Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky,
dlouho sbíram odvahu, abych se sem zaregistrovala. Dřív sem měla plno známých a přátel, ale přestěhovala jsem sem se ze severu Čech na jižní Moravu a tu už nikoho moc nemam. Jen milujícího přítele
. Je to asi hloupé, ale jsem v 9tt a neužívam si to.
Abych vysvětlila… Před pul rokem jsem měla 85kg, při pohledu do zrcadla sem bulela a nenavidela se… S velkou podporou přítele sem během cca 4měsíců shodila na 55. Okolí koukalo a chválilo. Teď jsme se dozvěděli, že jsem otěhotněla přes tělísko. Mám 4roční dcerku Amálku, která půjde v září do školky. Přítel má dobrou práci, jen občas jezdí na montáže a bydlíme v baráčku. Jsem opravdu štastna, protože vím, že mě miluje pořád stejně i když jsme spolu „jen“ dva a pul roku. Malou bere jako svoji a ona jeho take. No a tak jsme se rozhodli, že si to necháme. Prcek prospívá a má se dobře
. Přítel na něho pořád mluví(doufáme v chlapečka) když jsme byli na utz a on slyšel tlukot srdícka tak ukápla i slzička… Nooo a ted ten problem. Jsem 9tt a z 55 sem se dostala na 57.5. Přítel furt říká jak to nejde vidět, že to šlo jen do prsou a bříška. Něčekala jsem že v 9tt budu už mít takový pupíček ale gyndařka řekla, že je to normalní, že už jsem „vytahaná“
takže to jde rychleji. No, hrozně se bojim toho přibírání. U malé jsem přibrala přes 20kg..A to už nechci… Vim, že je to třeba hloupé, ale tu postavu jsem si pracně vydřela… a jak řekl jeho tatka, shodila sem na to, abych zase nakynula
…
Myslíte, že mohu cvičit na trenažeru třeba? jinak se omlouvam za sloh, asi se potrebuju vykecat
jinak 164cm, 57.5 kg… je fakt, ze pri 55 mi uz lezly kosti a ted se to trosku zaobalilo ty žebra, ale ty „panevní“ kosti jsou vidět dal.. Lezu si sama na nervy, že to pořád řeším, ale nějak to nejde vytěsnit.. Děkuji za každou reakci… ![]()
@Ajvi89 hele ja te chapu. prvni potomek me dostal na 103kg, ted mam 74 pri 177cm. vydrene sportem a odrikanim…mozna prijde druhe a popravde se mi z fotek pred porodem dela spatne. JENZE - ja se vyzrala sama
Podivej trenazer nech napokoji
chod spis na pekne vychazky, zdrave a vyrovnane se stravuj. Da se to uhlidat a pak.. ted nejde o tvoji krasnou postavu. Jde o to male, neodpirej si nic, jen se hlidej. Pritel te bude milovat o to vic, kdyz uvidi kulate brisko a spokojenou maminku, nez vychrtlou zdeptanou tehuli. navic, pri druhem se zu tak nenabira, nemame cas vegetit
Tehotenstvi zdar a navic..jsem moravanda a tam jsou lidi moc mili. Jiste brzy nekoho najdes
![]()
Vsechno bude perfektni uvidis ![]()
Ahoj, chápu, jak se cítíš, taky se mi po porodu shazovalo dost špatně. Na internetu najdeš spoustu článků „jak v těhotenství moc nepřibrat“, ale jsou to jen obecné rady typu nepřejídat se, jíst málo a často, nejíst prázdné kalorie, nepít sladké nápoje, pít hodně vody. Vlastně bych řekla, že se to zas tak moc neliší od běžných doporučení pro zdravý životní styl. Chodit na dlouhé procházky, nějaké cvičení pro těhotné, s pohybem toho o moc víc nevymyslíš, pokud jsi nebyla zvyklá pravidelně sportovat i před těhotenstvím. Špatná zpráva je, a spousta žen to potvrdí, že někdy je veškerá snaha marná a těhotná prostě nabere hodně. Ale věřím tomu, že když to jsou skutečně těhotenská kila, ne ta „vyžraná“, půjde to pak dolů snáz. A dítě za trochu té dřiny s dodržováním režimu a hubnutím stojí ![]()
@Ajvi89 To že ti už teď jde vidět bříško je dost obvyklé
většina mých kamarádek když podruhé otěhotněla, tak do druhého měsíce měla menší bříško. Ale pak už zase netloustly tak rychle. Zaměřila bych se asi na stravu - předpokládám, že těch 20kg u malé jsi nenabrala jen tak - ujížděla jsi na sladkém? přecpávání? Nic z toho nemusíš u druhého zopakovat. pokud je to pro tebe tak důležité, tak si sestav nějaký vyvážený jídelníček pro těhu a toho se drž. Lehčí sportování taky nevadí, dokonce to prospívá
jen zvol něco méně náročného jako delší procházky, bazén atd. To bude dobrý, uvidíš
raduj se z prcka a celé rodiny a uvidíš, že to bude ok ![]()
Jee děkuji moc… No procházky, mame dva pejsky, tak to bylo na denním pořádku, jenže v těhle vedrech
. Snažim se hlídat, ale ty chutě, to mě dostavá ![]()
@Ajvi89 po porodu to zase zhubneš, necvičila bych, max. choď na nějaké těhot. cvičení (najdeš si kamarádky) a plavat po 12. týdnu. Já vážím teď 72kg při 168cm, taky z toho nejsem nadšená, měla jsem 65kg pak z hormonální léčby na 74 v těhu 85kg, teď jsem 3 měsíce po porodu na 72kg a už měsíc to takhle drží, i když posiluju břicho. Ale kojím, jsem unavená, tak moc necvičím. Důležitá je pro mě spokojenost prcka. Ale mrzí mě kecy okolí, to jako jo.
Ahoj, nevím, jestli Ti to pomůže, ale…
Po prvním dítku mně zůstalo 20 kg, za 9 měsíců bylo vše dole a postava lepší než předtím
„Dohubla“ jsem v dubnu a následující měsíc jsem otěhotněla podruhé. Po druhém dítku zůstalo 12 kg, které jsem docela pracně hubla a ještě mně zbyly 2 kg, které „bohužel“ už asi shodit nestihnu, jelikož jsem podle dnešní ranního testu těhotná ![]()
Cvičení, hubnutí je dřina, která mě ale neskutečně baví, motivuje a mám pocit, že mně pomáhá i psychicky, jsem odolnější a připadá mi, že zvládnu i některé další věci, na které bych si dříve netroufla, když jsem zvládla tohle a dvakrát…a když bude štěstí přát, tak se těším i na to potřetí
Také si připadám jen že hubnu, abych následně hned přibrala, jenže…jak bych asi vypadala, kdybych to před každým dalším těhotenstvím nedala dolů?? Zkus přemýšlet tak, že zbytečné to určitě nebylo, budeš ve finále po druhém dítku vážit o třeba 20 kg méně než bys měla, kdybys nezhubla ![]()
Anonymní Jana
P. S. Vítej na Moravě, ať se Ti tady líbí, kamarádky jistě najdeš ![]()
Anonym proto, že těhotenství ještě nechci vypustit do světa, jinak prosím příspěvek raději smazat. Děkuji za pochopení.
@Keyllah né, nepřecpávala sem se, měla jsem hodně vody. Celá otekla a opuchlá
.. Doufam, že mě to ted mine. Jinak miluju ovoce a zeleninu, takže ovoce si dopravam dopoledne, pak obed a odpoledne zeleninu a nějakou tu mensí večeri… Z hubnutí jsem si udělala dobré návyky. Jen mě práve prekvapuje že už 2kg nahoře a to je teprve začátek.. ![]()
Děkuji Jani
… moc mi tu pomahají vaše příspěvky.
Pripadam si fakt divná, že to tolik řeším, ale každá víme jake to asi je. Miluju cvicení na trenazeru, tak se tesim az dotehulkuju a pustim se do toho. Od přítele mam slibeno, že kazdy den se bude pul hodiny venovat detem a ja budu mit na to cviceni klid ![]()
Chápu, že po pracně schozených kilech by člověk teď při pohledu na váhu brečel, ale zas nemusí být tak zle. Někdo přibere ve druhém těhotenství víc než v prvním, někdo to má naopak. Já poprvně a podruhé přibrala cca 12 kg, potřetí jen 7 kg a teď počtvrté jsem 31. týden a mám nahoře 2 kg. Rozhodně se netrap nějakým cvičením, to většinou stejně nikam nevede. A že je Ti už teď vidět bříško je normální a pro kila to nic neznamená.
@Ajvi89 píše:
@Keyllah né, nepřecpávala sem se, měla jsem hodně vody. Celá otekla a opuchlá.. Doufam, že mě to ted mine. Jinak miluju ovoce a zeleninu, takže ovoce si dopravam dopoledne, pak obed a odpoledne zeleninu a nějakou tu mensí večeri… Z hubnutí jsem si udělala dobré návyky. Jen mě práve prekvapuje že už 2kg nahoře a to je teprve začátek..
Tak to máš dobře nakročeno
z těch dvou kil si nic nedělej, ono to ze začátku zvlášť u druhého jde těch prvních pár týdnů takto rychle, tak se to zpomalí a vyrovná, uvidíš ![]()
Chtěla jsem přidat fotku, ale nejak to nenabíhá..
.
@Keyllah doufam, že máš pravdu ![]()
@pavlasts tak to ti tiše závidim
a přeji si, aby to u mě nebylo také tak hrozné
@Ajvi89 píše:
Děkuji Jani… moc mi tu pomahají vaše příspěvky.Pripadam si fakt divná, že to tolik řeším, ale každá víme jake to asi je. Miluju cvicení na trenazeru, tak se tesim az dotehulkuju a pustim se do toho. Od přítele mam slibeno, že kazdy den se bude pul hodiny venovat detem a ja budu mit na to cviceni klid
není vůbec zač. Však sama víš, že když se chce, tak to jde, tak proč by to nešlo podruhé? ![]()
S tou půl hodinkou denně je to bezva nápad, máme to s mužem podobně a funguje to skvěle. Já nehodlám úplně přestat cvičit, myslím, že jsou druhy cvičení, které žena v pohodě může dělat, jen nebude hubnout, ale mít trošku svalstvo udržované a nebýt „rozkydlá“ také není k zahození
Jana
Děkuji všem holky, uklidnily jste mě a věřim, že všechno bude v pohodě a snad si konečně začnu užívat to těhulkování ![]()
Jinak tedy fotku bříška jsem dala jako novou ikonku ![]()