Společná péče a rozvod dohodou

3956
13.4.14 21:27

Spolecna pece a rozvod dohodou

Budeme se s manzelem rozvadet a mame dceru 2,5 roku. Budeme zadat o svereni ditete do spolecne pece, rozvod dohodou. Mate s tim nekdo zkusenosti? Zajima me, zda nas kazdeho ceka navsteva socialni pracovnice doma. Nemyslim si, ze by ke me prisla socialka a zhodnotila, ze se nedokazu postarat o dite, ale je to stejne neprijemna predstava a doufam, ze me to neceka. Jak dlouho trva vyrizeni rozvodu od podani zadosti? Bydlime v Praze. Dekuju za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2597
13.4.14 21:36

Pokud je rozvod dohodou, vse uz mate vyresene jak peci o ditko tak majetek, muzete byt rozvedeni i do mesice, nevim zda to jde rychleji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
13.4.14 21:36

Ahoj. Se společnou péčí žádné zkušenosti nemám, ale co se týče sociálky, tak si myslím, že se asi zajímat bude. Je na nich, jestli na kontrolu přijdou, někdy se stává, že ne. Vůbec se toho ale nemusíš bát. Není to žádná „šťára“, která tě bude vyslýchat apod. :mrgreen: Když přijdou, tak je to jen chvilička. Zajímají je jen, jestli doma není špína, jestli má dítko dostatek oblečení a máte v ledničce jídlo. Není důvod mít strach :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
13.4.14 21:54

Ahoj, rozvádím se a ve středu máme stání o děti. Jsem z Kladna, rozvodovou právničku mám z Prahy. Říkala mi, že na Kladně je to rychlý, oproti Praze. je nesmysl, že budete rozvedeni do měsíce. První probíhá stání o děti, to být musí, i když je dohoda, taky jí máme. Pak trvá 3 týdenní lhůta na nabytí právní moci a pak teprve může být rozvodové stání. Taky jsme to chtěli co nejvíc urychlit. Já podávala žádost o rozvod 10.2. a 18.2. už u mě byla sociálka. Byla tu jedna pracovnice, chtěla vidět jen dětský pokoje a ptala se, jestli manžel platí alimenty od té doby, co se odstěhoval a jestli předpokládám, že dohodu dodržíme. Jídlo ani oblečení jí nezajímalo. Trvalo to asi 10 minut. Mimojiné mi řekla, že od nového roku s platností nového OZ se chodí do všech rodin, takže návštěvu spíš očekávej. Ted 16.4. máme stání o děti a cca měsíc poté dle slov paní z podatelny soudy by mělo být stání o majetek a samotný rozvod. Na Kladně to jde skutečně rychle, v Praze bych to dle slov svý právničky tak rychle nečekala. Pokud budeš mít zájem, můžu Ti ve středu napsat víc. Držím palce, at to jde hladce.

• Citovat
  • Upravit
3956
13.4.14 22:04

Dekuju za odpovedi. @jjelena A ohlasila se predem nebo proste najednou zazvonila u tebe doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
13.4.14 22:10

Měla jsem lísteček ve schránce, že jsem nebyla zastižená a at si domluvím náhradní termín. Takže přišla neohlášeně, ale na nový termín jsme se domluvily bez problémů. Nevím, jak ty, ale já zůstávám bydlet v našem současném baráku, odstěhoval se manžel. Proto jsem jí říkala, že mi přijde absurdní, že by naše děti nikoho nezajímaly, pokud bysme se nerozváděli. Ale v dobrém, neprudila jsem. Na to mi právě odpověděla, že se ted nově chodí všude.

• Citovat
  • Upravit
102859
13.4.14 22:31

@jjelena Jo, taky mi to přijde na hlavu postavený… když to vezmu kolem a kolem, tím, že jsme se s partnerem nikdy nevzali, tak bysme se prostě rozešli, dohodli a tečka a nikdo by to ani netušil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
13.4.14 22:35

Jsem z Prahy, rozvedená jsem loni. od podání žádosti dohodou do razítka nabytí právní moci nám to trvalo zhruba devět měsíců - nejdelší vždycky bylo čekání na termín, samotné soudy byly sfouknuté během deseti minut. péči tedy nemáme společnou, dítě bylo svěřené do mé péče, sociálka u nás byla, těsně před stáním o děti - u nás to bylo tak, že jsme s exem byli pozvaní asi týden před termínem na sociálku, oba společně. tam s námi pracovnice probrala takové ty běžné věci jako náklady na děti, náklady na bydlení, kam chodí do školy, k jakému lékaři, jak se o ně stará otec a jak matka… a zmínila, že by u nás měla udělat návštěvu, ale že ji klidně můžu odmítnout, no, v podstatě se mi zdálo, že nestíhá a nikam se jí nechce. ale já návštěvu chtěla (resp. nechtěla jsem, aby v papírech od socky bylo napsáno něco ve smyslu „matka návštěvu odmítla“), tak jsme se domluvili hned na následující den ráno - návštěva byla tak na pět minut, vlezla k dětem do pokoje, pokecaly jsme o morčatech a šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
13.4.14 22:36

Jsem z Brna, na všem jsme se s ex v klidu dohodli předem. podala jsem to loni v únoru, teprve v půlce září byl soud o dítě a až letos v únoru nás rozvedli.oba dva soudy trvaly cca 20 minut. ale ty měsíce čekání byly děsný.
jo a sociální pracovnice nikoho z nás nekontaktovala, dokonce se ani nedostavila k soudu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
13.4.14 22:40

A ještě dodám, že pravomocný rozsudek se mi podařilo od soudu vyrazit před 14ti dny po velkých urgencích :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
13.4.14 22:46
@Makin píše:
A ještě dodám, že pravomocný rozsudek se mi podařilo od soudu vyrazit před 14ti dny po velkých urgencích :cert:

S tím pravomocným rozsudkem je to taky různý. Prý to standartně trvá 3 týdny, než soud vydá tu „doložku“, ale mému současnému příteli ji dali hned po vynesení rozsudku, oba s manželkou se vzdali práva na odvolání. Doufám, že já budu mít taky takový štěstí, třeba natrefím na stejnou soudkyni. Rozváděl se taky na Kladně ale je fakt, že je to asi spíš výjímka.

• Citovat
  • Upravit
15814
13.4.14 22:55
@jjelena píše:
S tím pravomocným rozsudkem je to taky různý. Prý to standartně trvá 3 týdny, než soud vydá tu „doložku“, ale mému současnému příteli ji dali hned po vynesení rozsudku, oba s manželkou se vzdali práva na odvolání. Doufám, že já budu mít taky takový štěstí, třeba natrefím na stejnou soudkyni. Rozváděl se taky na Kladně ale je fakt, že je to asi spíš výjímka.

no, my jsme se taky vzdali práva na odvolání, ale stejně nám to bylo platné jak mrtvýmu zimník. nejdřív to někdo musel napsat a rozeslat, pak jsme si ten rozsudek museli převzít a pak zas pro změnu na soudě nebylo živé duše, která by měla čas nabytí právní moci zanést do počítače a dokud to nebude v počítači, tak mi na rozsudek nevydají razítko. jako věta „nejsou lidi“ mě přiváděla k šílenství :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
13.4.14 22:56

@jjelena my jsme se také hned vzdali, soudkyně tvrdila, že do týdne ho máme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
13.4.14 23:03

No koukám, že ta moje právnička asi měla pravdu, když mi říkala, že na Kladně je super soud. Uvidíme, jak ve středu proběhnou děti, ale snad v pohodě, když máme dohodu a pak jak dál. Ale těším se, až to budu mít za sebou.

• Citovat
  • Upravit
2965
13.4.14 23:06

@jjelena asi ano, mně zase právník při podání říkal, že když budeme mít štěstí, stihneme to do vánoc, ale spíš do roka. bohužel měl pravdu. tak držím palce, ať je vše rychle za tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna