Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vybíráme sprchový kout a zatím jsme bezradní, v každé prodejně nám říkají něco jiného, chválí jiného výrobce. Můžete mi napsat, jaký máte sprchový kout - zástěnu a jak jste s ní spokojeni? Skrz údržbu, udrží vám sprochový kout vodu jen vevnitř? U otvíracích jsem slyšela, že se voda vyleje při otevření ven. Co zasunovací kouty? Nepřestanou fungovat kolečka? Lepší rohovej nebo půlkruh? Díky.
Tak tohle téma mě taky momentálně hodně zajímá. V nájmu jsme mívali zasunovací dveře a bylo peklo to čistit, aby se člověk dostal všude, musel by to celé rozebrat
Chtěla bych teď radši otevírací dveře, ale zase nevím, jak to bude s prostorem v naší pidikoupelně ![]()
@Amaly když jsme vybírali kout, bylo nám řečeno, že zasunovací se špatně čistí a časem to zaroste tvrdou vodou… máme otevírací. Po otevření dveří je na podlaze jen pár kapek a ty mi nevadí. Sklo jsme řešili také - máme čiré. Nejlépe se čistí. Značka Ravak. Jednou týdně nastříkám Ravak sprejem proti vodnímu kameni, nechám působit a setřu houbičkou. Občas udělám sklo tím jejich „povlakem“ teď ho tu nemám a na název si nevzpomenu. Jsem spokojená
Zasunovací nikdy víc. Je fakt peklo se dostat všude. Rohový nebo půlkruh - záleží na prostoru v koupelně. V prodejně chválí většinou výrobce ze kterého mají větší marži. Spíš by to chtělo poradit se s někým kdo ty koupelny dělá.
Nám pán, který dělá vodo-topo říkal, že zasouvací dveře jsou na houby, že nejdou vyčistit, že jsou lepší otvírací. Jinak myslím, že půlkruh stačí. My jsme tada koupili otevírací, ale ještě nejsou namontované (nemáme vaničku, jen vyspádování)
Holky přidám se s dotazem - nevíte, kde se dá koupit sklo, který je čirý a po zavření dveří se z něj udělá mléčný sklo??
Máme zasouvací a nadávám při každém úklidu. Už plánuju výměnu.
Co se týče místa, dají se koupit čtvercové sprcháče, kdy se dveře v půlce lámají dovnitř
Máme v pronajatým bytě zasouvací. není moc starý, a přesto nám už pomalu rok 1 dveře visí jen na horním kolečku. a to jsme s tím nic nedělali, děti za to netahali, nic. a oprava prý není vůbec jednoduchá, muselo by se to celý rozebrat, a stálo by to několik tisíc. v minulým bytě jsme měli otvírací, ten byl lepší.
Máme sprcháč zděný bez vaničky, dveře nám dělal sklenář, dají se otevírat dovnitř i ven.
A u otvíracího máte takovou tu okapničku dole? Nejlépe bych uvítala nějakou konkrétní značku sprcháče a že vám drží už třeba minimálně 5 let bez problémů. Díky.
A ten zasunovací sprcháč máte i s tím odklápěním? Taky se to špatně čistí? Má někdo jen s kolečkama nahoře?
Oteviraci ctvrtkruh kolo niven (viz obrazek), 6 let bez problemu
Obrazek je ze stranek prodejce, ne z naší koupelny…
Zdravicko lidicky, zacinam s rekonstrukci koupelny kde bude vana i sprchovy kout, ale ted jde o to jestli obezdeny ze tri stran bez vanicky, nebo ctvrt kruh s vanickou, jde mi o to ze vedle sprchace bude i wc, a ta zidka by to tak nejak rozdelila??samozrejme poradne zaizolovat, dekuji za pripadne rady ![]()
Ahoj my ted stavime dum a furt jsmr resili vanu a sprchac.Ve finale zvitezilo oboje. Vyzdil se sprchac do u bude bez vanicky jen odtokovej zlabek a skleneny dvere a vedle toho hned bude zachod
Mám teď zasouvací a peklo pekel při čištění + ta kolečka nějak drhnou nebo co. Nevím, co jo, ale zasouvací určitě ne. ![]()