Správci panelákových bytů, poraďte mi prosím

484
5.5.15 20:58

Sprvci panelákových bytů, poraďte mi prosím

Dobrý den, můžete mi někdo prosím poradit? V paneláku do kterého jsme se přistěhovali si někteří vlastníci bytů dříve dělali vlastní plastová okna, ještě před tím, než se dělali komplet, v bytě ve kterém teď bydlíme si nechal majitel také udělat plastová okna za vlastní peníze, ne z fondu a teď těm lidem co si je nechali dělat samotní ty peníze vracejí a mě by zajímalo, zda ty peníze se mají vrátit minulému majiteli nebo nám? Nyní jsme majitelé mi byt jsme koupili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5018
5.5.15 21:02

Předpokládám, že okna se promítla do ceny bytu, jsou vaše, bývalý majitel k nim nemá žádný vztah, takže peníze by měli vrátit vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
5.5.15 21:02

No, nerozumím tomu po právní stránce, ale byt jste kupovali i s těma plastovýma oknama, určitě jste měli nějaký odhad bytu kde byly i ty plastový okna započítaný, takže já bych řekla že vám, protože nejspíš družstvo si na výměnu bralo nějaký úvěr který platíte do fondu vy ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.5.15 21:04

Jistěže vám. Všechna práva a povinnosti koupí bytu přešla na vás. Vlastně jste za ta plastová okna peníze původnímu majiteli už splatili - cena bytu byla vyšší o ta plastová okna. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
5.5.15 21:05

Vy jste to koupili s tím, že cenu akceptujete aniž byste očekávali vrácení nějaké částky. Jste sice noví majitelé, ale asi bych to rozdělila 50/50.
Ale právně to nejspíš bude celé vaše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
5.5.15 21:06

No ten byt jsme docela přeplatili, tak jsem právě říkala, že by jsme se zahojili alespoň na tomhle, právě správkyně říkala, že nás se to netýká, že jsme se přistěhovali až po tom, tak jsem to tam přede všema nechtěla řešit, ale pán co mi přijde, že tomu dost rozumí se na mě tak zvláštně podíval, že jsem měla pocit, že bych to asi měla řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
5.5.15 21:12
@Dana 07 píše:
No ten byt jsme docela přeplatili, tak jsem právě říkala, že by jsme se zahojili alespoň na tomhle, právě správkyně říkala, že nás se to netýká, že jsme se přistěhovali až po tom, tak jsem to tam přede všema nechtěla řešit, ale pán co mi přijde, že tomu dost rozumí se na mě tak zvláštně podíval, že jsem měla pocit, že bych to asi měla řešit.

byt předpokládám je ve vašem vlastnictví, nepatří bytovému družstvu že?? Tím pádem byste opravdu měli dostat pení ze vy. Platí se to z fondu oprav nebo si na to vaše sdružení vlastníků bere úvěr?? Správkyně dle mého nemá pravdu, po tom co vám řekla, bych se o to začala zajímat víc a třeba i u právníka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
5.5.15 21:13

Tak ve smlouvě mám (nevím jestli je to podstatné): Popis převáděného bytu. Ohraničení bytu je: Vnitřní plochy stěnových a stropních plšťů včetně oken a jejich kování, skleněných vyplní oken a zábradlí, balkonu (lodžie) a vnitřních stavebních konstrukcí, které ohraničují byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
5.5.15 21:15

@medunka23 Myslím že je to z fondu oprav, protože prej na účtě mají peníze a z toho to teď vyplácejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
5.5.15 21:19

@Dana 07 a byt je váš, vlastníci jste vy?? Protože zase tam budete platit opět do fondu oprav, ale myslím že toto by hrát roli nemělo :nevim: :nevim: vy jste ty okna přeci zaplatili v kupní ceně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
5.5.15 21:35

Jsme vlastníci. Já se v tom vůbec nevyznám, ale nechci to nechat jim, když už se na nás tak napakovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
5.5.15 21:45
@Dana 07 píše:
Dobrý den, můžete mi někdo prosím poradit? V paneláku do kterého jsme se přistěhovali si někteří vlastníci bytů dříve dělali vlastní plastová okna, ještě před tím, než se dělali komplet, v bytě ve kterém teď bydlíme si nechal majitel také udělat plastová okna za vlastní peníze, ne z fondu a teď těm lidem co si je nechali dělat samotní ty peníze vracejí a mě by zajímalo, zda ty peníze se mají vrátit minulému majiteli nebo nám? Nyní jsme majitelé mi byt jsme koupili.

byt je váš a ty okna k němu také patří, tudíž už je máte vlastně dávno zaplacená a teď se vám bude vracet jen to co, předchozí majitel dávno zaplatil -vy nedávno koupily a zbytek nájemníků stále splácí.
V předchozím bydlišti jsem něco podobného řešila s fasádou na domě, společenství ji mělo na úvěr, ale mě se při koupi přepočítal podíl úvěru, který já jsem zaplatila obsažený v ceně bytu a pak jsem co čtvrtletí dostávala přeplatek, oni fasádu spláceli dál, kdežto já ji už měla zaplacenou a nic na tom neměnilo, že fasáda v době mé koupě už byla tři roky stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
5.5.15 21:53

Tak děkuju za názory, zítra si jí odchytím a zeptám se jí. Poradíte jak jí to mám podat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
5.5.15 21:54

"@Dana napsala jsem ptákovinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
5.5.15 21:58
@blecha72 píše: