Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Borolióza není do druhého dne, bude tam mít zánět, zašla bch si pro nějakou atb mastičku Klidně někde na kožní), chladila a nám na to jako dětem dávali jogut a kyšku.
Zkus octan, dneska se prodává, myslím, jako mastička. Z domácích prostředků zředěný ocet. Borelióza vypadá jinak, a není hned vidět. Tohle byla nějaká infikovaná potvora.
Na boreliozu mi to nepřijde, ale pozorovat a určitě kdyžtak případně hned k Dr. Raději zbytečně než vůbec.
Já bych ji to namazala Framykolinem a dala analergin. Měla jsem něco podobného na ruce, asi mě to bodlo někam do žíly nebo nevím jelikož jsem ji měla napuchlou hrozně a analergin hned pomohl, Framykoin těžko říct - ten analergin pomohl téměř okamžitě a otok byl mnohem menší.
Ale pokud se ti cokoliv nebude znát a nebude se lepšit, tak v pátek raději k lékaři. Borelioza je příšerná nemoc, raději zaléčit zbytečně.
Nějakej jedovatej komár nebo muška…chladit, sledovat, mazat tím fenystilem…na doktora to podle mě není..taky občas takovy štípanec mám…
Nic, chladit a nevsimat si jinak toho. Taky mě občas něco postipe, největší koláč jsem měla na noze 15 cm v průměru
to mě něco postipalo v Německu na jihu, u Švýcarska
a stiplo mě to hned dvakrát.
Jo a investovala bych to fenistilu (nebo do max se stejnou účinnou látkou) - mě tohle udělal ten gel po bodnutí od predatoru - už mi to nesmí přes práh..
Mnohem lepší než fenistil je mast hydrocortison. Opravdu účinná!!!
Holky prosim o radu. Vcera se dcera rano vzbudila a na noze mela velky stipanec (od komara?)a jeden maly na ruce. Namazala jsem ji to gelem po stipnuti - Predátor, fenistil gel nemám a tea tree olejem. Vecer dsla fenistil kapky. Dnes rano na ruce uz mizi ale noze mi prijde te se zvetsuje. Obcas poškrábe. Dcera je alergik - urcity pyly, nic ale hroznyho. Nikdy nemela stipance tak hrozne, zadna alergicka reakce az ted. Prikladam fotky z dnesniho rana. Druhe foto je zblízka focené namazane gelem. Co stim? Dnes koupim fenistil gel. Mudr dovolena, zastup jen akutni pripady. V nedeli letime k mori. Borelioza to snad neni, ta me taky napadla, ale kliste nemela. Dekuji za radu