Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny
,
nějak to ze sebe musím dostat a kde jinde, než tady
Nedávno jsme s přítelem koupili byt, ale jelikož v kuchyni byla plechová kuch.linka a v koupelně ještě umakart, rozhodli jsme se pro rekonstrukci. Celou rekonstrukci dělá sám můj taťka, takže je jasné, že občas nestíhá. Nejhorší je, že už jsme za podělanou rekonstrukci (včetně linky, spotřebičů a pod.) dali už mnohem víc peněz než jsme měli v plánu :-/ V celém bytě ještě není vymalováno, není tam usazená vana, prostě tam není nic hotové
Tuto sobotu se máme stěhovat, takže tento týden si vzal taťka dovolenou aby to dodělal, a museli jsme si sehnat pána, který nám dodělá komplet celou koupelnu (natáhne perlinku, obklady, dlažbu,..), takže další prachy za práci
Už se nám s přítelem o té rekonstrukci každou noc zdá
Začínám být nervózní, protože vím, že to nebude celé hotové do soboty(jen na podlahu musíme čekat ještě min.týden), a příští měsíc máme rodit
No prostě odmítám rodit, dokud nebudeme zabydlení, nebude vymalováno a uklizeno. Na vlastní byt se sice těším, ale těch starostí okolo..hrůza ![]()
Zažili jste někdo něco podobného?
úplně takto ne ale stěhovali jsme se do nového když mladé bylo ani ne půl roku… a pak jsme několik měsíců žili na staveništi
dá se to přežt,třeba tě nakonec chlapi překvapí a vše stihnou ![]()
pamatuju že když jsem měla rodit,začali nám ve starém bytě dělat plastová okna
to byl mazec,já každý den na nervy jestli to stihnou protože začali v den prvního termínu… měli kliku že jsem 14 dní přenášela ![]()
určo si udělej jednu místnost kde bude vše absolutně htový aby jste tam s prclkem mohly být kdyby se to protáhlo,třeba ložnici,tam si i vaničku můžeš přenést…
Ahojky
Neboj,ono to většinou vypadá dopředu horší než to pak je
My se před dvěma měsíci stěhovali do domku v minus 17ti
Barák je nedodělaný - bydlíme v kuchyňoobýváku. Naštěstí jsme kuchyň stihli,ale bylo to tak,tak… Koupelnu doteď nemáme,ale jsme v jakoby dvojdomku,tak chodíme k našim… Spíme v obýváku na matracích a malý v části kuchyně…Je to propojené,takže večer než usne,tak je tak deset - on musí mít klid na usnutí,pak už se může dít cokoliv - to má po mě. Chdí nám tu dělníci,podkroví (koupelna,záchod a dětský pokoj s ložnicí stále není - ani podlaha…) Furt nějaký problém…ale co… člověk to stejně musí nějak dát. Neboj,než se malé narodí,tak to určitě zvládnete!!! Já už bych to taky chtěla mít vše hotové a normálně žít,ale snad se do Vánoc dočkám ![]()
ted se stěhujeme a v červenci mam termín,nemám to tak na těsno jako ty ale taky z toho mam bobky…hlavně ty peníze ![]()
ahojky.. já sice nemám rodit,ale máme se prvního stěhovat do baráku a taky tam ještě nejsou podlahy, dveře a schody.. TAkže mazec taky..
Přeji ti ať ti to vyjde brzy
snad dřív neporodíš a budete už alespoň trochu zabydlení ![]()
Jj,nám taky došly peníze,tak jsme to museli řešit ne úplně podle našeho plánu…
Hlavně se zkus nějak odreagovat a starosti si nepřipouštět. Stresováním to neuspěcháš a spíš to bude ještě horší, protože porodíš před termínem. No, jak se to vezme, aspoň budeš v klidu v porodce a chlapi budou doma chystat byteček.
@Amoletka píše:
Zdravím všechny,nějak to ze sebe musím dostat a kde jinde, než tady
Nedávno jsme s přítelem koupili byt, ale jelikož v kuchyni byla plechová kuch.linka a v koupelně ještě umakart, rozhodli jsme se pro rekonstrukci. Celou rekonstrukci dělá sám můj taťka, takže je jasné, že občas nestíhá. Nejhorší je, že už jsme za podělanou rekonstrukci (včetně linky, spotřebičů a pod.) dali už mnohem víc peněz než jsme měli v plánu :-/ V celém bytě ještě není vymalováno, není tam usazená vana, prostě tam není nic hotové
Tuto sobotu se máme stěhovat, takže tento týden si vzal taťka dovolenou aby to dodělal, a museli jsme si sehnat pána, který nám dodělá komplet celou koupelnu (natáhne perlinku, obklady, dlažbu,..), takže další prachy za práci
Už se nám s přítelem o té rekonstrukci každou noc zdá
Začínám být nervózní, protože vím, že to nebude celé hotové do soboty(jen na podlahu musíme čekat ještě min.týden), a příští měsíc máme rodit
No prostě odmítám rodit, dokud nebudeme zabydlení, nebude vymalováno a uklizeno. Na vlastní byt se sice těším, ale těch starostí okolo..hrůza
Zažili jste někdo něco podobného?
Hahaha… já už dvakrát… poprvé před skoro čtyřmi roky v srpnu 2008… dělali jsme celkovou rekonstrukci bytu, půl roku práce o víkendech, kromě oken jsme si vše dělali sami, manžel pracuje mimo a jezdí domů vždy jen na víkendy, takže proto to tak trvalo… do porodnice jsem jela ze starého bytu a z porodnice do nového… no, zvládli jsme to, když se dívám zpětně, tak to nebyla zase taková hrůza, jak se zdálo… jen Gábinka si to naplánovala nějak jinak, termín stěhování se jí prostě líbil víc než termín porodu o dva týdny později… no a vloni jsme totéž absolvovali podruhé, tentokrát jsme to do porodu nestihli, bylo víc oprav, víc komplikací, takže místo koncem srpna jsme se stěhovali až v prosinci a do té doby tam zase trávili víkendy, navíc s tříletou a novorozencem… což bylo z mého pohledu horší, než předchozí zkušenost… teď, když je to už zase za námi, se jen usmívám a říkám si, že jsou horší věci… neboj, to zvládnete a miminko přijde do nového opraveného bytečku… a i kdyby nebylo ještě všechno hotové, tak tomu drobečku to bude stejně jedno, ten potřebuje jen postýlku nebo košík na spaní a maminčinu náruč a mlíčko a suché plenky… a než ho začne zajímat svět víc, tak už budete mít byt spravený a budete zabydlení…
Bracha se svagrovou take rekonstruovali byt, ovsem oni v nem celou dobu jiz bydleli, spali na gauci na chodbe, kuchynskou linku jsme s brachou davali dohromady noc pred navratem Terezy a male z porodnice. Myslim, ze kdyz trochu primhouris oci, uvidis to optimisticteji, tedy ne jeste neni hotovo, ale ze uz je skoro hotovo. A mesic rezervy do porodu je ok, uvidis, vse se stihne ![]()
Budu v to holky doufat, že to bude všechno v pohodě a než se malá narodí, budeme mít snad i tu podlahu hotovou ![]()
Je fakt, že kuchyň bude hotová, ložnice taky a obývák, jen dětský pokoj bude prozatím skladiště a bude se čekat na podlahu.. Ale i tak si to neumím představit…do soboty se musejí dodělat omítky, vymalovat (aspon tu ložnici, kuchyn a obývák), být hotová koupelna… Kdybych mohla, nastartuju nohy a do všeho se pustím sama, ať je to rychle hotové
Zítra se tam snad sjedu podívat a uvidím jak pokračují..nejhorší je, že i rodině, které se na tom nějak podílí ( můj taťka a mamčin přítel) musíme platit
Dost mě to štve, nikdy jsem po nich nic nechtěla a teď mám mamčinému příteli za dva dny práce (je stolař, tak nám vyřezal do desky dřez a pod) dát 500kč, místo aby rodiče přispěli na rekonstrukci nám… Chudák přítel, mě už od 17let živí, poskytuje střechu nad hlavou, finančně zajištuje a ještě si přál semnou mimčo (dostudovala jsem, pracovala cca 1měsíc a otěhotněla)
I když máme s chlapem svoje chvilky, tak si zas říkám holka vzpamatuj se, kde takového najdeš ![]()
No vždyť to máte skoro hotové
Pokojík nemá malý doteď a to jsou mu dva roky a my nemáme ložnici. Jak je kuchyň,obývák a záchod a koupelna tak to je bomba a uvidíš,že se to stihne ![]()
Pokud funguje kuchyň, koupelna a záchod a je kde spát, čili ložnice a má kde stát postýlka nebo košík, tak nic nebrání bydlení… ostatní doděláte časem… my taky ještě pořád doděláváme za pochodu, v pokojíčku mají holky jen postele a nějaké staré skříně, protože ostatní nábytek si budeme dělat na míru, v obýváku máme taky zatím jen provizorní, protože se budou dělat vestavěné skříně na míru a předsíň taky doděláme později… postupně… jednině syn má pokoj téměř celý, protože ten nábytek pro něho už byl, a do kuchyně taky pořád ještě sháníme stůl a židle, zatím máme staré… tak do dvou let už bude byt zase komplet hotový vymazlený, do té doby času dost… ![]()
Amoletko, neboj se to zvládnete … řeknu ti to asi takhle.
V listopadu jsem se stěhovala s manželem do baráčku (myslím, že to bylo okolo 4.11.) a 8.11. jsem měla druhý a poslední termín!!!! Vše se zvládlo a pár věcí manžel dodělal když jsem byla v porodnici. (jinak jsem porodila až 18.11.) Starší syn byl u mojich rodičů tak na to měl klid a čas ![]()
Neboj se, zvládnete to a nestresuj se nebo porodíš dřív
Držím pěstičky ![]()
@Regina Hero píše:
Pokud funguje kuchyň, koupelna a záchod a je kde spát, čili ložnice a má kde stát postýlka nebo košík, tak nic nebrání bydlení… ostatní doděláte časem… my taky ještě pořád doděláváme za pochodu, v pokojíčku mají holky jen postele a nějaké staré skříně, protože ostatní nábytek si budeme dělat na míru, v obýváku máme taky zatím jen provizorní, protože se budou dělat vestavěné skříně na míru a předsíň taky doděláme později… postupně… jednině syn má pokoj téměř celý, protože ten nábytek pro něho už byl, a do kuchyně taky pořád ještě sháníme stůl a židle, zatím máme staré… tak do dvou let už bude byt zase komplet hotový vymazlený, do té doby času dost…
Jj,souhlasím…My máme v obýváku starý nábytek a gauč-ale i tak je to hezké
A v kuchyni máme starý škaredý stůl a jednu rozvrzanou židli ![]()
U nás v rodině vzpomínáme na to, jak když byla máma v porodnici se mnou, táta dodělával bydlení. Celej barák vymaloval, pak tam zatopil, aby to vyschlo (únor) a odskočil si ke známím na večeřet se. Doma bouchly kamna a táta ráno maloval celej barák znova. A stihlo se to ![]()