Jedná se o štípance od štěnic?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.7.23 19:59

Štěnice ? Prosím moc poraďte…..

Zdravím, prosím vrátili jsme se před týdnem z dovolené … a objevili se přitelovi tyto štipance a mě dnes jeden na ruce ….

Mohli by to být štěnice?

Děkuji moc pokud někdo má zkušenost…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13415
10.7.23 20:20

Objevily se u sousedů ve stejném vchodě. 2× nám museli deratizovat všechny byty. Pravděpodobně to přivezli z dovolené. V jiných bytech nebyly. Ale ty kousance vypadly úplně jinak. Opravdu velké boláky v řadě. Tohle mi přijde spíš jak od komára, co v noci využil vašeho spánku a řádil. Nebo jiného savého hmyzu. Ale přímo osobní zkušenost nemám. Jen jsem viděla pokousané sousedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5612
10.7.23 20:22

Ajaj, toto nejsou štípance, to budou spíš moluska. Koupali jste se někde v bazéně? Je to infekční, tak hlavně neškrábat, velmi se to šíří po těle. Nesdílet ručníky! Musí se s tím na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
10.7.23 20:29
@Veveří píše:
Ajaj, toto nejsou štípance, to budou spíš moluska. Koupali jste se někde v bazéně? Je to infekční, tak hlavně neškrábat, velmi se to šíří po těle. Nesdílet ručníky! Musí se s tím na kožní.

Ty měla kamarádka a to vypadlo úplně jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5612
10.7.23 20:33

@Veruš1 kromě jedné to na těch fotkách vypadá jako nezarudlá, vodnatá bradavička s bílou hrudkou uvnitř. Soudím ale jen z fotek. Molusky silně svědí a je tendence je škrábat. Však koukni na net. I ta inkubační doba sedí a pokud jste byli na bazéně, byla bych ve střehu. Můj syn se nakazil jako dítě na koupališti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.23 20:34
@Veveří píše:
Ajaj, toto nejsou štípance, to budou spíš moluska. Koupali jste se někde v bazéně? Je to infekční, tak hlavně neškrábat, velmi se to šíří po těle. Nesdílet ručníky! Musí se s tím na kožní.

Ne jen v moři, byli jsme v arabské zemi s nižším hygienickými podminkami, myslíte ze je to možné?

• Citovat
  • Upravit
5612
10.7.23 20:37
@Anonymní píše:
Ne jen v moři, byli jsme v arabské zemi s nižším hygienickými podminkami, myslíte ze je to možné?

Přiznám se, že nevím :nevim:

Edit: asi to možné je, toto jsem našla: přenos kontaktem s kontaminovanými předměty (ručníky, žínky, hračky, oblečení, plovací pomůcky, sedátka aj.).

Příspěvek upraven 10.07.23 v 20:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.23 20:41
@Veveří píše:
Přiznám se, že nevím :nevim:

Je to vodnaté a nalité, zkusím jít na kožní ….

• Citovat
  • Upravit
21474
10.7.23 20:42

Mě to podle fotek jako štípance vůbec nepřijde. Nejdřív mě napadly neštovice, ale to u dospělých není moc reálné. Ta moluska je možná. Zašla bych s tím zítra na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5612
10.7.23 20:43
@Anonymní píše:
Je to vodnaté a nalité, zkusím jít na kožní ….

:,( to bude nejlepší. Je na to mastička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66645
10.7.23 20:46

Me taky jako prvni napadly molusky. Nevypada to jako stipance od haveti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
10.7.23 20:47

@Veveří já takto nalité mívám štípance od komárů/mušek. Každý štípanec se mi podlije a mám takový malý puchýřek. A molusky jsem viděla u kamarádky. Je fakt, že nevím, v jakém stádiu to bylo. Ale vypadalo to mnohem hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
10.7.23 20:49

Ale každý má jinou zkušenost a jak píšete, návštěva kožního je dobrá volba. Já v tom viděla jen komáry. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75940
10.7.23 21:07

Hned u druhé fotky - jsou to nejspíš molusky, štěnice určitě ne,
na kožní a zaléčit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.23 18:01

Byla jsem u kožního a prý nevědi….

Molusky to prý nejsou, protože jsou více červené a stenice to také nevypadá.

Vypovídala jsem, jaké jsme měli šíleně střevní problémy a i zimnici. Sotva jsme dojeli domu a museli se nacpat Imodiem.

No mysli si, ze je to reakce na tamní infekci….

Zakladatelka :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek