Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chytneš řetěz, ne koncové oko z jednoho kraje, a provlékneš ho velkým okem z kraje druhého…
Mám pro Vás radu, obojek vemte a běžte ho vrátit. Jestli to máte proto, aby pes netahal, kupte si raději haltinu než tuto zrudnost.
To budou příjemné vycházky pro psa. Kupovat něco co ani nevím jak použít ![]()
Jak je Desenský kontroverzní, tak v jednom se snad shodnou všichni, a to, že pes má mít široký obojek. Pes který nemůže dýchat, nemůže myslet. Takže na stahováku bude akorát zuřivě tahat, prát se, ale absolutně nebude vnímat, co po něm chcete.
Kdyz to ani neumis pouzit, tak ho vyhod. Dat psovi neco takoveho na krk, je ubohost, promin
Tady se do ní pouštíte aniž by stě věděli na co ten obojek je, k vyšším zkouškám smí mít pes pouze řetízkový obojek (zapnutý na nestahovací oko) (jenom k ZOP se toleruje v podstatě cokoli). Když jsem poprvé viděla takový druh obojku, taky jsem marně hledala jak ho zapnout (poradili mi na cvičáku). Jinak když se použije správně, je takový obojek výborná pomůcka k zvládnutí psa. Jenom idiot by dal psa na stahovák a nechal ho tahat jen tak. Já třeba běžně vodím psy na moxonových voditkách, pomáhá mi to ovládnout psy když jdu zároveň s dětmi, velmi rychle pochopily že se na tomhle vodítku netahá (moje snahy sabotuje manžel, kterému tahání psů nevadí a jak se při venčení střídáme, tak holky zapomínají na slušné vychování) stejně tak jako na ohlávce, kterou dostanou, když je vedou děti (4 a 1,5).
Souhlasím. stahovací obojek se musí umět použít. Jestli neumíš udělat z řetízku obojek, určitě ho neumíš ani správně nasadit a psa na něm správně vodit.
Stačí to vzít za to větší očko, provléknout tím ukazováček, otevřít koš a hodit ho tam. Přesně tam totiž stahovák patří.
@Heivka píše:
Tady se do ní pouštíte aniž by stě věděli na co ten obojek je, k vyšším zkouškám smí mít pes pouze řetízkový obojek (zapnutý na nestahovací oko) (jenom k ZOP se toleruje v podstatě cokoli). Když jsem poprvé viděla takový druh obojku, taky jsem marně hledala jak ho zapnout (poradili mi na cvičáku). Jinak když se použije správně, je takový obojek výborná pomůcka k zvládnutí psa. Jenom idiot by dal psa na stahovák a nechal ho tahat jen tak. Já třeba běžně vodím psy na moxonových voditkách, pomáhá mi to ovládnout psy když jdu zároveň s dětmi, velmi rychle pochopily že se na tomhle vodítku netahá (moje snahy sabotuje manžel, kterému tahání psů nevadí a jak se při venčení střídáme, tak holky zapomínají na slušné vychování) stejně tak jako na ohlávce, kterou dostanou, když je vedou děti (4 a 1,5).
Ale ona asi do této kategorie nespadá. Když se ptá lidí z epipi, jak to použít.
Také by mě zajímalo z jakého důvodu použít takový obojek. Pokud pes tahá je v zájmu jeho zdraví místo obojku použít postroj na tělo. Pes se nedusi a zároveň máš kontrolu nad jeho tělem a nikoliv krkem. Nestane se, že by jako obojek sklouzl či se pes vyvlekl.
Dobrý den, koupila jsem stahovací obojek pro psa, jen je rozpojený a nevím, jak ho spojit aby se dal dát psovi na krk.. Je to prostě řetízek, velká kola na konci, která nejdou provléknout. Prosím o radu. Děkuji