Atopický ekzém - konečně řešení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
384
14.12.11 16:37

atopický ekzém - konečně řešení?

Ahojky, na jedné diskuzi jsem našla odkaz na www.spasapleti.cz
Krém Skin salvations Purepotions jsem si hnedka objednala, protože mě to zaujalo. Máte s tím prosím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4258
14.12.11 17:43

s kremem zkusenost nemam,ale sestra mela excipial a proste jen mazat a mazat a v lete na slunicko k mori…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
14.12.11 19:06

Fakt? Excipial? Normální nebo nějakou novou řadu?Byla jsem teď s ekzémem na alergologii(na doporučení kožaře) a dávala mi letáčky s nějakými novinkami z řady excipial(+ xizal), ty se mi ovšem nepodařilo sehnat,tak jsem koupila klasiku a přijde mi že je to snasd ještě horší..... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
14.12.11 21:10

Tak naší dcerce se teď atopák udělal po celé ručičce a je to šílený,firu to škrábe.V pátek jdeme k doktorce a uvidíme,kdyžtak objednám na zkoušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
15.12.11 15:52

Skutečné řešení problému s ekzémem netkví zdaleka jen v mazání, navíc tento přípravek má v sobě značný alergenní potenciál (včelí vosk, heřmánek, kopřiva)… Proto určitě zkoušet nejprve na malém kousku zdravé kůže, obzvlášť u dětí. Zmírnit ekzém znamená nastolit celou řadu opatření, počínaje (u dětí) zejména stravou (i kojící maminky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
15.12.11 16:22

Heřmánek je na atopický exém poměrně dobrý - pomáhá hojení a snižuje svědění. Osobně používám Kosmín na regeneraci rtů (ano, vím, že ho dělají na trochu něco jiného :-) ), v kterém je heřmánkový a kafrový olej a zabírá to skvěle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
15.12.11 16:24

Jojo, heřmánek má i tyto účinky, ale mimo to je bohužel častým alergenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
15.12.11 16:24
luthienka píše:
Skutečné řešení problému s ekzémem netkví zdaleka jen v mazání, navíc tento přípravek má v sobě značný alergenní potenciál (včelí vosk, heřmánek, kopřiva)… Proto určitě zkoušet nejprve na malém kousku zdravé kůže, obzvlášť u dětí. Zmírnit ekzém znamená nastolit celou řadu opatření, počínaje (u dětí) zejména stravou (i kojící maminky).

Jasně to vím taky :) Taky tenhle režim dodržuju - strava, hygiena a spol., jen mě trápí jedna kosmetická vada a to ekzém na dost viditelném místě. Nesvědí mě ekzém, neškrábu se, ale chodit celej život se slunečníma brýlema taky nechcu :)tak zkouším něco, co mi pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
15.12.11 16:25
LibušeL. píše:
Tuto mast jsem vyzkoušela a je podle mě výborná. No uvidíš sama, myslím, že mi dáš za pravdu :-)

To jsem zvědavá :) Doufám, že vám dám za pravdu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
15.12.11 16:27

Chápu :-) Tak hlavně opatrně ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
15.12.11 16:44

Olej z heřmánku způsobuje alergie poměrně vzácně (naopak alergické reakce dokáže velice dobře léčit). Heřmánek bývá zdrojem alergií obvykle primárně proto, že není kvalitní, případně jsou do něj přimíchány jiné druhy, než jen heřmánek pravý (třeba z heřmánkového čaje od Pickwicku mám do dvou hodin od vypití spolehlivě neutišitelnou migrénu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
15.12.11 17:07

Ale v tom přípravku je tinktura, nikoli olej. Na složky heřmánku alergie existují, nejde o jeho „čistotu“, informací k nalezení je o tom dost ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
15.12.11 17:10

P.S.: navíc sám výrobce to píše, že mohou na přípravek být alergické reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
15.12.11 17:51

Tinktura je na tyhle věci „horší“ varianta, tam se vylouhuje prakticky totéž, co do odvaru… Ten olej je skutečně bezpečnější…bohužel tomu taky odpovídá cena :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
15.12.11 18:32

To je pravda, oleje, pokud jsou kvalitně zpracované, tak neobsahují ty alergizující bílkoviny původní rostliny. Ale i tak je opatrnost vždy na místě, tam o tu čistotu jde, jestli jsi to myslela takto :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek