Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Granule ji nech rozmocit ve trose lehce teple vody, taky jsme meli tyhle. problemy se stenetem.
Anebo smichat granule s trochou konzervy+trochu vody opet.
Konzervam neni nutno se vyhybat, ty kvalitni jsou lepsi nez samotne granule kolikrat.
Ja kupuji konzervy Exclusive hovezi 100%-je tam i veprove a fakt jsou tam kusy masa.
@Mosie to si urcite vezme.. ale pak nebude chtit jenom granule.. az bude starsi a naucena tak ji chci davat i konzervu… ale ted kdyz tak bojujem… nevim no ![]()
@Rezninka píše: Více
Pro mě by asi bylo přednější, aby se štěně pořádně nažralo. Nejdřív jsem svého pejska chtěla taky krmit jen granulemi, ale odmítal to, a pak v noci z hladu zvracel. Přešla jsem tedy na jiný systém - granule zalila trochou horké vody, přimíchala konzervu, dala to celé trochu ohřát do mikrovlnky a to mu chutnalo. Jen ohledně těch konzerv - vybírej takové, kde je kompletní krmná dávka, ne jen maso, ať nepřekrmuješ bílkovinami…
Můžeš počkat, jestli nezačne žrát samotné granule, ale moc nadějně to nevidím. Je to jak s malýma dětma, některé taky nejí všechno…
@Rezninka No je moc maličká na to, aby byla o hladu, musí být vyhladovělá…změnila bych granule a možná přidala kousek konzervy. Ten náš, když jsme si ho přivezli, tak vůbec nechtěl to, co říkali že žere, včetně kousků syrového masa, nevzal si nic. Byl to boj, protože byl maličkej a bez žrádla nemohl být dlouho.
@Rezninka tak stejně jestli jí pak někdy chceš dávat konzervu a jí bude chutnat, tak ti nebude žrát granule a bude čekat na konzervu, tak když jí to trošku smícháš hned, tak se nic nestane, ne? Hlavně, aby něco žrala.
@Rezninka jak ja ti rozumim
jsou to nervy..mame 10ti mesicni a jidlo je u nas boj. Nikdy nebyla nejak moc zrava, ale do 9ti mesicu jedla tak nejak normalne, mela Acanu..pak zacala jist mene a mene, prisel prujem a zvraceni. Zrovna jsme byli u konce pytle, tak sem si rekla, ze granule vymenime. Prislo mi, ze od pul roku nepribrala, ma uz 3 mesice 24 kg..koupila sem Brit fresh 12 kg a sileny.Fakt jedla denne max.100 g..micham s konzervama.Tak sem zkousela ruzne a nic. Nakoupila sem milion ruznych vzorku granuli - ochotna byla snist jen Elbeville, tak sem koupila 4 kg pytel a mela z nich sileny prujem. Takze opet jsme byli na zacatku. Rikala sem si, ze se vratim Acane, ale neni moznost koupit mensi nez 11 kg pytel a to uz mam strach
tak sem koupila orijen (stejny vyrobce),maji 6 kg a pomalu najizdime..ale neni to zadna slava.Je akorat rozmlsana tim, jak ji to micham s konzervama
ale sni malo..pulku toho, co by mela - cca 150 g. Nehubne, ale nepribira
byt tebou, tak bych asi zkusila jine granule..zkus koupit vzorky a uvidis co ji pojede
drzim palce
Nám nezralo štěně a tehdy jsem dostala od kamarádky nějaké granule horší kvality. Byly to Friskies, Pedigree nebo něco takoveho. Ony jsou hodně voňavé a štěně se mi na to chytlo. Pozdeji jsme se vrátili na kvalitní, ale na začátku jsem je míchala. Veterinář mi tehdy i radil, že máme udělat vývar a namočit do vývaru (nesoleneho) a přidat trochu nakrájeného uvařeného masa a pořádně promíchat.
Tak znovu zkusim namocit granule.. a uvidime.. kdyztak zkusim pridat i konzervu.. ty mame Marp.. reknu Vam, je to boj
a fakt me to trapi… nikdy jsem tohle se zadnym psem nezazila tak to ted asi moc prozivam..
@Mosie píše: Více
Velmi kvalitni konzervy pro stenata ma taky Grand, cele kusy kureciho, napr.
@Billi granule jsem take zalevala vyvarem.. a taky to nechtela…fakt zkusim vsechno aby zacala poradne jist..
V tydnu jdeme na ockovani tak se zkusim poradit s veterinarem ![]()
@Mosie píše: Více
Horkou vodou zalute granule+jeste ohrate v mt? Proboha! Pes ma zrat stravu v pokojove teplote!
@Rezninka je to náročné, já často podlehla a realita byla mnohem horší. U jedné to dopadlo tak že přešla na maso a ani to potom nechtěla, krmila jsem z ruky
Ona by nežrala a to maso můžu vzít a rovnou vyhodit a jednoho dne jsme se naštvala a vrátila granule a do 2 dnů žrala sama
. V tu dobu bylo doma štěně a já když si představila že pak budu takhle krmit obě
teď je klid a žerou všechny sami, někdy je období že si vezmou jen jednou denně, ale to už neřeším. namočit můžeš, ale když to nesní budeš to vyhazovat
nejmladší jí nejlépe a taky je největší
Konzervu jsem zkoušela a nadšení trvalo celé 2 dny. U chovatelky jedlo dobře? U štěňat je právě problém často měnit granule, může jim to totálně rozhodit trávení ![]()