Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A musi hned do skolky? Ja po něčem vážnějším nechávám děti doma dyl, nejdou hned jak doberou leky, ale treba týden navíc na srovnání imunity dávám ![]()
Tyden ji jeste necham, ale nevim, zda to bude nejaky rozdil. Diky
@Anonymní píše: Více
Rozdíl to určitě bude. A pokud ve školce hned chytne něco dalšího, tak bych to nepřikládala oslabení po ATB.
@Anonymní píše: Více
Moje holka stihla 4× atb do dvou let - zápal plic, bronchitida, druhotné bakteriální infekty dýchacích cest. Třetí rok měla jeden zápal plic na podzim a přes zimu jen dvakrát rýmu. Ted má teda strašně moc neštovic. Ale to, že měla příšernou nemocnost první rok kdy byla jako mimino neznamená, že by jsi se měla úzkostlivě strachovat z rymicky. Pokud máš možnost, tak si ji nech doma ještě týden po dobrání atb. Na imunitu dávám dětem rybí olej / rybičky s nim.
Mám skoro čtyřleťáka. Za 4 měsíce měl už 3× atb.. po nástupu do školky je to prostě na houby. V sobotu dobral léky a zítra jde do školky. Doma bych ho nechala klidně dýl, ale musím do práce.
Maminky, dcera je po atb a ja mam strach ji poslat zpatky do skolky, aby hned nechytla neco dalsiho na atb? Jak se vyrovnavate s tim vy? Ja po tech atb vzdy chytnu psycho, ze bude hrozne oslabena. Jsem z toho vyrizena. Neji je jak lentilky, ale ve 4 letech ted treti mela 😏 Imunitu se snazime posilovat, ale stejne peklo ta skolka.