Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, na jedné diskuzi jsem našla odkaz na www.spasapleti.cz
Krém Skin salvations Purepotions jsem si hnedka objednala, protože mě to zaujalo. Máte s tím prosím někdo zkušenosti?
s kremem zkusenost nemam,ale sestra mela excipial a proste jen mazat a mazat a v lete na slunicko k mori…
Fakt? Excipial? Normální nebo nějakou novou řadu?Byla jsem teď s ekzémem na alergologii(na doporučení kožaře) a dávala mi letáčky s nějakými novinkami z řady excipial(+ xizal), ty se mi ovšem nepodařilo sehnat,tak jsem koupila klasiku a přijde mi že je to snasd ještě horší..... ![]()
Tak naší dcerce se teď atopák udělal po celé ručičce a je to šílený,firu to škrábe.V pátek jdeme k doktorce a uvidíme,kdyžtak objednám na zkoušku.
Skutečné řešení problému s ekzémem netkví zdaleka jen v mazání, navíc tento přípravek má v sobě značný alergenní potenciál (včelí vosk, heřmánek, kopřiva)… Proto určitě zkoušet nejprve na malém kousku zdravé kůže, obzvlášť u dětí. Zmírnit ekzém znamená nastolit celou řadu opatření, počínaje (u dětí) zejména stravou (i kojící maminky).
Heřmánek je na atopický exém poměrně dobrý - pomáhá hojení a snižuje svědění. Osobně používám Kosmín na regeneraci rtů (ano, vím, že ho dělají na trochu něco jiného
), v kterém je heřmánkový a kafrový olej a zabírá to skvěle
Jojo, heřmánek má i tyto účinky, ale mimo to je bohužel častým alergenem.
luthienka píše:
Skutečné řešení problému s ekzémem netkví zdaleka jen v mazání, navíc tento přípravek má v sobě značný alergenní potenciál (včelí vosk, heřmánek, kopřiva)… Proto určitě zkoušet nejprve na malém kousku zdravé kůže, obzvlášť u dětí. Zmírnit ekzém znamená nastolit celou řadu opatření, počínaje (u dětí) zejména stravou (i kojící maminky).
Jasně to vím taky
Taky tenhle režim dodržuju - strava, hygiena a spol., jen mě trápí jedna kosmetická vada a to ekzém na dost viditelném místě. Nesvědí mě ekzém, neškrábu se, ale chodit celej život se slunečníma brýlema taky nechcu
tak zkouším něco, co mi pomůže.
LibušeL. píše:
Tuto mast jsem vyzkoušela a je podle mě výborná. No uvidíš sama, myslím, že mi dáš za pravdu
To jsem zvědavá
Doufám, že vám dám za pravdu ![]()
Olej z heřmánku způsobuje alergie poměrně vzácně (naopak alergické reakce dokáže velice dobře léčit). Heřmánek bývá zdrojem alergií obvykle primárně proto, že není kvalitní, případně jsou do něj přimíchány jiné druhy, než jen heřmánek pravý (třeba z heřmánkového čaje od Pickwicku mám do dvou hodin od vypití spolehlivě neutišitelnou migrénu).
Ale v tom přípravku je tinktura, nikoli olej. Na složky heřmánku alergie existují, nejde o jeho „čistotu“, informací k nalezení je o tom dost ![]()
P.S.: navíc sám výrobce to píše, že mohou na přípravek být alergické reakce…
Tinktura je na tyhle věci „horší“ varianta, tam se vylouhuje prakticky totéž, co do odvaru… Ten olej je skutečně bezpečnější…bohužel tomu taky odpovídá cena ![]()
To je pravda, oleje, pokud jsou kvalitně zpracované, tak neobsahují ty alergizující bílkoviny původní rostliny. Ale i tak je opatrnost vždy na místě, tam o tu čistotu jde, jestli jsi to myslela takto ![]()