Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, mám takový dotaz na vás který už sterilizaci podstoupili. Dlouho nad ní uvažuju a přijde mi to jako nejlepší antikoncepce.. Musím vysadit třeba měsíc před zákrokem antikoncepci nebo je to jedno? a dělá se zákrok před nebo po menruaci a nebo na tom nezáleží děkuju
Byla jsme loni a maximalni spokojenost. Antikoncepci vysazovat nemusíš ale je to lepší. Je jedno jestli se dělá před nebo po menstruaci.
@JancaS84 a nemá ta sterilizace vedlejší účinky? Že třeba žena začne chlapovitět?
Když si nechá chlap udělat vasektomii, tak mu pak narostou takový hnusný kozy
tak mě zajímá, zda u žen nic takového nehrozí
@MadmazelGizell píše: Více
Proč by měla chlapovatet, vždyť se jen přeruší vejcovody aby se nepotkalo vajíčko se spermií. Jinak zůstává vše zachovano. Cyklus, ovulace vše probíhá normálně.
@JancaS84 takže ta vajíčka se nemají kam vyloučit? Nevím o tom nic, tak se ptám.
@MadmazelGizell píše: Více
Vylučují se do dutiny břišní kde se vstřebají.
@JancaS84 píše: Více
Přesně - ovulace normálně probíhá. Mamzel vzdyck říká: ty jsi tak nadupaná estrogeny. Je to velmi osvobozující mit normální cyklus, v době ovulace si užít skvělý sex (který je téměř 100 chráněny proti početí). Jen ta PMS bohužel také zůstává. Ale za mě je to super; je mi skoro 50, mam 3 deti a tři sekce za sebou. Me to tedy dělali během 3.sekce, takže normalne nevím jak se to provádí.
@MadmazelGizell lepší je vejcovody vyndat ne tam i 70-80% snížení rakoviny vaječníků což je velký ++ a 100% ochrana nic jiného se nemění vše funguje jak má vajíčka odejdou s ms
Dělá se to laparo pak jste v 6 neděli a lepsi je vyndat vejcovody 70-80% snížení rizika rakoviny vaječníků…a nic se nemění u ženy
Holky, obnovuji diskusi. Velmi reálně uvažuji o této metodě (antikoncepce v žádném případě, tělísko - to už vůbec ne a kondom taky s manželem nemusíme). Mám svůj věk a další děti rozhodně nechci. Už nikdy. Zjevně si to budu hradit sama, protože jsem zdravá jak řípa 🙂 takže bych za svoje peníze chtěla co nejvíc muziky.
Můžete mi doporučit kliniku, ve které není chirurg řezník, ale šikovný lékař/ka (je mi to jedno)? Nerada bych zjistila, že se to nepovedlo.
Pokud si necháš odstranit celý vejcovody, tak se nemusíš bát toho, že by se to nepovedlo. A jako bonus ti dost rapidně klesne riziko karcinomu vaječníků.
@Modesta píše: Více
lékaře konkrétně neporadím, ale po operaci se někdy může stát, že vaječníky dostanou „šok“, jak jsou odděleny od dělohy, klesne do nich krevní zásobení a můžeš přijít do menopauzy…, ale nechci strašit, u většiny se to nestává ihned…, ale i tak do menopauzy po odstranění vejcovodů přijdeš tak o cca 3-4 roky dříve…prostě vaječníkům tak jako tak klesne výkon…zkus si o tom něco nastudovat…
@Dynamitka odstraněním vejcovodu zůstane u ženy vše při starém jak hormonálně tak cyklus atd…nic se z vajecnikama neděje…tento zákrok není invazivní jako třeba hysterektomie tam je to náročnější a tak můžou třeba vaječníky se nezpamatovat
@Lenca118 píše: Více
tak jasně, ale prostě to odpojení do vejcovodu je stejné…takže nějaké živiny prostě vaječníky přijdou, neříkám, že vypnou, jen že mohou třeba vypnout o pár let dříve…a samozřejmě se to stát vůbec nemusí…