Strach z jídla kvůli alergii a ekzémům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
3.4.22 16:01

Tak to mi řekla na orl až pak ;D přesně jak tobě a automaticky strach a jelo to měla sem pocit že necítím krk kůži a panika přišla hrozná sem si to privolala;D ale alergii jsem neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.4.22 22:11
@Bibík13 píše:
Ahoj, necely rok mam panucky strach z alergie( anafylaktickehi soku) zda se mu, ze nemuzu dychat, ze me svedi rty, itika krk po oriskach, pak soji, pritom podle okoli jsem ok, tak nejim nic co by mohli neco z toho jen v malen mnozstvi obsahovat, ted se pridal strach a ty stejne "oredstavy z jahod, bannu, kiwi, rajcata, kys.zeli, fazolky, plusnovy syr, povidla, kokos a to ani sprchac s kokosem, sperma-pocit otoku, paleni, strach z alergie na latex, atd…byla jsem jwn na testech pylovych krevnich )negat., tak nevim, zda jsem blazen nebo ci, vecer jsem snedla vyvar s celerem a uz se mi zdali, ze mam alergickou reakci…

Ahoj jak se ti daří teď? Mám stejný problém ale já mám panickou poruchu a alergie na pyly apod.. jak ty ale strach z uduseni alergii mám hrozný dam si jablko a uz to jede zacne me lechtat v puse pocit ze mi brni rty atd.. :( nikdy nic secmi nestalo ale ten strach šílený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.8.23 16:07

Strach z anafylaktickeho šoku

Ahoj holky, chtěla bych nějak oživit diskuzi. Už je to pěkná řada let od prvního příspěvku a me by zajímalo, jestli jste s tím všichni nějak zatocili? Me se teď děje něco dost podobného. Před 8 lety jsem měla anafylakticky šok, na dovolené! Nikdy dal jsem to neřešila, byla jsem mlada a v nemocnici me zachránili a jelo se dál. Ani po příjezdu domu jsem na to už a u nepomyslela a vyřadila z jídelníčku mořské plody (do teď jsem žila v tom, ze to bylo z humra). No teď jsem mama a dostavily se psychické problémy a další divnej zážitek s jídlem a od te doby se to zhoršuje a můj jídelníček se dost zužuje. Nechala jsem si udělat testy na alergii a světě div se, mořský plody se neukazaly. Nejhorší je asi kukuřice a nějaká tráva a pak skrizeny alergie v souvislosti s těmi ostatními. Takze mi to asi nepomohlo co se psychiky tyče. Jak jsem uz zmínila, nikde jsem můj anafylakticky šok neřešila, chyba. Ale teď už fakt mám podezření na všechno, ze všeho hned dušnost, štípe me jazyk, cítím otoky na ocich a všechno me svědí. Jak mi jeden terapeut řekl: nástup panické ataky je téměř stejný jako nástup alergie. Takze ted, když mám ze všeho ataky ani reálnou hroznu nerozeznam. Psychoterapeuta už jsem navštívila, ale jsme na začátku, víc ho zaujalo moje dětství než fobie z jídla. Rada bych ale od někoho s podobným problémem věděla, ze to někdy přejde a že se to dá vyřešit. Stupňuje se mi to pár měsíců a začínám byt fakt zoufalá a na palici. Jo a léky taky nemuzu :,( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
4.1.24 19:45
@Charlie90 píše:
Ahoj holky, chtěla bych nějak oživit diskuzi. Už je to pěkná řada let od prvního příspěvku a me by zajímalo, jestli jste s tím všichni nějak zatocili? Me se teď děje něco dost podobného. Před 8 lety jsem měla anafylakticky šok, na dovolené! Nikdy dal jsem to neřešila, byla jsem mlada a v nemocnici me zachránili a jelo se dál. Ani po příjezdu domu jsem na to už a u nepomyslela a vyřadila z jídelníčku mořské plody (do teď jsem žila v tom, ze to bylo z humra). No teď jsem mama a dostavily se psychické problémy a další divnej zážitek s jídlem a od te doby se to zhoršuje a můj jídelníček se dost zužuje. Nechala jsem si udělat testy na alergii a světě div se, mořský plody se neukazaly. Nejhorší je asi kukuřice a nějaká tráva a pak skrizeny alergie v souvislosti s těmi ostatními. Takze mi to asi nepomohlo co se psychiky tyče. Jak jsem uz zmínila, nikde jsem můj anafylakticky šok neřešila, chyba. Ale teď už fakt mám podezření na všechno, ze všeho hned dušnost, štípe me jazyk, cítím otoky na ocich a všechno me svědí. Jak mi jeden terapeut řekl: nástup panické ataky je téměř stejný jako nástup alergie. Takze ted, když mám ze všeho ataky ani reálnou hroznu nerozeznam. Psychoterapeuta už jsem navštívila, ale jsme na začátku, víc ho zaujalo moje dětství než fobie z jídla. Rada bych ale od někoho s podobným problémem věděla, ze to někdy přejde a že se to dá vyřešit. Stupňuje se mi to pár měsíců a začínám byt fakt zoufalá a na palici. Jo a léky taky nemuzu :,( :lol:

Ahooj tak tohle mám přesně já až na to že já anafylaktický šok nikdy neměla ale mám z něj strach.. taky občas po nějakém jídle mám pocit otoků jazyka krku svědění brnění rtů apod.. nikdy jsem se nezačala dusit ale strach mám.. musím mít u sebe léky na alergii a když si něco dam co nejím často a nemám u sebe prášky tak pak sem úplně v háji a čekám co bude… Poslední dobou to mám po musli tyčinkach a bojím se už je jíst všechny… Na alergologii mám hodně silné alergie na pyly ale na jídlo mi testy nedělala nikdy no v únoru du zas tak snad mi je udělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek