Stěhování s kočkou

10
20.8.16 23:37

Stěhování s kočkou

Ahojky,
dva roky zpátky jsem si domů pořídila britskou modrou kočičku. Žiji u rodičů a za pár dní se budeme s přítelem stěhovat do vlastního. Jelikož je kočička moje, poputuje do nového se mnou a já z toho mám trochu strach. Jak si bude zvykat? Nebude se jí stýskat? Nejen po mé rodině, ale celkově našem domečku. Stěhujeme se do bytu, tudíž nebude mít ani tolik místa na řádění. Špatně snáší i když někdo z rodiny odjede na více dní.
Byla bych moc ráda, kdybyste se podělily se svými zkušenostmi. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
802
21.8.16 00:03

Stěhovala jsem své dva kocourky už cca 3×… Vždycky jsem jim v novém udělala jejich pelíšky, dala škrabadlo a uplatila nějakou dobrotou :) zvykli si :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.8.16 00:17

Určitě vezmi starou záchodovou misku (a nedrhni ji před stěhováním moc urputně) a pelech- staré známé pachy kočky uklidńují.

Problém bývá, pokud je kočka zvyklá chodit ven a najednou nemůže, ale za pár dní si zvykne. Možná bude první dny trošku vyplašená a nebo se bude někde schovávat, ale spíš ne. Obecně britky bývají flegnmatické, takže bych se toho moc nebála.

Můžeš ji dopomoci bylinkama - kozlíkem, nebo šantou. Ať už sušenejma- nasypat okolo pelechu, případně přimíchat pomleté nasuchu trochu do žrádla, nebo pokapat tinkturou z lékárny. Pozor -kozlík má hodně intenzivní a specifickou vůni, šanta se hůř shání.

Jinak jestli jí tam uděláte nějaké poličky, na kterých bude moci sedět ve výšce a pozorovat vás, tak bude nakonec ještě spokojenější, než doposud.
To že se kočka drží chalupy platí jen u venkovských koček, kterých si lidi moc nevšímaj, ne u vymazlených domácích miláčků, ti jsou fixovaní na svoje lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.8.16 06:52

Máme dvě britky, obě dost neurotické, takže jsem se stěhování bála - ale bylo to úplně v pohodě (letos v květnu), a to i když už to jsou starouši (7 a 9).

My jsme tedy udělali to, že kočičí WC, co jsme koupili do nového bytu nová, jsme jim dali předem, aby byla „zabydlená“.

Do zásuvky jsem den před stěhováním už ráno zapojila Feliway (feromon, co kočky uklidňuje).

A pak jsme samozřejmě vzali s sebou staré škrábadlo a misky.

No a kočky byly úplně v pohodě. Polehávaly nahoře na krabicích (než jsme je vybalili) a v krabicích (když jsme je vybalili), a fakt úplný veget, zabydlely se hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
21.8.16 08:24

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
15.4.20 08:17

Za jak dlouho si kočka zvykne v novém domově s novými majiteli? Kočky mají půl roku. Máme je z útulku. Bude stačit 14 dní doma a lze pak pustit už na zahrádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
15.4.20 08:24

@sovicka1 nee, 14 dní nestačí, kočka musí být zavřená v bytě 1 měsíc - máme s kočkami z útulku bohaté zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
15.4.20 09:39

Já jsem našla na internetu články, že 14 dní. Stránky útulku říkají 3-4 týdny a říkala jsem si, že to beztak mají přehnané :think: pro jistotu.

Tak tomu dáme teda asi 3 týdny. T d v pátek to bude týden.

Kočky se tu adaptovaly okamžitě, žádné zvykani neprobíhalo, prostě tu byly hned jak doma. Žádné schovavani a žádný stesk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný