Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máte zkušenosti s pěstováním růží u domu blízko lesa, kam chodí srny na zahradu jako do bufetu?
Otázka zní, sežerou srny i růže?
Zatím jediný, co nechaly byly petrklíče a mesicky. Ke to chalupa u lesa, takže tam nejsme pořád. Chtěla. bycj si tam dát popínavé růže, ale bojím se, že je zlikvidují. Rakytník taky dokázaly okousat
Myslím, že šípkové růže v přírodě taky nežerou. Má to trny, tak proč by to dělaly. Však zkus, za to nic nedáš.
@inkakřivák rakytník má taky trny a jak jim smakoval. Sledovali jsme to dokonce přes IP kameru. Chodí k nám spolu tři pěkně srnky.
Tak si udělej takový ten plankovy plot vepředu, a budeš tam mít pěknou venkovskou zahrádku. Známí bydlí taky u lesa a plot nemají a jediné, co jim srny ničí, jsou ovocné stromky. Na kytky nechodí.
Já jsem střelec, já bych to prostě zkusila. Maximálně ji sežerou, no.
Růže nemáme, ale mám pocit, že žerou snad všechno kromě cibule
.
Ožrané všechno do výšky jejich hlavy. I ostružiny.
To máme chalupu uprostřed dědiny
.
@Edding444 píše: Více
Dá se koupit speciální pachová nástraha, která je úplně odradí na zahradu chodit.
Taky jsme u lesa, i když ne chalupa ale RD a je fakt že ty potvory ožerou fakt skoro všechno. Řůže jsou hodně trnité, tak bych je klidně zkusila, při nejhorším je ořerou ![]()
Kolem záhonu s ostružinami se nám osvědčil pachový ohradník. Když se to nainstaluje, tak to smrdí, ale během několika dní to už člověk moc nevnímá a na ty potvory to pořád funguje, tak kdyžtak zkuste. Manžel na to udělal dřevěné sloupky, kam vždy připevníme kus houbičky na nádobá a tu napustíme tím roztokem (pozor, fakt pracovat opatrně a v latexových rukavicích, z rukou ten smrad jde dolů fakt těžko!).
Z mé zkušenosti to funguje lépe, než nějaké vlasy a podobně.
@Edding444 píše: Více
Srnky miluji kvety..mam hrob na lesnim hrbitove a nema cenu tam davat jakekoliv kytky ani zasazovat. Srnky si tam delaji na tom party..jsou tam videt otisky kopytek, jak tam pochoduji vesele. Jsou gurmanky, odkousnou jen kvet.