Stanový tábor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
879
7.8.08 14:39

Stanový tábor

Ahoj,

nenajdu tady spřízněnou duši, která holduje stanovým táborům a podobnému trávení volného času?

Já mám ještě rozjitřenou dušičku, protože jsme minulý týden museli z tábora odjet kvůli angíně mladší (3,5 r), holky to ořvaly jako tuři a já pomalu s nima… Když tam bylo tááák krásně! a táááková pohoda!

Takový ten pravěký život, co ho lidi žili pár milionů let a asi jim zalez pod kůži - pořád venku, muži na lovu (v práci), ženy sedí v táboře, udržují společný oheň (doslova), věnují se přípravě potravy, vzájemné konverzaci, dětem, děti si hrají ve smečce vrstevníků a dají o sobě vědět, jen když mají hlad, rozbijí si koleno nebo najdou v potoce chrostíka se zvlášť povedeným domečkem. Žádná televize, net, reklamy, nutnost být někde na čas, řešení toho, jestli mají děti dobrou nebo špatnou náladu (mají 99,9 % času vynikající), jestli se nudí nebo ne (neexistuje). Nic není jen na mně, vždycky je nás na to víc. Z člověka se vyplavuje stres a uhoněnost, zalévají ho vlny dobré vůle se všemi kolem a radost ze života, z pošumavské krásy kolem, z dětí, kamarádek, manžela, který nám tohle umožňuje tím, že je „na lovu“, zatímco mi si tu užíváme… Chjo. Ještě jsme tam mohli být.

mno - je to možná spíš na článek , ale už jsem to napsala do diskuse, tak se kdyžtak někdo ozvěte.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
879
10.9.08 14:14

Tak koukám, že jsem tady asi sama. No neva. Tak snad za rok. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
10.9.08 15:01

Ahoj Evalu,
sama tu rozhodně nejsi. My taky byly pod stanem a moc se nám to líbilo. Trochu zlobilo počasí, tak to bylo trochu složitější, ale byla tam veliká jídelna, tak jsme se holt scházely tam. I když pak jsem jednou asi půl hodiny hledala holky (celkem asi 5ks) a ony byly zalezlé u nás ve stanu.
To mě ale přivádí k otázce stanů. My máme ještě stále takový malý pro dvě až tři osoby, co jsme měli s manželem ještě bez dětí. S holkama se tam vejdu v pohodě, ale plánujeme příští rok dovolenou pod stanem, tak budeme muset koupit něco většího.
Takže uvítám tipy na rodinný stan a vybavení.
Díky Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
11.9.08 09:52

Ahoj Halko,

sláva. spřízněná duše!

S tím stanem ale asi moc neporadím. My jezdíme s naším turistickým oddílem, kde jsem vyrostla a nějaký čas i vedoucovala. Z té naší generace jsme se už všichni rozmnožili, takže když se jede na tábor, postaví se o týden dřív a děláme takový neoficiální tábor pro maminky s dětma. Pak tam ještě někdo zůstává na ten normální. Máme stany tee-pee, to je geniální kombinace stanu a domu - dá se tam zatopit, postavit postele, spousta místa… a má to sakra atmosféru. Pro rodinné stanování to ale není reálné kvůli těm dlouhým tyčím, ty vozí náklaďák nebo je potřeba alespoň velký vlek.

Odkud jste?

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
11.9.08 13:59

Ze Říčan asi 20km od Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
11.9.08 14:17

Hehe - my z Dubče-Praha10 - asi 15 km od Říčan. Jak tak trávíte volný čas, že bysme občas něco podnikly (já holky 8 a 3,5)?

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
9.1.09 22:02

pro Evalu

pokousela jsem se ti napsat zpravu, ale nevim jestli se to povedlo. Myslim že bychom mohli najit spolecnou rec. Sarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
11.4.13 20:44

Ahojky, nějaké recepty na tábor placky, pečení chleba nemáte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie