak normálně MS.
Ale plodná jsem zřejmě byla. Za to teď cyklus v pohodě furt nic. ![]()
An 1
@luciekal možný to je no, ale ještě se mi to právě nikdy nestalo. Většinou, když jsem něco shodila, tak se mi cyklus trochu upravil (ne úplně do normálu, ale kratší byl). Za posledních 12 měsíců mi cykly docela lítali v šílených rozmezích od 32- 73 DC
. Minulý rok jsem brala clostík a duphaston a ani to se mnou nehlo
. Názor doktorky byl, že hormony nepotřebuju, že stačí když zhubnu a půjde to samo. Hm, to vidim ![]()
Zakladatelka
An 1
když já nikdy takhle nešpinila, navíc ten výtok byl jen jednou denně, potom třeba 4 dny nic, a včera ta sraženina, měla jsem radost, že se mi rozjela ms a budu mít klid od nervů a teď zase tohle ![]()
Přeji ti, aby si brzy našla ||
![]()
@Anonymní píše:
An 1když já nikdy takhle nešpinila, navíc ten výtok byl jen jednou denně, potom třeba 4 dny nic, a včera ta sraženina, měla jsem radost, že se mi rozjela ms a budu mít klid od nervů a teď zase tohle
Přeji ti, aby si brzy našla ||![]()
To je prostě tak když má někdo rozházený hormony. Mě teda fakt strašně pomohl ten Duphaston. Ačkoli jsem hormony nechtěla a bála se toho, tak jsem to vyzkoušela a jsem za to ráda, protože i když ho už půl roku neberu, tak cyklus nepřekorčil 35dní. Což bylo u mě nevídané. A špinění pouze 3 dny před ms, což není žádná tragedie.
An 1
Duphaston mi taky po dobu braní cyklus upravil, ale po dobrání se opět postupně prodloužil.
Napadlo mě, jestli se mi třeba nemohl v děloze udělat hematom, který takto odešel, ale nikde na netu nemůžu nic najít. Vždycky jen hematom ve spojení s těhotenstvím
. Ale může se hematom udělat jentak? ![]()
Zakl.
To netuším, ale asi to tu nevyšpekulujem. Musíš vydržet na doktora.
@Anonymní píše:
Duphaston mi taky po dobu braní cyklus upravil, ale po dobrání se opět postupně prodloužil.
Napadlo mě, jestli se mi třeba nemohl v děloze udělat hematom, který takto odešel, ale nikde na netu nemůžu nic najít. Vždycky jen hematom ve spojení s těhotenstvím
. Ale může se hematom udělat jentak? ![]()
Dobrý den, prosím o radu. 4 roky se snažíme o mimčo, ( nedaří se z důvodu hormonální nerovnováhy, díky které mám hodně dlouhé cykly - někdy i přes 70 dní, a absence ovulace). Nyní jsem 69 Dc a už nevím, co se děje. Během posledních 2 týdnů u mě docházelo k občasným naoranžovělým výtokům (za 2 týdny se tak stalo 5× - vždy jen jedorázově ), včera po sexu jsem začala slabě krvácet a na toaletě ze mě vypadl kus krevní sraženiny, myslela jsem, že se konečně spustila ms, ale dnes prostě nic
. Zítra se pokusím objednat u mé doktorky (snad mě hned vezme, většinou objednání trvá 2 týdny), ale chtěla bych vědět, jestli má s takovými projevy někdo zkušenosti, abych měla představu o co se jedná. Už teď jsem vyklepaná a v hlavou se mi honí myšlenky kolem nádoru a bůhví čeho
. Těhotenský test jsem zkoušela před pár dny z odpolední moči, byl negativní. Mám už doma syna, který se povedl napoprvé i při dlouhém cyklu (rozdíl v termínech ms a ultrazvukem byl celý měsíc). Nemám žádné bolesti břicha.
Děkuji