Stěhování v dětství

314
28.9.23 18:56

Stěhování v dětství

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Je tu někdo, kdo se v dětství stěhoval a měnil město a školu/školku (v rámci ČR)?
Jaké to na vás zanechalo následky? Jak jste to tehdy vnímaly a snášely?

Mám 3letou holčičku, ale už teď víme, že ve městě, kde teď žijeme, zůstat nechcem, a že se určitě ještě minimálně jednou budeme stěhovat. Chtěla bych tuto záležitost vyřešit, než nastoupí do školy, ale nevím, jestli to stihneme.

Díky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
28.9.23 19:09

Jezis jasne. Libilo se mi to, bylo nejaky vzruso aspon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.23 19:12

Stěhovala jsem se asi šestkrát a když se k tomu přičtou různé citové eskapády mé matky, je to jeden z důvodu, proč už se nevidame. A to jsem nebyla žádný asociál, seznamuji se rychle a vždy jsem zapadla. U svého dítěte celkem trvám na tom, aby vyrostlo na jednom místě. Ale myslím, že jedno nebo dvě stěhování nevadí.

• Citovat
  • Upravit
16271
28.9.23 19:14
@Agnesk píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Je tu někdo, kdo se v dětství stěhoval a měnil město a školu/školku (v rámci ČR)?

Mám 3letou holčičku, ale už teď víme, že ve městě, kde teď žijeme, zůstat nechcem, a že se určitě ještě minimálně jednou budeme stěhovat. Chtěla bych tuto záležitost vyřešit, než nastoupí do školy, ale nevím, jestli to stihneme.

Díky za reakce

Několikrát. Přežil jsem to. Vlastně mě to bavilo, rád jsem poznával nové, neprozkoumané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
28.9.23 19:18
@Agnesk píše:

Díky za reakce

prostě jsem se přestěhovala, no, mezi 3. a 4. třídou, nijak zvlášť jsem to neprožívala, spíš to bylo dobrodružství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
28.9.23 19:34

Stěhovali jsme se v rámci Prahy, což je jak jiný město a jako malá jsem to nijak neřešila. Můj domov byl tam, kde moje mamka. Ale taky mám výhodu, že jsem extrovert, takže kamarády jsem si našla všude a stejně jsem nejvíc chtěla být u prarodičů na horách :lol:

• Citovat
  • Upravit
2721
28.9.23 20:13

Já se stěhovala pouze ze sídliště kousek za město, školu jsem neměnila a i tak jsem to špatně nesla. Bylo mi deset. Měla jsem tam kamarádky, se kterými jsem běhala venku. I když jsem si na vesnici zvykla, ještě hodně let poté se mi zdálo o našem původním bytě.
Je to asi hodně o povaze člověka. Stihnout stěhování do nástupu do školy mi přijde jako dobré řešení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.23 20:38

Spatne, nezvykla jsme si a vytrhlo me tonod kamaradu, nikdy uz jsme oak nezapadla, stehovali jsme se, kdyz jsme byla ve 3. tride, na. mensi mesto, kde ve skole ve tride byly deti co spolu byly casto i ve skolce a od 1. Tridy, ja mela to same, ale jinde..nasi tam ziji doted, skoro tam nejezdim, nezvykla jsem ai a proto to tam mozna nem rada..

• Citovat
  • Upravit
1225
28.9.23 20:44

Pokud to stihnete ještě pred tím než nastoupí do školy, tak mi to bude jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
28.9.23 21:35

Desetkrát, kdo mě překoná? :P Takhle malý dítě si to ani nebude pamatovat. Tak od třetí třídy výš už nějaký vazby mít bude, takže je na místě o tom trochu popřemýšlet. Ale samozřejmě pokud nové bydliště bude všem sedět víc, tak zůstávat jenom kvůli kamarádce ve škole, je nesmysl. Razím heslo, že párkrát za život se přestěhovat je zdravé, extrémy jsou samozřejmě mimo a člověk pak nemá kořeny nikde, ale to zřejmě nebude váš případ. Takže úplně na pohodu - a podej to tak i dceři, že budete mít nové lepší bydlení, vychval, proč se stěhujete a že jí se změnami pomůžeš. Nepřenášej na ni nějakou nervozitu nebo stesk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
29.9.23 07:06

S dcerou jsme se stěhovali, když ji bylo 2 roky a 3 roky - nepamatuje si to. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
29.9.23 07:55

Vystřídala jsem dvě školky a 5 škol. Stěhovala jsem se 5 krát. Většinou jsem to brala jako dobrodružství, nový začátek. Ono hodně záleží na osobnosti dítěte a taky jak to funguje v rodině. Když jí s přesunem pomůžete (nějak ji navnadíte na co se v novém místě může těšit, co by jinak nemohla, pomůžete najít kamarády - např. nějaký kroužek, který jí bude bavit a ještě se tam bude moci seznámit… tak si myslím, že je to jednou, dvakrát úplně v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25518
29.9.23 08:02

Jo, ve 4. třídě… pro extroverta není těžké změnit kolektiv, ale musela jsem si vybudovat nové místo, zvyknout si z vesnice na město, najít si nové kamarádky, kroužky.. jako úplně lehké to nebylo…
k životu stěhování patří a když to je za dětství jen 1× (max. možná 2×), tak OK…
víckrát bych to ale dítěti neudělala, aby se třeba každý druhý třetí rok někam stěhovalo, to fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
29.9.23 08:25

Naposledy jsme se stěhovali před 3. narozeninami dítka, bylo to pro ně velké dobrodružství. Ale vzhledem k tomu, že po prvním stupni nastupovalo na VG a teď na poslední dva roky střední dokonce na zahraniční internát, tak těch změn i tak bylo dost, ale bylo to dítka přání a je spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2531
30.9.23 07:42

Kamaradka to ted resi, ma 7 letou a mala se zacala pocuravat a breci, ze jinam nechce, ze je tu doma..je to tezke, ale oni musi, jenze mala je z toho regulerne v haji..je tu zvykla, ma tu kamarady, se kterymi se denne vida..navic je odmala velmi takova, ze nesnasi zmen, spatne snasela i predelani pokojiku..ono kazde dite je jine, jenže když se musi tak se musi, ale chce to citlivy pristup k detem a ne si myslet, dite se prizousobi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí