Strach z kartářky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ovlivni to tvoje myšlení, budeš na to pořád myslet. Chovat se ke kamarádce hnusne, nebo naopak moc prehnane pěkně, až se stejně začnete hádat, a přestanete se spolu bavit. ![]()
- Citovat
- Upravit
@mackA159 píše:
Ovlivni to tvoje myšlení, budeš na to pořád myslet. Chovat se ke kamarádce hnusne, nebo naopak moc prehnane pěkně, až se stejně začnete hádat, a přestanete se spolu bavit.
Aha
tak to abych si rychle rozmyslela jestli tam chci, a dekuju moc za odpoved
- Citovat
- Upravit
ANo - kartářky ovlivňují lidi - zneužívají jejich sugestibility a neochoty převzít zodpovědnost za svůj život a ochotu poslouchat bláboly a díky tomu z nich tahají prachy.
Žádný jiný vliv na tvůj život nemají, neznají budoucnost - ty šikovnější umí tzv cold reading a umí pracovat s tím jak ne-funguje lidská mysl, takže ty lidi co jsou líní svůj mozek trénovat a uvěří každé šarlatánce mají pocit jak se dokonale trefily.
mimochodem jeden z těch princip, co se používá se jmenuje sebenaplující se proroctví - tedy když ti kartářka nazančí, že tvje kamarádka je falešná a ty tomu uvěříš, tak ji začneš podezřívat a začneš si věci vysvětlvoat tak, aby to sedělo k tomu nesmyslu, kteérmu si uvěřila, až to tvou kamarádku přestane bavit a pošle tě do háje. Což ovšem není geniálné předpověď magické větškyně - ale tvoje idiocie, že něco takového začneš dělat. Ty chytřejší kartářky to ovšem používají ne na něco negativního, ale na něco pozitivního, protože si pak dovolíš něco, čeho se bojíš, zjistíš že si se bála zbytečně a budeš mít pocit, že to je kouzlo od kartářka a přijdeš tam znovu a znovu zaplatíš.
V češtině třeba tady
https://manipulatori.cz/…tat-vestcem/
případně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mackA159 píše:
Ovlivni to tvoje myšlení, budeš na to pořád myslet. Chovat se ke kamarádce hnusne, nebo naopak moc prehnane pěkně, až se stejně začnete hádat, a přestanete se spolu bavit.
Ona tam byla kamaradka která se ty kartarky zeptala jestli ji začne kontaktovat její bejvalej přítel, a najednou z ničeho nic po těch 4 letech co se rozesli tak na druhy den ji napsal, to mi přijde hrozne strasidelny a narušování svobodně vůle..
- Citovat
- Upravit
@Ou píše:
ANo - kartářky ovlivňují lidi - zneužívají jejich sugestibility a neochoty převzít zodpovědnost za svůj život a ochotu poslouchat bláboly a díky tomu z nich tahají prachy.Žádný jiný vliv na tvůj život nemají, neznají budoucnost - ty šikovnější umí tzv cold reading a umí pracovat s tím jak ne-funguje lidská mysl, takže ty lidi co jsou líní svůj mozek trénovat a uvěří každé šarlatánce mají pocit jak se dokonale trefily.
mimochodem jeden z těch princip, co se používá se jmenuje sebenaplující se proroctví - tedy když ti kartářka nazančí, že tvje kamarádka je falešná a ty tomu uvěříš, tak ji začneš podezřívat a začneš si věci vysvětlvoat tak, aby to sedělo k tomu nesmyslu, kteérmu si uvěřila, až to tvou kamarádku přestane bavit a pošle tě do háje. Což ovšem není geniálné předpověď magické větškyně - ale tvoje idiocie, že něco takového začneš dělat. Ty chytřejší kartářky to ovšem používají ne na něco negativního, ale na něco pozitivního, protože si pak dovolíš něco, čeho se bojíš, zjistíš že si se bála zbytečně a budeš mít pocit, že to je kouzlo od kartářka a přijdeš tam znovu a znovu zaplatíš.
V češtině třeba tady
https://manipulatori.cz/…tat-vestcem/případně
https://aluska.org/…noiry-1-dil/
No to jsou ale svine…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat, jestli dokážou kartarky ovlivnit lidi? Chtela bych tam jít ale docela se i bojim, ze napriklad mi řekne ze moje kamaradka se semnou prestane bavit, a vlastně to jakoby zhmotni proste to přivola nejak a ovlivní jí, pritom kdybych tam nesla tak by se to třeba nestalo…jde to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Strašidelný to není, narušování svobodné volby to také není. Toho bych se nebála. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, kdyby mě moje kamarádka řekla že byla u kartarky tak bych zvažovala jestli se s ní dal bavit, protože někdo se zdravým rozumem nevýhodi prachy za takovou blbost. Ale já mám celkem inteligentní kamarádky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No to jsou ale svine…
Proč svině? Jsou to v podstatě psychologové. Využívají stejně principy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ona tam byla kamaradka která se ty kartarky zeptala jestli ji začne kontaktovat její bejvalej přítel, a najednou z ničeho nic po těch 4 letech co se rozesli tak na druhy den ji napsal, to mi přijde hrozne strasidelny a narušování svobodně vůle..
Jaké narušování svobodné vůle? Komu co narušila? Proč se po 4 letech kamarádka ptala na bývalého kluka? Nejspíš se někde potkali, nebo jinak kontaktovali… Napsal by ji i kdyby nikam nešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já třeba byla víckrát a pokaždé u jiné, ale spíš ze zvědavosti než abych to potřebovala, nebo jsem většinou někoho doprovázela, kdo se potřeboval „poradit“ při nějakém rozhodnutí třeba ohledně pořízení domu, změny práce a podobně. Většinou mi napovídali co bych na sebe hádala také, ale jedna mi řekla o budoucnosti něco, co se s odstupem let opravdu stalo, řekla mi v jakém jsem partnerském vztahu, řekla mi o mém zdravotním stavu, což nevěděl nikdo, ani mé kamarádky a návaznost na mojí rodinu a blízké co o tom věděli mít nemohla. Netvrdím, že jsem jí vše věřila, ale nějaký dar měla, protože nemluvila obecně, ale velmi konkrétně a myslím, že mi ohledně například práce řekla něco, co jsem nijak nemohla ovlivnit, řekla, že budova ve které pracuji za pár let zmizí a opravdu se firma přesunula na východ a sousední firma budovu zbourala a postavila si tam něco jiného. V soukromí to také sedělo a rozhodně nejsem z lidí, co by se nechávali ovlivnit. Každopádně záleží na koho narazíš a co si z toho vezmeš nebo nevezmeš, ale rozhodně bych se nebála pokud máš trochu zdravého rozumu se nechala ovlivnit, že Ti nějaká paní řekne, že je Tvoje kamarádka falešná. Ale soudím podle sebe, každý jsme jiný.
- Citovat
- Upravit
Za prvé, tak tam nechoď, ta druhé, kartářky ovlivní lidi, kteří se ovlivnit nechají a jsou manipulativní a takový by tam neměli co dělat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně vytáhnu voskovou figurku a:
"Že je vám podobná, co? A má i VAŠE vlásky. A jak se vám libí moje brož? Je ze stříbra. I ten špínací špendlík je postříbřený… "
A babo makej! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chci se zeptat, jestli dokážou kartarky ovlivnit lidi? Chtela bych tam jít ale docela se i bojim, ze napriklad mi řekne ze moje kamaradka se semnou prestane bavit, a vlastně to jakoby zhmotni proste to přivola nejak a ovlivní jí, pritom kdybych tam nesla tak by se to třeba nestalo…jde to?