Srny a růže

348
8.4.24 08:02

Srny a růže

Ahoj, máte zkušenosti s pěstováním růží u domu blízko lesa, kam chodí srny na zahradu jako do bufetu?
Otázka zní, sežerou srny i růže?
Zatím jediný, co nechaly byly petrklíče a mesicky. Ke to chalupa u lesa, takže tam nejsme pořád. Chtěla. bycj si tam dát popínavé růže, ale bojím se, že je zlikvidují. Rakytník taky dokázaly okousat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80186
8.4.24 08:16

Myslím, že šípkové růže v přírodě taky nežerou. Má to trny, tak proč by to dělaly. Však zkus, za to nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
8.4.24 08:28

@inkakřivák rakytník má taky trny a jak jim smakoval. Sledovali jsme to dokonce přes IP kameru. Chodí k nám spolu tři pěkně srnky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80186
8.4.24 08:31

Tak si udělej takový ten plankovy plot vepředu, a budeš tam mít pěknou venkovskou zahrádku. Známí bydlí taky u lesa a plot nemají a jediné, co jim srny ničí, jsou ovocné stromky. Na kytky nechodí.
Já jsem střelec, já bych to prostě zkusila. Maximálně ji sežerou, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11874
8.4.24 08:44

Růže nemáme, ale mám pocit, že žerou snad všechno kromě cibule :-).
Ožrané všechno do výšky jejich hlavy. I ostružiny.
To máme chalupu uprostřed dědiny :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.4.24 09:23

Jo, žerou. I ty růže sežerou….

• Citovat
  • Upravit
348
8.4.24 09:45

@Evkad @Janli no nepotěšily jste mě. Někdo mi radil,.dát okolo chomáč vlasů z hřebenu, no nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.4.24 09:49
@Edding444 píše: Více

Dá se koupit speciální pachová nástraha, která je úplně odradí na zahradu chodit.

• Citovat
  • Upravit
5639
8.4.24 10:03

Taky jsme u lesa, i když ne chalupa ale RD a je fakt že ty potvory ožerou fakt skoro všechno. Řůže jsou hodně trnité, tak bych je klidně zkusila, při nejhorším je ořerou :nevim:

Kolem záhonu s ostružinami se nám osvědčil pachový ohradník. Když se to nainstaluje, tak to smrdí, ale během několika dní to už člověk moc nevnímá a na ty potvory to pořád funguje, tak kdyžtak zkuste. Manžel na to udělal dřevěné sloupky, kam vždy připevníme kus houbičky na nádobá a tu napustíme tím roztokem (pozor, fakt pracovat opatrně a v latexových rukavicích, z rukou ten smrad jde dolů fakt těžko!).
Z mé zkušenosti to funguje lépe, než nějaké vlasy a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31103
8.4.24 10:04

No žerou tvoje věci tak ty sezeres je :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12648
8.4.24 11:29
@Edding444 píše: Více

Srnky miluji kvety..mam hrob na lesnim hrbitove a nema cenu tam davat jakekoliv kytky ani zasazovat. Srnky si tam delaji na tom party..jsou tam videt otisky kopytek, jak tam pochoduji vesele. Jsou gurmanky, odkousnou jen kvet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí