Stavba svépomocí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.5.17 22:02
@hapovab píše:
No nevim teda, pocitali jste dobre :lol:?My mame bungalov 180m2 a naivne jsme si mysleli ze se vejdeme kolem 2 mega, komplet s fasadou a plotem jsme na 3 mil 8o. Mame teda tepelne cerpadlo coz je palka, ale zase omitky jsme si delali sami (usetreni cca 100 000 kc). A to nemame nic extra, nevim kam se ty prachy podely :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak jasne, ze jsme pocitali spravne :mrgreen: :mrgreen: milion navic jsme fakt nemeli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hypoteka 1,85mil. uspory jsme dali za pozemek takze statisice navic ktery bysme investovali ze svyho jsme fakt nemeli :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
169
30.5.17 22:13

Začínali jsme stavbu už před pár lety /cca9/, 45cm cihla bez dalšího zateplení a zapisování výdajů jsme skončili u částky 1,8 mil /včetně sítí - eon12 500, cca 35000 voda svépomocí, cca 42 000 čistička svépomocí/ - zkrátka když jsme se nastěhovali. Chyběli nám tehdy čisté podlahy a koupelna v podkroví, ploty, zámkovka, altán na auta a fasáda. takže cca ještě asi 700 tis. Stavěli jsem na dnešní poměry „starodávně“ - sklepy, přízemí a podkroví - cca 85m2 každé. Vše okolo hrubé stavby jsme s manželem zvládali sami, základové pásy, desku i stropy jsme si pokaždé nechali vylít mixem s pomocí pumpy,… pokud bylo třeba zvedat něco těžšího - třeba desky na podesty schodů - tak se vždy našel nějaký kamarád, který manželovi pomohl, překlady nad dveře a okna jsem s ním zvládala já. A jak tu někdo psal o rozchodech - ani jsme se nerozešli - je to hodně o přístupu, veškerý čas na stavbě jsme prostě trávili spolu, každou cihlu jsme vzali do ruky min. 2×, ale stálo to zato - za mě velké posílení vztahu a soudržnosti. Firma u nás byla až na komplet střechu, pak rozvod vody a topení, strojní omítky /tady nemá cenu dle mého šetřit/, lité podlahy, obkladač, truhlář na kuchyni, pak až fasáda… prosím anonym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.17 01:24

Ahoj.
My momentálně stavíme rodinný dům svépomocí.
Na materiálu absolutně nešetříme, stavíme bungalov s rovnou střechou 4+KK a rozpočet 2600 000,–, takže si myslím, že se to určitě dá.. :hug: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
31.5.17 20:47

Ještě doplňující otázka, máte někdo domek vyvýšený bungalov, dole kuchyn a obývák, ložnice, malá pracovna, koupelna záchod a techn. místnost? A nahoře ve štítech dva pokoje a malou koupelnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný