Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem zas byla jak na speedu, být na monitoru pro mě bylo utrpení, pořád jsem pochodovala sem tam.. jedině pak jsem byla hodinu ve sprše střídavě se záchodem po klystýru takže za mě to zas až taková kravina není.. jen jestli bych to použila nevím
@Anonymní píše:
@emiliasofi
Holky, ale já to vidím jako dobrý nápad
Já měla porod vyvolávaný a nikam to nevedlo, už jsem byla na oxytocinu, upoutaná na kyslíku a monitorech. Pak jsem je přemluvila, ať mě pustí se projít, to ležení bylo děsné - křížo-kyčelní bolesti jak prase. Jak me PA pustila, tak jsem se opřela o parapet a „proskakovala“ jsem se tou bolestí. A musím říct, že mi to OPRAVDU pomohlo. Každá jsme jiná, a pokud ti to tam @emiliasofi dovolí, tak ber.
Ještě řeknu, že mi to pomohlo, asi po 20min už jsem cítila dole tlak, tak tam PA sáhla, a řekla, že se mimi konečně pohlo.
no já myslím, že by se stepperem zakladatelku poslali rychle pryč z každé porodnice..jak už tu bylo psáno, stepper klade odpor pro posílení nohou a zadečku, zapojujou se všechny možný svaly, kromě toho taky určitě svaly pánevního dna. Nemyslím si, že ve chvíli, kdy má ženská kontrakce by bylo dobré posilovat, i kdyby to jí bylo příjemné (o čemž dost silně pochybuju), tak to rozhodně nebude moc dobré pro mimi ne? ![]()
@slunicko83 píše:
no já myslím, že by se stepperem zakladatelku poslali rychle pryč z každé porodnice..jak už tu bylo psáno, stepper klade odpor pro posílení nohou a zadečku, zapojujou se všechny možný svaly, kromě toho taky určitě svaly pánevního dna. Nemyslím si, že ve chvíli, kdy má ženská kontrakce by bylo dobré posilovat, i kdyby to jí bylo příjemné (o čemž dost silně pochybuju), tak to rozhodně nebude moc dobré pro mimi ne?
Stepper jsem doma měla, a 1stupeň odpor neklade, určitě by zakladatelka nešlapala rychlostí 4km/h. 1st. se od běžné chůze neliší.
Každá jsme jiná, třeba by jí to bylo příjemné ![]()
Neříkám, že je to dobré nebo špatné, jen jsem chtěla napsat i jinou možnost - jak jsem to tady četla, tak 90% rodiček leželo a prodýchávalo, já to měla jinak ležení bylo šílené. Pokud ještě nerodila, je dobré, aby se připravila na všechny možnosti.
Já jsem tou bolestí a vysílením ani nevstala z postele. Ale vzít si ho tam můžeš a na místě uvidíš, zda ho použiješ ![]()
@slunicko83 píše:![]()
ty jsi vtipálek
![]()
![]()
až budeš mít bolesti, na takovýhle kraviny fakt nebudeš mít sílu
![]()
Ale pobavila jsi mě
Jediná pomůcka co teda mě fakt pomohla, byl míč ve sprše
Pred porodem jsme s pritelem planovali, o cem budem vtipkovat pri kontrakcich
2× to zkusil, poprve jsem prevratila oci a po druhe mu rekla, ze bude lepsi, aby drzel hubu ![]()
Mě to nepřijde jako blbý nápad ![]()
Nevím jak je to s tím odporem a nastavením zátěže.
Já teda při porodu snad dvě hodiny proposkakovala opřená o stůl. Ale nedokážu si představit mít nohy u sebe tak jak je má ten stepper ![]()
Já měla nohy od sebe a pochodovala jak na aerobicu a ještě se u toho tak pohupovala
Jediné co si pamatuju, tak že mi PA pořád říkala, že se nesmím stavět na špičky, abych nezatínala svaly, ale mám došlapovat celou plochou nohy.
@emiliasofi já neměla sílu stát na vlastních nohách na to ještě někde dupat ![]()
Mám dvě děti, takže dva porody mám za sebou, takže vím co je porod…
když mi od bolestí pomáhalo kopat do postele, tak pro ne šlaúpat na steperu.
Jinak mě právě hrozně otravovalo to ležení. mám pocit, že člověk se pak víc soustředí na tu bolest.
@emiliasofi píše:
Mám dvě děti, takže dva porody mám za sebou, takže vím co je porod…když mi od bolestí pomáhalo kopat do postele, tak pro ne šlaúpat na steperu.
Tak to je zajímavý, tak když už víš, že se u porodu musíš vyřádit, tak proč ne
lepší než rozkopaná postel ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
Já bych se bála že na steppru porodím
Tak to je to poslední co by mě trápilo ![]()