Stahovací obojek pro psa

Anonymní
27.2.20 07:35

Stahovací obojek pro psa

Dobrý den, koupila jsem stahovací obojek pro psa, jen je rozpojený a nevím, jak ho spojit aby se dal dát psovi na krk.. Je to prostě řetízek, velká kola na konci, která nejdou provléknout. Prosím o radu. Děkuji :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
27.2.20 07:37

Chytneš řetěz, ne koncové oko z jednoho kraje, a provlékneš ho velkým okem z kraje druhého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
27.2.20 07:38

Mám pro Vás radu, obojek vemte a běžte ho vrátit. Jestli to máte proto, aby pes netahal, kupte si raději haltinu než tuto zrudnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
27.2.20 07:39

Chyba. Stahovací obojek je chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
27.2.20 07:39

Chudák pes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.2.20 07:41

Stahovací obojek vrať a kup normální :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
27.2.20 07:41

To budou příjemné vycházky pro psa. Kupovat něco co ani nevím jak použít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
27.2.20 07:43

Jestli pes jen trochu tahá, tak se na tom uskrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
27.2.20 07:44

Jak je Desenský kontroverzní, tak v jednom se snad shodnou všichni, a to, že pes má mít široký obojek. Pes který nemůže dýchat, nemůže myslet. Takže na stahováku bude akorát zuřivě tahat, prát se, ale absolutně nebude vnímat, co po něm chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
27.2.20 07:55

Kdyz to ani neumis pouzit, tak ho vyhod. Dat psovi neco takoveho na krk, je ubohost, promin

• Citovat
  • Upravit
6650
27.2.20 08:14

Tady se do ní pouštíte aniž by stě věděli na co ten obojek je, k vyšším zkouškám smí mít pes pouze řetízkový obojek (zapnutý na nestahovací oko) (jenom k ZOP se toleruje v podstatě cokoli). Když jsem poprvé viděla takový druh obojku, taky jsem marně hledala jak ho zapnout (poradili mi na cvičáku). Jinak když se použije správně, je takový obojek výborná pomůcka k zvládnutí psa. Jenom idiot by dal psa na stahovák a nechal ho tahat jen tak. Já třeba běžně vodím psy na moxonových voditkách, pomáhá mi to ovládnout psy když jdu zároveň s dětmi, velmi rychle pochopily že se na tomhle vodítku netahá (moje snahy sabotuje manžel, kterému tahání psů nevadí a jak se při venčení střídáme, tak holky zapomínají na slušné vychování) stejně tak jako na ohlávce, kterou dostanou, když je vedou děti (4 a 1,5).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
27.2.20 08:15

Souhlasím. stahovací obojek se musí umět použít. Jestli neumíš udělat z řetízku obojek, určitě ho neumíš ani správně nasadit a psa na něm správně vodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
27.2.20 08:20

Stačí to vzít za to větší očko, provléknout tím ukazováček, otevřít koš a hodit ho tam. Přesně tam totiž stahovák patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.2.20 08:22
@Heivka píše:
Tady se do ní pouštíte aniž by stě věděli na co ten obojek je, k vyšším zkouškám smí mít pes pouze řetízkový obojek (zapnutý na nestahovací oko) (jenom k ZOP se toleruje v podstatě cokoli). Když jsem poprvé viděla takový druh obojku, taky jsem marně hledala jak ho zapnout (poradili mi na cvičáku). Jinak když se použije správně, je takový obojek výborná pomůcka k zvládnutí psa. Jenom idiot by dal psa na stahovák a nechal ho tahat jen tak. Já třeba běžně vodím psy na moxonových voditkách, pomáhá mi to ovládnout psy když jdu zároveň s dětmi, velmi rychle pochopily že se na tomhle vodítku netahá (moje snahy sabotuje manžel, kterému tahání psů nevadí a jak se při venčení střídáme, tak holky zapomínají na slušné vychování) stejně tak jako na ohlávce, kterou dostanou, když je vedou děti (4 a 1,5).

Ale ona asi do této kategorie nespadá. Když se ptá lidí z epipi, jak to použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
27.2.20 08:36

Také by mě zajímalo z jakého důvodu použít takový obojek. Pokud pes tahá je v zájmu jeho zdraví místo obojku použít postroj na tělo. Pes se nedusi a zároveň máš kontrolu nad jeho tělem a nikoliv krkem. Nestane se, že by jako obojek sklouzl či se pes vyvlekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný