Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Manžel má pravdu, nevyplatí se to.
Postavte na základové desce, která tam už je a přizpůsobte jí své představy. Jinak to skutečně nemá smysl.
Zajdi na stavební úřad a na konkrétní stavbu se doptej, dají ti relevantní info. Jinak zbourat základovou desku zas tak velký problém není.
Pritel ma pravdu. Neni lepsi to prizpusobit vasim predstavam?
On, chlap mi tvrdi, ze s deskou se nedá hnout, musi se zbourat a odvozit (coz by udajne bylo drahé) a tak se to nevyplatí, finančně.
Jako hloupá ženská bez zkusenosti stavby jsem se optala, jestli ta deska nepujde poupravit dle naseho projektu, prý to nejde?
On také není dvakrát stavební znalec, ale určitě více než já, tak mu věřím. Ale ptám se i zde, nikdy jsme nestaveli, takze kazdy nazor je dobry.
Já bych do toho nešla.
Zbourat desku + odvést suť drahé je, to má manžel pravdu + musíš udělat desku novou - jsi na tři čtvrtě ne-li celém milionu. Takže přesně to, co ušetříš, tě to bude stát, plus s tím máš hromadu práce a starostí navíc.
Stavař nejsem, zeptej se stavaře nebo statika, jestli je možné ke stávající desce něco přidat. Ale já bych se toho bála. Bála bych se, že se to někde pohne a v budoucnu se vám rozhodí statika celého domu. To ale fakt zkonzultuj se stavařem.
Ideální stav by byl, kdyby se vám do stávající desky podařilo namontovat vaše představy - to by jste skutečně ušetřili a mělo by to smysl. Jinak bych od toho dala ruce pryč.
Jde asi hlavně o to, že tam jsou zavedené rozvody podle jejich projektu.
Asi by stálo za to vzít projektanta a podívat se, jestli by to šlo přizpůsobit nebo ne, případně jestli by vám dispozice té základovky vyhovovala.
Smést to ze stolu rovnou je škoda.
@Whitedog píše:
Já bych do toho nešla.
Zbourat desku + odvést suť drahé je, to má manžel pravdu + musíš udělat desku novou - jsi na tři čtvrtě ne-li celém milionu. Takže přesně to, co ušetříš, tě to bude stát, plus s tím máš hromadu práce a starostí navíc.
Stavař nejsem, zeptej se stavaře nebo statika, jestli je možné ke stávající desce něco přidat. Ale já bych se toho bála. Bála bych se, že se to někde pohne a v budoucnu se vám rozhodí statika celého domu. To ale fakt zkonzultuj se stavařem.
Ideální stav by byl, kdyby se vám do stávající desky podařilo namontovat vaše představy - to by jste skutečně ušetřili a mělo by to smysl. Jinak bych od toho dala ruce pryč.
Hele, to je nesmysl. Zbourat desku a odvézt suť vyjde tak na 50 tisíc. Navíc, pokud to je vesnice, tak bagr a tatru budou mít na družstvu a suť bude nejspíš možný uložit zdarma na místní skládce. Problém bych spíš viděla ve zdlouhavým procesu, kdy se bude muset vyřešit demoliční projekt a zrušení původního stavebního povolení, ale samotný bourání je brnkačka. Využití původní desky by bylo lepší, to máš pravdu, bude to rychlejší, ale jinak to není nic do čeho by byl problém se pustit.
Klid… zajdi na stav. urad kouknou do dokumentace/ ci si ji vyzadej od realitniho maklere a zjisti si z ceho je deska /vyztuzeni typ beronu/ a kde jsou zakl. pasy… jasne ze se da deska rozsirit/zmensit, chce to projektanta a nechat si navrhnout reseni… toto ale vyzaduje ponechat umisteni domu v mistech stavajici desky… Co by me vsak zarazelo a co bych si dost rozmyslela : proc probuh nekdo prodava o polovinu levneji parcelu nez je v miste obvykla cena, k tomu jeste se zakl. deskou, coz by melo cenu spise zvysit min. o naklady na stavebni prace pro vybudovani desky a o schvaleny projekt na stav. urade
to smrdi, nech to proverit nekym, kdo tomu rozumi…
Ahoj., prosim o radu. Nevim kde jinde se zeptat.
V obci, ve ktere chceme strasne moc bydlet se objevila stavebni parcela za polovinu ceny nez obvykle.
Za 1000m2 je tam realna cena 1 800 000,– a tahle je 900 m2 za necelych 800 000,–… krasna cena.

zasitovana atd.. háček je v tom, ze tam je uz pripravena zakladova deska, ale projekt mame svuj, takze by jsme museli vybourat a zacit svou, vyplati se?
Manzel tvrdi, ze se to nema smysl