Strach z motání hlavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
81
24.6.22 08:44

Strach z motani hlavy

Ahoj holky, prosim vas nemate nekdo podobny problem?? Loni v lete se mi pri pretoceni v posteli zacala silne motat hlava. Od te doby jsem v kazdodennim strachu, ze se to bude opakovat. Stalo se mi to rano, takze mam strasny strach jitspat a pak i rano vstavat. Pridal se k tomu i ranni prujem. Jen otevru oci, tep mam 100 a jdu na wc.
Od toho motani se mi uz 3× stalo, ze jsem vstala z postele a zacala jsem pocitovat silne poceni, pocity na omdleni, tres tela. Pomohlo mi jenom to, abych si lehla na zem..
Byla jsem na neurologii, kde mi delala ct hlavy, rtg patere( kde se podle mudr nic nenaslo, ale fyzioterapeut mi rekl, ze je tam blokove postaveni obratlu), byla jsem i na ORL, ocnim, holtera jsem mela.. a nic nenasli. Dnes jdu na Dornovu metodu, tak jsem zvedava. Ale vubec nevim co se sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
24.6.22 08:56

A není to spíš úzkost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
24.6.22 09:01

@Russet nikdo mi nerekl, ze se muze jednat i o uzkost.. pristi tyden jdu jeste k ortopedovi a jinemu neurologovi. Ale uz ne to nebavi. Moc bych chtela miminko, ale v tomto stavu v jakem jsem, to ani nejde :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
24.6.22 09:05

U me jsou tyhle pocity - motani hlavy, zatmeni pred ocima, studeny pot, tres a slabost, spojene s nizkym tlakem a poklesem krevniho cukru. Obcas z toho i omdlim. Pomaha mi na to pravidelne jist, aby nedochazelo k tem poklesum cukru a hlavne se pomalu zvedat pri vstavani z postele/zidle/gauce…Ale to, ze mas strach kvuli tomu jit spat mi prijde i jako znak urcite uzkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.6.22 09:07
@Denisah7 píše:
@Russet nikdo mi nerekl, ze se muze jednat i o uzkost.. pristi tyden jdu jeste k ortopedovi a jinemu neurologovi. Ale uz ne to nebavi. Moc bych chtela miminko, ale v tomto stavu v jakem jsem, to ani nejde :,(

No, když se vyloučí fyzické důvody, tak přijde na řadu hlava. Ale jak píše Ernais. Jestli je to poránu, může to být třeba poklesem hladiny cukru. Ale neměla bys z toho být tak vyplesklá. No bože, tak se ti zamotala hlava. Někdo omdlívá a kolabuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
24.6.22 09:08

@Ernais no s tim jidlem ja mam dost problem.. jsem docela hubenour, ale to cely zivot. Kazdopadne nesnidam, jen rano vypiju kafe, pak obed a nekdy vecere- nekdy ne.. Neni to idealni, ja vim, ale co mam tyto problemy, tak nemam vubec chut k jidlu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
24.6.22 09:26
@Denisah7 píše:
@Ernais no s tim jidlem ja mam dost problem.. jsem docela hubenour, ale to cely zivot. Kazdopadne nesnidam, jen rano vypiju kafe, pak obed a nekdy vecere- nekdy ne.. Neni to idealni, ja vim, ale co mam tyto problemy, tak nemam vubec chut k jidlu :(

No tak se zkus zacit normalne poradne stravovat. Zacni snidat, staci neco maleho, ale na udrzeni hladiny cukru je to dulezite. Ja kdyz se rano nenasnidam, tak zvlast takhle v lete kolabuju. Kdyz bych se stravovala jako ty, ze vynecham veceri a rano se ani nenasnidam, tak po probuzeni nedojdu ani na zachod, prototze sebou nekde po ceste seknu. Takze z toho prestan byt vypleskla, zacni normalne jist a nemusis pak litat po doktorech, jen kdyby tyhle problemy ani tak neustaly, tak pak to samozrejme na navstevu doktora je, ale myslim, ze jak zacnes jist, tak se ty problemy ustali. Podle me ti jednoduse lita tlak a cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
24.6.22 09:39

Podle popisu BPPV - samo osobě nijak rizikové
motání hlavy samotné není problém, vůbec nevadí, když si ho člověk sám vyvolá (třeba ví, že se zamotá při otočení a schválně se točí), naopak - vlastně je to podstata rehabilitace těchto potíží. samozřejmě neprovádět na zábradlí na rozhledně atp. Takže se neboj motání hlavy.
takové to motání hlavy po postavení bývá od nízkého tlaku - vlastně nejde o motání, ale omdlívání - tady stačí prostě pomalejí vstávat.
Ale ty, zakladatelko, vážně popisuje panické ataky, divím se, že ti to ještě nikdo nenaznačil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
24.6.22 09:48

Mě se takhle motá hlava skoro pořád. Mám to od krční páteře. Noc mi moc nepřidá, protože spím na břiše, nebo na boku a přijde mi, že to na krční páteř není moc dobrá poloha, ale jinak neusnu. Mě stačí, že mě trochu ofoukne, v autě otevřený okno, nebo i klimatizace. Snažím se procvičovat si tu páteř, někdy je to dobrý několik měsíců, pak zase přijde týden, kdy stačí se zaklonit, předklonit, otočit se a všechno se točí. Navíc dělám práci v kanclu. Mě na RTG taky nic nenašli. Navíc jsem vždy měla spíš nižší tlak. I když to bylo tak před 10 lety a 20 kg :mrgreen: Ale asi před 15 lety to se mi ta hlava motala opravdu hrozně, měla jsem i pocit při chůzi, že se to se mnou houpe, tak mě poslali na rehabilitace, naučili mě si tu krční páteř protahovat a hodně mi pomohla nakloněná rovina. To mě zahákli na lehátku za bradu a to lehátko naklonili a mě jakoby tu páteř vytahovali. Předtím mě to nahřívali nějakýma magnetama nebo co. Od tý doby to tak hrozný nebylo. Jen jednou asi měsíc po narození dcery, to se to se mnou točilo a i jsem zvracela, to mi dávali i nějaký kapačky, ale to se asi sešlo víc věcí najednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
24.6.22 09:54

Mám tyhle stavy taky. Pomalu celý život a u mě je to kombinace nízkého tlaku a krční páteře… Už jsem si na to zvykla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
24.6.22 10:53

Motani hlavy se občas stane skoro každému. V létě taky nedostatečný pitný režim, změny tlaku, teplot (klimatizace a venku horko), špatný polštář a chybná poloha krční páteře při spánku, hladovění…

Průjem s tím nesouvisí. Nemáte na něco alergii, intoleranci? Řídká stolice je taky z některých potravin.

Připadá mi to jako úzkostna porucha. Moc se pozorujete, lítat po doktorech…a je to asi na terapii a možná na nějaké léky proti úzkosti, které by se mohly užívat i v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.6.22 11:00

To zní jako projevy panické poruchy - a ano, samozřejmě že se projevuje takhle silně tělesně.

Projdi tuhle knihu, objednej se na psychiatrii a začni hledat psychoterapeuta.

https://www.albatrosmedia.cz/…cka-porucha/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
24.6.22 11:17

Máš jisto jistě BPPV. Mám ho řadu let a vím co je to za prezenta. Taky z něj mám vítr a kolikrát až deprese, bojím se kdy to zase přijde. Ono je to hodně o tý psychice, chce to si to tolik nepřipouštět. Jenže ono se to hezky říká, já vim. A pak když to přijde tak jsem znovu v háji. Mívám stavy že ani nepřejdu z místnosti do místnosti jak se mi silně točí hlava. A nejhorší je že na to neexistuje ani žádný lék, jen cviky a to ještě člověk musí vědět který ucho je postižený a který kanálek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65033
24.6.22 11:27
@-Blanch- píše:
Máš jisto jistě BPPV. Mám ho řadu let a vím co je to za prezenta. Taky z něj mám vítr a kolikrát až deprese, bojím se kdy to zase přijde. Ono je to hodně o tý psychice, chce to si to tolik nepřipouštět. Jenže ono se to hezky říká, já vim. A pak když to přijde tak jsem znovu v háji. Mívám stavy že ani nepřejdu z místnosti do místnosti jak se mi silně točí hlava. A nejhorší je že na to neexistuje ani žádný lék, jen cviky a to ještě člověk musí vědět který ucho je postižený a který kanálek.

Tak ji se motala hlava jednou, to byt vertigo vubec nemusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
24.6.22 13:30
@vokishka píše:
Tak ji se motala hlava jednou, to byt vertigo vubec nemusi

Jasně, nemusí. Ale znám lidi co se jim to stalo 1× odvezla je RZ, v nemocnici jim diagnostikovali BPPV ale víckrát záchvat zatím neměli. Podle toho co píše že se jí točila hlava při přetočení v posteli bych to tak tipovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí