Strach z návratu zánětu močových cest

8.2.22 18:38

Strach z návratu zánětu mocovych cest

Ahoj zeny,

Teď jsem dohrála Furolin na zanet mocovych cest a mám totální schýzu, abych to nedostala znova hned co jsem je dobrala… jsem bez potíží ale mám strach. Jsem sexuálně aktivní.. máte nějaké tipy, jak tomu předcházet? Četla jsem, že je skvělá lichorerisnice tinktura nebo Canephron. Máte zkušenosti? Co vám pomohlo jako prevence? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4501
8.2.22 18:51

Jeden rok jsem měla zánět snad 3× za zimu. Bohužel někdo na to trpí.
Dodržuji - nosím v zimě košilky, piju hodně vody, po nebo někdy i před sexem se osprchuji a když cítím nepohodlí, že jsem možná prochladla, tak piju Blokurimu.
Jen vsuvka a nechci říct, že je to tvůj případ. Když jsem trpěla na ty časté záněty, tak mi pomohla změna partnera. Asi o půl roku později jsem se dozvěděla, že mě podváděl. Od té doby klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.22 19:22

@Paní.Norrisová partnera mam nového chvíli, řešili jsme to, moč má ok a partnerku měl stálou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4333
8.2.22 19:51

Dřív jsem měla záněty močáku v jednom kuse dopravazene svedivkou takže vím jaké to je peklo :zed: každopádně za mě nohy v teple a to pořád! Hodně pít a každý večer aspoň půl litru bylinkoveho čaje… držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
8.2.22 19:54

Já na to taky dost trpím. :,( Doporučuju neprochladnout-nikdy! Třeba i doma nosím pořád tlusté ponožky, nemůžu ani pár sekund být bosky. A taky hodně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
8.2.22 20:02

Při změně partnera se může zánět vyskytovat také, už si mi na to pár kamarádek stěžovalo. Osobně jsem s tím měla problém jen zpočátku při zahájení sexuálního života a pak později opakovaně kvůli zdravotnímu problému partnera, který zamezoval důkladnější hygienu údu :oops:. Blokurima mi preventivně hodně pomohla, na lichořešnici jsem rovněž slyšela chválu. Dál dodržuju to, co je již zmíněno výše - dostatečný pitný režim, močení po sexu.
Někdy se mi potíže vrací při celkových problémech se spodkem, ale od té doby, co byl partner na operaci a já jsem nasadila Blokurimu, tak se mi podařilo tyto potíže celkem dobře srazit na minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
8.2.22 21:52

Já trpěla na mocak každý měsíc. Gynekolog a lékařka mi doporučili ProfiUro infekt, a je to skvělá věc. Preventivně si to 1-2× do roka dam (před letem, nebo na dovolenou apod.) Stačí si o tom něco vyhledat na internetu, pro mě je to nejlepší věc.
Mohla jsem prevenci dodržovat jak jsem chtěla, i tak se to bylo schopno vrátit.
Držím palce a přeji pevné zdraví.

Ps. Každému vyhovuje něco jiného, já to vždy konzultovala s lékařem/gynekologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
8.2.22 23:02

Také jsem měla období zánětu močáku. Měla jsem snad troje antibiotika po sobě, pak měsíc dva pokoj a pak znovu. Takhle snad půl/třičtvrtě roku. Bydleli jsme ve studeném bytě a zároveň jsme byli čerstve s partnerem, takže toho sexu bylo opravdu hodně :D

Pomohlo mi až přestěhování tzn. teplo a prevence jak už bylo zmíněno - neprochladnout, bavlněné prádlo, hodně pít, umývat se před sexem já i partner, vyčůrat se po sexu (asi nejdůležitější) a jednu dobu jsem brala i preventivně blokurimu dá se brát preventivně dlouhodobě.

Teď vím že opravdu stačí aby mi byla maličko zima a už druhý den cítím že se začíná něco dít, takže blokurima, urologický čaj, případně mám v lékárně urinal a hodně pít a už to zachytím a potlačím hned v začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.22 07:36

Geniální přípravek je manóza. Jsou různé typy, od preventivní po ultra účinnou při akutních problémech. Je to prášek do vody, vypiješ a pak dodržuješ kvalitní pitný režim. Všechny potenciální zárodky zánětu vyjdou ven s močí. Volně dostupné v lékárnách.

Jinak mně osobně vadila poloha na partnerovi. Vypozorovala jsem, že je to problém. Tedy byl, protože bývalý milý byl enormně obdařený a při té poloze se to tam nějak dřelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.22 09:02

Holky na doporučení lékaře jsem si koupila tabletky Blokurima URO +, beru 2 večer před spaním… zatím je klid, samozřejmě dodržování přísné hygieny. Snad to pomůže i některé z Vás, mě je zatím dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.22 09:22

@PitomaZrzka Jo, to je přesně ono. A je po potížích! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.22 07:52

bolest močových cest

Tak já se přidávám k problému… Asi v říjnu mi začala bolest močových cest, pálení při močení, hlavně na konci. Nechala jsem to být, ale když se bolest stupňovala, jela jsem k doktorovi. Moč vyšla negativní, posílali ji i na rozbor, také všechno v pořádku. Brala jsem Urinal akut, urologický čaj. Akutní bolest ustoupila, ale je únor a já stále pociťuji bolesti, nebo spíš takový tlak na močovém měchýři. Přes den když piju, tak bolest povolí a ani ji nevnímám, ale večer nebo brzo ráno mám strašně nepříjemný pocit a nutkání na močení. Ona to ani není nějaká ukrutná bolest, spíš takový tlak. Na gynekologii jsem byla asi v listopadu, tam mě vyšetřili a doktorka mi předepsala jen macmiror a nějaké tabletky na mykózu. Při čůrání stále pociťuji takový zvláštní tlak/bolest na konci. Nevím, čím to je :( Chci také říci, že jsem v červenci změnila partnera, ale bolesti začly až v říjnu… nevíte, čím by to mohlo být? Bojím se i jít znova k doktorovi, protože mám strach, že nic nenajde a bude si myslet, že jsem hypochondr. Je mi 20 let. Děkuji za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
17.2.22 07:57

@babygirl212 Nechala bych se poslat na urologii. Může to být zúžená močová trubice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2279
17.2.22 19:28

@babygirl212 Nech si nabrat stěry na gyndě a otestovat i ricketsie, mycoplazmata a chlamydie. Na ty se musí dělat spec. stěr, aby nevyšly falešně negativní. To vypadá, že tam něco chronicky je. Nějaká infekce. Třeba streptokok taky tak může zlobit a na ten macmiror nezabere a moč u toho může být bez nálezu (mám zkušené). Normální to není, to sama cítíš. Obejdi si to znova. Třeba i venerologii. Takto ti může chronická infekce zničit močák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.2.22 22:05

Jak píšou holky, skvělá je Blokurima. Ale s lichořeřišnicí mám taky dobré zkušenosti a můžu ji jen doporučit. Trpím na záněty hodně, ale od doby, co pravidelně beru vitaminu C, tak nic. Možná to na to má taky vliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí