Stěhování do Prahy za prací
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ja jsem sla s muzem dokocne do zahranici, zatim jsem na rodicovske dovolene. Tohle je docela bezna vec, hodne rodin se stehuje za praci jednoho z nich. Bydleni taky neni nic hrozneho, sehnat se, ceny jsou ale vyssi nez kde jinde, takze na to je treba myslet, to co dostane manzel navic, date do bydleni.
v praze se prace shani lip jak kde jinde, praci by jsi mela sehnat. Ale krize je i v praze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim teda jakou mate vyplatu ted, ale kvuli dvacce bych se nikam nehnala. Uzivil by te manzel kdyby jsi nepracovala? Nebo nez najdes praci? Jak jste zajisteny ted, kde bydlite, co mas ty za kvalifikaci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práci v Praze najdeš, když nebudeš mít přemrštěné požadavky. Ale budete mít kde bydlet? Nevím, odkud jsi, ale bydlení v Praze je dost drahá záležitost, tak abyste na tom ve finále nebyli hůř, než jste teď…Starší dítě by přišlo o kamarády, měnilo by školu, to taky zvažte…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo stěhovali je mi tady o hodně lépe než na moravě taky máme dvě děti je tady pro ně ivíc vyžití si myslím sice je tu dráž ale záleží na tom kolik vyděláte. Ale já už bych zpět na moravu nešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se přímo nestěhovala, spíš jsem tam po škoe kvuli chapovi zůstala. Ale on by jinde místo, které dělá, jinde nesehnal.
20 Kč na hodinu, při 180 hod. měsíčně. To dost pravděpodobně nevyrovná ani zvýšené nklady na život v Praze ( lítačka pro 2, vyšší nájem, ježdění za rodinou…) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My se nestehovali, ze by manzel dostal o nejakou kacku navic, ale ze ho prevelili, prckovi bylo v te dobe 15 mes. Museli jsme prodat nas byt, ktery jsme si udelali podle sveho, ale manzel praci u tohodle zamestnavatele nechat nechtel, tezko by v tom meste sehnal neco takoveho. Tady jsme zatim v pronajmu a shanime neco zase sveho. Nebylo to jednoduchy, ale jsme rodina, mame se radi a je dulezity ze jsme spolu a ze ma manzel praci. Taky pak nevim co po materske tady sezenu, ale urcite tu bude vic nabidek a moznosti /je to vetsi mesto/nez v tom minulem meste, mne by to te me prace stejne uz nevzali, pac ten podnik krachuje
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se nestěhovala, ale jsem Pražák. V první řadě si uvědomte, že je tady drahé bydlení, asi nejdražší v ČR a MHD. Zas ale na druhou stranu najdeš práci, při troše štěstí seženeš školku, je tu plno vyžití..Co jsi profesí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chce to si sednout a na papir si to vsechno sepsat. Jukni na nejake stranky s realitama, aby jsi vedela, jak na tom jsou byty, ktetre by pro vas byly idealni…litacku zapocti urcite.
Na misku vah ale dej i to, co by vam mohla praha prinest a vzit, ne vzdy to je o penezich. i ted by sis uz mohla privydelavat.
20 kč na hodinu neni opravdu moc, ale treba ho muze cekat povyseni, nebo zvyseni platu a dlouhodobe to muze byt vyhodnejsi.
ja v tomhle moc neuvazuju, pro manzela moc mist neni, takze muzeme dost kocovat. zatim jsme na jednom miste. Jedine na noc koukam, abychom se nemeli vyrazne hur.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klafina123 píše:
Já jsem se nestěhovala, ale jsem Pražák. V první řadě si uvědomte, že je tady drahé bydlení, asi nejdražší v ČR a MHD. Zas ale na druhou stranu najdeš práci, při troše štěstí seženeš školku, je tu plno vyžití..Co jsi profesí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marka002 píše:
@Lama Lama V Brně
no tady mi nevzai čtyřleťáka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky ta dvacka je orientační a pro mě i kdyby jen 20 je dost a já pokud bych sehnala místo tak si taky polepším. nevíme to přesně. Bydlení by bylo od zaměstnavatele levnější. Samozřejmě pokud budem chtit a nebo si mužeme najít jiné. Nebo jsem přemýšlala že zatím by šel sám a my až časem. já bych pak mohla požádat svého zaměstnavatele o přeřazení z důvodu stěhování na pracoviště do Prahy. Ale právě jde mi o děti, ale zase vím že tady to budoucnost nemá
- Citovat
- Upravit
@Lama Lama píše:kde jinde hůř seženeš školku, než v Praze a blízkém okolí?
Kdekoliv. Mám kamarádku v Brně-bez šance. Zůstala tedy další rok s malou doma. Mám kmarádku v Berouně, mš též nemají. Příbram..buď nesehnala nebo ano, ale s tak blbým časovým rozpětím, že se to neslučuje se zaměstnáním. A v Praze, pokud neseženeš školku, máš šanci sehnat slečnu na hlídání za slušný peníz…je tuna výběru. Když neseženeš školku na malém městě, kde budeš koho shánět na hlídání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem ráda bych se zeptala. manžel dostal nabídku na práci v praze. polepšil by si o 20 Kč na hodinu. dokonce jsem s ním o tom mluvila a souhlasila jsem že by to vzal. Ale jde mi o to jestli pak seženu práci já a taky bydlení. Mám 2 děti 7 a 1,5 ruku. Klido bych chodila uklízet k někomu, nebo byla prodavačka, kuchařka. Šel někdo takhle s rodinou?
omlouvám se za anonym, ale rodina sem chodí a neví o téhle nabídce. kdyžtak jim to chcem říct a ne aby se to dozvěděly takhle