Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Amoletka píše:
Zdravím všechny,nějak to ze sebe musím dostat a kde jinde, než tady
Nedávno jsme s přítelem koupili byt, ale jelikož v kuchyni byla plechová kuch.linka a v koupelně ještě umakart, rozhodli jsme se pro rekonstrukci. Celou rekonstrukci dělá sám můj taťka, takže je jasné, že občas nestíhá. Nejhorší je, že už jsme za podělanou rekonstrukci (včetně linky, spotřebičů a pod.) dali už mnohem víc peněz než jsme měli v plánu :-/ V celém bytě ještě není vymalováno, není tam usazená vana, prostě tam není nic hotové
Tuto sobotu se máme stěhovat, takže tento týden si vzal taťka dovolenou aby to dodělal, a museli jsme si sehnat pána, který nám dodělá komplet celou koupelnu (natáhne perlinku, obklady, dlažbu,..), takže další prachy za práci
Už se nám s přítelem o té rekonstrukci každou noc zdá
Začínám být nervózní, protože vím, že to nebude celé hotové do soboty(jen na podlahu musíme čekat ještě min.týden), a příští měsíc máme rodit
No prostě odmítám rodit, dokud nebudeme zabydlení, nebude vymalováno a uklizeno. Na vlastní byt se sice těším, ale těch starostí okolo..hrůza
Zažili jste někdo něco podobného?
muzu te jen uklidnit.ze kazda stavba nebo rekonstrukce stoji vic, nez si kazdy mysli.ze to jsou nervy to je jasne.my delali rekonstrukci taky, a pak jsme stejen za dalsi rok se rozhodli stavet.a to byly teprve nervy,stehovali jsme se,ze netekla jeste voda v kuchyni.vse bylo takove na pul…postupne se dulezite veci dodelali a neco zustalo-neni cas a penize se vrazi jinam…:-)ale jde o to,ze bude v hezkem byte,postupne si to zvelebite.tak se tes.lepsi nez bydlet v umakartu,plesnivem atd
musis brat jen ty pozitiva:-)a ja rikam-penize budou,my nebudeme:)
@Kristaa píše:
U nás v rodině vzpomínáme na to, jak když byla máma v porodnici se mnou, táta dodělával bydlení. Celej barák vymaloval, pak tam zatopil, aby to vyschlo (únor) a odskočil si ke známím na večeřet se. Doma bouchly kamna a táta ráno maloval celej barák znova. A stihlo se to
Já jsem taky v únoru
ale ta kamna to musel být mazec ![]()
jo a muzes byt rada,ze vam to dela tatka,to usetrite nemale penize.
a malovat-ja treba vse vymalovala sama.bylo to hodne prace,ale bavilo me to.a usetris taky nejakou tisicovku za praci.
@Kristaa píše:
U nás v rodině vzpomínáme na to, jak když byla máma v porodnici se mnou, táta dodělával bydlení. Celej barák vymaloval, pak tam zatopil, aby to vyschlo (únor) a odskočil si ke známím na večeřet se. Doma bouchly kamna a táta ráno maloval celej barák znova. A stihlo se to
achjo jak říkám, kdybych mohla do všeho se tam pustím sama
Dneska tam jedu, a snad se už pustím do malování..
To dáš, popadl tě jen hnízdící reflex před porodem, to se prostě stává ![]()
To je takový pocit nutkání, aby už bylo všechno připravený a umytý a tak. Já se naten hnízdící reflex moc těšila, měla jsem rodit mezi 8 a 13 lednem. Naivně jsem si myslela, že si na vánoce všechno nafintim, že mi to vydrží naklizený až do porodu.
Dost jsem se přepočítala naše malá se rozhodla vplout do naší domácnosti naprosto nečekaně už 3 prosicne. ![]()
Moc ti držím palce, všechno se zvládne uvidíš, a kdyby náhodou ne, tak všechno nepohodlí přebije pocit s miminka. mě bylo pak taky všechno šumafuk ![]()
Ohledně přestaveb a stěhování, tak toho mám plnou hlavu, začínáme přestavovat náš dům, máme tam sice svůj byt, ale teď už je to celý naše a tak budem bydlet v obouch patrech sami a čeká nás budování nové kuchyně a obýváku.
Zatím sme ve fázi nakupování materiálu a plánování, co a jak nejlépe.
Jsem hrozně akční typ a tak se strašně těším.
![]()
@alisekR Nechceš mi přijít vymyslet koupelnu a ložnici s dětským pokojem
?
@Brokianaa píše:
@alisekR Nechceš mi přijít vymyslet koupelnu a ložnici s dětským pokojem?
Jé to by mě bavilo
Mám totiž úžasnou, někdy až chorobnou představivost, díky tomu nepotřebujem na tu naší přestavbu ani architekta
Jsem maniak a mám vyčtený kde co, už vím přesně, jak bude vypadat naše kuchyně.už mám i obklady do ní, za super cenu, nakoupili jsme je ve výprodeji SIKO za pakatel,můžu s klidným svědomím říct, že jsme je koupili opravdu za babku, přitom před tím stáli jedny z těch, co budem kombinovat neuvěřitelných 1700 za m čteverční ![]()
Já projela několik obchodů v Polsku a několik u nás v Ostravě a do koupelny jsem vybrala jen jedny
S nábytkem do koupelny je to ještě horší - líbí se mi taky jen jeden a to zas pro změnu v Polsku
U nás totiž skoro nejsou koupelnové nábytky v dekoru dřeva…Nebo jestli máte někdo tip
Kachle budem mít takové hnědo měděné v kombinaci s béžovýma… Ale v obchodech jsou samé bílé nábytky a to se mi nelíbí…a ani nehodí…
@Brokianaa píše:
Já projela několik obchodů v Polsku a několik u nás v Ostravě a do koupelny jsem vybrala jen jednyS nábytkem do koupelny je to ještě horší - líbí se mi taky jen jeden a to zas pro změnu v Polsku
U nás totiž skoro nejsou koupelnové nábytky v dekoru dřeva…Nebo jestli máte někdo tip
Kachle budem mít takové hnědo měděné v kombinaci s béžovýma… Ale v obchodech jsou samé bílé nábytky a to se mi nelíbí…a ani nehodí…
Zkus ikea ![]()
Ahoj hollky. Chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenost se stěhováním většího množství knížek. Nemám moc krabic a chci si je nechat na křehké věci. Knížky budou ležet několik měsíců u rodičů ve sklepě, než si pořádím knihovnu, takže potřebuji je nyní zbalit tak, aby se dobře nosily a pak aby nebyly zaprášené ze sklepa s tím, že nemám možnost dát je do krabic. Uvažovala jsem dávat je po několika kusech do igelitových sáčků a vázat motouzem. Nic lepšího mě nenapadá
. Nemáte někdo ještě nějaký jiný typ? Jak jste knížky stěhovaly vy? (Podotýkám, že mám spoustu takových těch těžkých encyklopedií, takže o to je to složitější, jsem hold do knížek maniak
)
@evish píše:
Ahoj hollky. Chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenost se stěhováním většího množství knížek. Nemám moc krabic a chci si je nechat na křehké věci. Knížky budou ležet několik měsíců u rodičů ve sklepě, než si pořádím knihovnu, takže potřebuji je nyní zbalit tak, aby se dobře nosily a pak aby nebyly zaprášené ze sklepa s tím, že nemám možnost dát je do krabic. Uvažovala jsem dávat je po několika kusech do igelitových sáčků a vázat motouzem. Nic lepšího mě nenapadá. Nemáte někdo ještě nějaký jiný typ? Jak jste knížky stěhovaly vy? (Podotýkám, že mám spoustu takových těch těžkých encyklopedií, takže o to je to složitější, jsem hold do knížek maniak
)
Ahoj my jsme stěhovali babiččinu knihovnu cca. 5000ks knih. Nejlepší je koupit velké archy obyčejného papíru (například na balení skleněných věcí), udělat komínek cca 15-20 knih podle velikosti, zabalit papírem a ovázat motouzem nahoře s poutkem. Když uděláš i relativně stejné komínky, tak půjdou dobře na sebe a vedle sebe do sklepa.
Dobrý den,
nejsem si jistý, zda tento dotaz patří přímo sem, ale jak vidím, máte zkušenosti se stěhováním. Můžete mi doporučit, jaký obalový materiál a krabice budu potřebovat? Zatím jsem dostal doporučeno bublinkovou fólii (http://www.mojeobaly.cz/…-2x100m.html) pro přenos skla a jiných křehkých věcí. Co dál? Raději kartonové krabice, nebo pevnější boxy? Budu rád za každou radu, moc děkuji.
Držim palce
určitě to zvládnete!!
Já zrekonstruovala byt (celý jsem vymalovala, pokládala jsem plovoučky, lišty atd.) a nakonec mě z něj bývalý vyhodil. TAkže jsem těhu, mam se stěhovat z bytu, na kterém jsem se tak namakala a ještě ani nevím kam.. doufám že do porodu taky všechno stihnu