Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Strach z rakoviny slinivky
Ahoj, je tu někdo, kdo by mě dokázal trochu uklidnit? Mám následující potíže, které trvají asi od začátku prázdnin. Při běhání mě začalo bolet břicho v oblasti žaludku. Potom se bolesti začaly objevovat i nezávisle na sportu. Někdy před jídlem, někdy po jídle, někdy v leže, někdy ve stoje, ale pořád v oblasti horního břicha. Po najezení mám pocit plnosti celkem dlouho, někdy mi je blivno, ale nezvracím. Stolici mám normální konzistence i barvy. Asi před měsícem jsem měla strašný záchvat bolesti celého horního břicha až na záda, bylo to po caesar salátu a trvalo to tak dvě hodiny. Pak se břicho uklidnilo, ale citlivé ho mám stále a někdy bolí víc a někdy míň. Byla jsem na gastroskopii, utz a brali mi laboratoř včetně markerů na rak. slinivky, žlučníku. Vše ok. Prý jsem zdravá jako řípa. Dnes v noci jsem ale měla další záchvat. Šílené bolesti břicha, které polevily po „vyprdění“. Citlivost břicha stále. Neměl jste někdo podobné potíže? Mám absolvovat další vyšetření? Mám se stále obávat nejhoršího? Prosím, jsem zoufalá. Dokáže mě někdo uklidnit?
Ja jsem mělo problémy se střevami a na gastre mi taky řekli, že asi stres nebo něco takového. Pak mi zjistili histamínovou intoleranciu u alergologičky. Tak bych si asi zajela k alergologičce jestli to není nejaká intolerance. Držím palce!
Potravinové alergie mě taky napadly. Pomohlo vám upravit stravu? Budu řešit s MUDr.
@Kac191 Pomohlo určitě. I mám teď více energie a lepší náladu. Když si dám něco co má hodně histamínu tak pak se mi chce brečet a jsem depresivní kromě problému se zažívaním. Ale teda zjistili mi to až v 25. Do té doby to bylo „to je jenom stres“… Tak uvidíte.
@Kac191 píše: Více
Mě pomohlo vysadit laktozu. Vyzkoušej, bezklaktozových potravin je už dnes velké množství
Vzhledem k tomu, že máš kompletní vyšetření a stejně se bojíš rakoviny, bych řekla, že to klidně muže i ta psychika být.
@Kac191 píše: Více
Mám podobné stavy po jídle, vždy mi zabere 2 tablety Pancreonalu volně prodejný. Dále zabere iberogast pokud je stav na zvracení.
Říká se že rakovina nebolí, a je to asi pravda. V únoru, mi umřel tatínek na rakovinu slinivky a nikde ho nic nebolelo. Pokud tě bolí břicho, budeš mít nějakou potravinovou intoleranci.
Pitrice, přijmi mou upřímnou soustrast. Je to zlá nemoc. Ale děkuji ti za tvá slova.
Tak pokud ti nabírali ty rak. markery a ty jsou v pohodě, tak rakovinu nemáš.. teda aspoň určitě ne slinivky. To buď v klidu. Nech si rozhodně udělat z krve alergie a intolerance na laktozu, lepek a ten histamin. (a třeba ještě něco) Tím bych začala. Nejspíš to bude něco z toho.. akorát doktoři se k tomu často nemají a posílají napřed na různá vyšetření.
Problémy se zažíváním má dneska kde kdo.. záleží i kolik ti je let, jak se stravuješ. Máš vypozorované po jakém jídle se to děje? Já si dávám pozor na všechny ečka, stabilizátory, palmáče atd.. nedělá mi to dobře. A také česnek, cibule, paprika může dělat problém.
Kdyby jsi měla reflux.. můžeš zkusit probiotika od generiky.. mně na tyhle potíže, co popisuješ, zabraly. Ale udělej si určitě ty testy. Budeš chytřejší.
Pokud rapidně bez příčiny nehubneš, tak se neboj
@Pitřice babička tedy bolesti měla. Nejprve se myslelo, že žlučník, při operaci přišli na slinivku a metastáze… ![]()
@truelly babička měla také negativní výsledky rak. markerů a negativní utz?