Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dle mě máš pravděpodobně v druhé části cyklu nižší hladinu progesteronu nebo moc vysokou sliznici, která pak začne špinit.. můžeš zkusit pomoct nějakýma bylinkama…pokud nemáš endo, zkusila bych třeba Gynex..
Mně na tohle docela zabrala hormonální jóga
Teď už nějakou dobu necvičím pravidelně, nějak nebyl čas a zatím pořád v klidu. Taky jsem docela dost omezila cukr, ale nevím, jestli tohle má na to vliv.
Nefungujou ti správně vaječníky, máš nízkou hladinu progesteronu. Samo se to fakt nesrovná. Zkus gynex, hormonální jógu nebo orientální tanec. Jinak změň lékaře, tenhle je k prdu. Taky jsem si tím prošla.
Přesně jak píšou holky, samo se to nesrovná. Každopádně já před MS spiním skoro pořád, naposledy jsem na to brala Ascorutin + gynex a nezabírá. Pomohla mi jiná antikoncepce, zkrátila špinění na dva dny, což oproti 4-5 dnům je fajn.
@Anonymní píše:
Dobrý den, už zhruba rok mě trápí týdenní špinění před menstruací. Vždy mám do toho i typické menstruační potíže, jako jsou bolesti břicha či citlivost prsou. Jednoduše týden špiním a pak se to třeba po 5 dnech rozjede do normální menstruace. Je to celkem otravné, protože 2 týdny v měsíci jsem odkázaná na vložky a už tak mám celkem silnou a bolestivou menstruaci. Můj doktor o tom ví ale nijak mi nepomohl. Prej se to srovná samo. Nevíte někdo, co s tím? Co dělat aby se to srovnalo? Děkuju a prosím o zanechání anonymu.
No vidis, mam to tak hodne casto a myslela jsem, ze je to normalni.
Měla jsem to podobné, Dr.mi doporučila brát rutin v 2.polovině cyklu max. povolenou denní dávku, zkusila jsem jednou a špinění trvalo asi 3 dny (oproti 5-6 dnů). Další cyklus jsem to zapomněla brát a špinění bylo opět 3 dny a je to tak už několik měsíců. V zásobě mám Gynex, ten je na to taky prý dobrý.
Dobrý den, už zhruba rok mě trápí týdenní špinění před menstruací. Vždy mám do toho i typické menstruační potíže, jako jsou bolesti břicha či citlivost prsou. Jednoduše týden špiním a pak se to třeba po 5 dnech rozjede do normální menstruace. Je to celkem otravné, protože 2 týdny v měsíci jsem odkázaná na vložky a už tak mám celkem silnou a bolestivou menstruaci. Můj doktor o tom ví ale nijak mi nepomohl. Prej se to srovná samo. Nevíte někdo, co s tím? Co dělat aby se to srovnalo? Děkuju a prosím o zanechání anonymu.