Spolujízda a revanš

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.2.25 17:07

Spolujízda a revanš

Holky, když někoho vezmete (kamarádku, sousedku) na výlet svým autem, počítáte s tím, že se nějak revanšuje? Je jedno čím. Koupí kafe (když je příležitost), zaplatí třeba parkovné, nebo vezme drobnou svačinku do auta na cestu?
Já to tak mám, vždy se revanšuji (viz výše), nebo nabídnu spoluúčast na benzínu, nebo zaplatím vstupné.
Chci vědět zda je to běžné, nebo jsem divná já a normální je jen poděkovat a ahoj a vystoupit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16165
22.2.25 17:10
@Anonymní píše: Více

Taky to tak beru, že buď já jeeco udělám na revanš, nebo se domluvíme na nějaké kompenzaci, takže mi divná nepřijdeš :pankac: Ale taky je rozdíl, s kým třeba jedu, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32055
22.2.25 17:10

No za mě není normální jen poděkovat a ahoj…revanšovat se je normální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
22.2.25 17:16

Záleží jestli se domluvíme, že jedeme na výlet, anebo jedna jede a druhá se přidá. V prvním případě bych čekala spoluúčast, ve druhém ne. Já jsem naučená všechno oplácet, takže já bych se nějak revanšovala v obou případech.

• Citovat
  • Upravit
1615
22.2.25 17:18

Když jedu se sestrou někam tak to neřeším…ona zas občas koupi na výletě pivo, svačinu, cokoliv…ale i kdyby ne, u ní, by mi to bylo jedno.
Jinak vždy považuji za slušnost oplatit to, že někdo někoho někam veze a nejen že řídí, tak i platí benzín a to není zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.25 17:22

Vzala jsem sousedku vloni na podzim na výlet (nápad to byl společný, máme stejného koníčka), sama se nabídla že udělá svačinu do auta, řekla jsem, že super :D
Vyzvedla jsem před domem, dovezla, zaplatila si vstupné, koupila si kafe a snídani, užily jsme si hezký den, zaplatila jsem parkovné a vysadila zase před domem (bez slíbené svačiny) a byla jsem z toho hodně rozpačitá. Měla jsem hlad (bylo to daleko a tedy počítala jsem s tou svačinou a nic si nechystala), benzín mě stál cca 3 stovky.
No a sousedka se ozvala, že se akce bude opakovat a zda znovu pojedeme a ve mně se to zase otevřelo :lol: a že vezme děti, no už vůbec nevím na co se vymluvit, já to beru jako čas sama pro sebe a fakt nevím jak to říct, aby to nebylo blbý. Jet tam ale chci.

• Citovat
  • Upravit
8328
22.2.25 17:25

Jasně, vždy záleží podle situace (buď koupim dálniční známku, přispěji na benzin nebo zaplatím oběd, vstupné). Při mě je to automatické, ale už jsem zažila (posledně v praci), že některé to ani nenapadne a ještě se diví, že se mají taky spolupodílet (ostatní kolegyně byly nastvane, že kvůli moji aktivitě musí taky dát malou část peněz na benzin :zed: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16165
22.2.25 17:26

Párkrát jsem taky zažila, že třeba někdo měl málo hotovosti s sebou a kartu nebrali. Tak jsem to zaplatila, že se pak vyrovnáme. Ale nestalo se. Člověk třeba zapomene a mně je zase blbý se připomínat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8806
22.2.25 17:44

My tak jezdíme pravidelně spolujízdu tři. Střídáme se, že jednou jede jedna a pak stejnou trasu druhá a třetí se pošle kód a ta platí, že řídit nechce. Řešíme jen tohle. Benefity si nekupujeme. Nebo mívám třeba v kabelce bonbóny, čokoládu, oříšky. Tak nabídnu, podělím se. Ale zvlášť nic nekupuji. My si kompenzujeme spolujízdu, že se střídáme.
Dřív jsem třeba jezdila jinou spolujízdu pravidelně. Oni nikdo nechtěli peníze. Takže jsem dávala vína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
22.2.25 17:45

To je složitý. Záleží, já se taky revansuju… Ale neočekávám, že mi někdo něco vrátí. Pokud ano je to fajn, ale pokud ti to slíbila, že bude svačina, tak je to blbý… Já jsem drzá, takže bych jí to řekla. Třeba moje dítě se strašně rádo chodí najíst ke kamosce, peníze je blbý dávat, takže kupuju čaj Ahmad nebo lepší cokosku, vezmu přebytky ovoce ze zahrady, apod., ale nedávám pokaždé, občas přijdu s prázdnou, předpokládám že kdyby jí to vadilo tak nás k sobě nezve, když jsou u nás tak taky pohostim ani nevím proč, ale většinou jsme u nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15731
22.2.25 18:19

Z „očekávání“ mám vždy husí kůži. To je fakt takový problém si tyhle věci vyjasnit dopředu, než si pak někde pofňukávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
22.2.25 18:44

Máme skupinku a jezdíme na výlety, jasně, že je normální se aspoň zeptat, pokud druhý odmítne, ok, ale i tak jsem třeba dostala další výlet tatranku nebo prostě něco, mě přijde úplně normální se revanžovat. Jakkoli. Zvláště při dnešních cenách benzínu.
A je i případně normální si říci o příspěvek, zvláště pokud jedete daleko, případně by příště měla vzít auto ona. Všude musí fungovat oboustranná výměna energií :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
22.2.25 18:45
@Anonymní píše: Více

Nevymlouvej se, řekni jí pravdu, jinak si ona nikdy nic neuvědomí a bude se dále chovat jak se zachovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
22.2.25 18:53

Pokud někomu nabídnuta, že ho sebou vezmu a je to z mě strany tak nečekám, že se bude revanzovat
Většinou to tak je. Kamradka platila divadlo, já nás tam vezla. To je dostatečne.
Vzala jsem naše na výlet. Tak táta koupil nanuky, pití…
Vzali jsme je na víkendový pobyt. Zaplatili obědy. :nevim: pohlídali dceru. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.