Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jo. Můžou. Asi půl roku po porodu druhého jsem začala padat v noci při vstávání na kojení na levou stranu. Trvalo to dlouho. Pak se přidal pocit kousku ledu na plozce chodidla. Byla jsem odeslána na MMR mozku. Strašný stres. Byla jsem čistá. Vyhodnoceno jako problém s páteří a zatěžování jedné strany. Po 5 letech mi teď na podzim ofoukla tvář. Vyhodnoceno jako podráždění trojklanného nervu. Bolest šílená. Bohužel to vyhodnotili jako projev RS. Takže jsem čekala teď znova 2 měsíce na MMR. Trojklanný nerv se usadil, ale dřív než čekali a to i bez velmi silných léků, co mi předepsali. Takže to moc nezapadalo. MMR mám čisté. Ale zato z toho zjistili, že mám v levé tvářní dutině přerostlou sliznici a to mě trápí a dělá zle.
Takže tak.
Kombinace patere a boreliozy. Zkusila bych zavolat i na jina pracoviště MR ohledně termínu. Napr Iscare v Praze ve Vysočanech me brali po ani ne týdnu cca rok zpět. Jinde termín přes měsíc
Me taky hned napadla pater
ale neurolog rikal ze si to nemysli, pritom me fakt dost boli, mam kamaradku fyzio a ta rikala ze pokud by byl nekde skriply nerv, mohlo by to vysvetlovat i reflexy. Trojklanny nerv mi rikal obvodak, je to celkem sikovny doktor… No a k te borelioze, kdyz teda zjistili ze jsem mela, proc mi ji nepreleci?? Je to bezne?? @hospodki jj vyzkousim jine nemocnice, snad me vezmou jinde drive. Problem je ze jsem z takove diry ze tady toho moc neni… Mozna az ostrava? Obvolam to dneska. Jinak me to sezere ![]()
Tvl, to je cestinarska sprcha hned poranu. Podstvive, plozka… ![]()
@Anonymní píše:
Tvl, to je cestinarska sprcha hned poranu. Podstvive, plozka…
Tvl, to je morální sprcha hned po ránu. Kritika anonymně
![]()
@Anonymní píše:
Me taky hned napadla paterale neurolog rikal ze si to nemysli, pritom me fakt dost boli, mam kamaradku fyzio a ta rikala ze pokud by byl nekde skriply nerv, mohlo by to vysvetlovat i reflexy. Trojklanny nerv mi rikal obvodak, je to celkem sikovny doktor… No a k te borelioze, kdyz teda zjistili ze jsem mela, proc mi ji nepreleci?? Je to bezne?? @hospodki jj vyzkousim jine nemocnice, snad me vezmou jinde drive. Problem je ze jsem z takove diry ze tady toho moc neni… Mozna az ostrava? Obvolam to dneska. Jinak me to sezere
No výsledky jsou za další mesic, takže bych klidně jela 100km pokud by měli termín driv, protože se stejne pak čeká na vyhodnocení. Já mám tuhnuti čelisti od krční patere. Po roce na fyziu to alespoň není hned jakmile začnu něco jist. Všechna vyšetření včetně lumbalni punkce mám Ok. Pokud je to stará borelioza Resp neuroborelioza, tak je léčba velmi obtížná a většinou ty neurologické problémy zůstávají. I když se pupinek podchyti hned tak to ne vždy jde zalecit, proto je tak nebezpečná. Pokud mas sikovnou doktorku/neurolozku tak se s nima domluvit co na to můžou dat.
@alisekR píše:
Jo. Můžou. Asi půl roku po porodu druhého jsem začala padat v noci při vstávání na kojení na levou stranu. Trvalo to dlouho. Pak se přidal pocit kousku ledu na plozce chodidla. Byla jsem odeslána na MMR mozku. Strašný stres. Byla jsem čistá. Vyhodnoceno jako problém s páteří a zatěžování jedné strany. Po 5 letech mi teď na podzim ofoukla tvář. Vyhodnoceno jako podráždění trojklanného nervu. Bolest šílená. Bohužel to vyhodnotili jako projev RS. Takže jsem čekala teď znova 2 měsíce na MMR. Trojklanný nerv se usadil, ale dřív než čekali a to i bez velmi silných léků, co mi předepsali. Takže to moc nezapadalo. MMR mám čisté. Ale zato z toho zjistili, že mám v levé tvářní dutině přerostlou sliznici a to mě trápí a dělá zle.
Takže tak.
Já asi chodím ke zvláštním lékařům.
Měla jsem ochrnutý lícní nerv, měla jsem problémy s trojklanným nervem (několik dní nonstop pod silnými léky), problémy se občas vrací, ale v menší mire. Dostala jsem B12 (musela jsem vysadit kvůli nežádoucím účinkům) a mám cvičit. Kdysi dávno mi delali ct hlavy, ale jinak nic jiného. Občas mi brni půlka těla - před pár dny pravá noha a prava půlka rtu - zase se to srovnalo. Mám problém s okem a cítím ho na včas hodně citlivé, špatně se mi přivira. Mám časté migrény, někdy i víckrát v týdnu a pak mám třeba dva týdny klid. Vždy mi řeknou, že si za to můžu sama a mám cvičit. Už nikam k lékaři nejdu. Tady často někdo píše, že obešel spoustu vyšetření. Mně nikdo nikam nepošle.
Chodí sem do diskuzí i lékaři. Podle mě to můžeš všechno mít od páteře. Ale tak to mám já. Taky to tak být nemusí. Snaž se děti nosit co nejméně. A zkus si zajistit dřívější vyšetření, at se zbytečně nestresujes. Přeju hodně štěstí, ať vše dopadne dobře a napíš nám. ![]()
@Anonymní píše:
Tvl, to je cestinarska sprcha hned poranu. Podstvive, plozka…
No, ty se taky nemáš čím chlubit ![]()
Zakladatelko, problémy můžou být spojené s páteří i s driv prodělanou boreliózou. Ta, pokud je špatně zalečená, se může časem projevit neurologickými příznaky a může být chybne zaměněna za RS. Lékaři léčí boreliózu nedostatecne silnými ATB hned v začátku infekce. Boreliózu tim nevyleci, jenom jakože uspí a ona pak při vhodné příležitosti (např. Oslabení tela nějakou infekcí nebo po těhotenství, které je pro tělo zátěž) zaútočí. Lékaři tady v ČR boreliózu podceňují a bagatelizují. Určitě být tebou si u doktora vyzadam testy na boreliózu (ne jenom ELisa test, ale i Western blot, který je presnejsi, ale dražší, a proto ho doktori neradi dělají a tvrdí, že stačí test Elisa, ale to j blbost). pokud odmítne, což je dost časté, zajdi na test jako samoplatce. Celá problematika kolem léčení boreliózy v Česku je na dlouhé povídání, každopádně i kdyby se ti v testech objevily vysoké hodnoty boreliózy, počítej s tím, ze doktoři ti ji nebudou chtít přeléčit. Doporučuju projít web borelioza.cz Najdeš tam všechno, co by ti mohlo pomoct…Netvrdím na 100 %, že to u tebe bude případ boreliozy, každopádně pomocí toho webu zjistíš, že lidi, co je trápí stejne problemy jako tebe, je dost.
@Anonymní píše:
Me taky hned napadla paterale neurolog rikal ze si to nemysli, pritom me fakt dost boli, mam kamaradku fyzio a ta rikala ze pokud by byl nekde skriply nerv, mohlo by to vysvetlovat i reflexy. Trojklanny nerv mi rikal obvodak, je to celkem sikovny doktor… No a k te borelioze, kdyz teda zjistili ze jsem mela, proc mi ji nepreleci?? Je to bezne?? @hospodki jj vyzkousim jine nemocnice, snad me vezmou jinde drive. Problem je ze jsem z takove diry ze tady toho moc neni… Mozna az ostrava? Obvolam to dneska. Jinak me to sezere
Ano, je to běžné, že doktoři odmítají boreliózu přeléčit. Bohužel.
@Anonymní píše:
Já asi chodím ke zvláštním lékařům.Měla jsem ochrnutý lícní nerv, měla jsem problémy s trojklanným nervem (několik dní nonstop pod silnými léky), problémy se občas vrací, ale v menší mire. Dostala jsem B12 (musela jsem vysadit kvůli nežádoucím účinkům) a mám cvičit. Kdysi dávno mi delali ct hlavy, ale jinak nic jiného. Občas mi brni půlka těla - před pár dny pravá noha a prava půlka rtu - zase se to srovnalo. Mám problém s okem a cítím ho na včas hodně citlivé, špatně se mi přivira. Mám časté migrény, někdy i víckrát v týdnu a pak mám třeba dva týdny klid. Vždy mi řeknou, že si za to můžu sama a mám cvičit. Už nikam k lékaři nejdu. Tady často někdo píše, že obešel spoustu vyšetření. Mně nikdo nikam nepošle.
U mě podobné, připadám si jako idiot. Mne to zhoršilo očkování proti covidu po covidu jsem byla ok.
@Anonymní píše:
Já asi chodím ke zvláštním lékařům.Měla jsem ochrnutý lícní nerv, měla jsem problémy s trojklanným nervem (několik dní nonstop pod silnými léky), problémy se občas vrací, ale v menší mire. Dostala jsem B12 (musela jsem vysadit kvůli nežádoucím účinkům) a mám cvičit. Kdysi dávno mi delali ct hlavy, ale jinak nic jiného. Občas mi brni půlka těla - před pár dny pravá noha a prava půlka rtu - zase se to srovnalo. Mám problém s okem a cítím ho na včas hodně citlivé, špatně se mi přivira. Mám časté migrény, někdy i víckrát v týdnu a pak mám třeba dva týdny klid. Vždy mi řeknou, že si za to můžu sama a mám cvičit. Už nikam k lékaři nejdu. Tady často někdo píše, že obešel spoustu vyšetření. Mně nikdo nikam nepošle.
Jo, tak pokud od doktorů slyšíš řady typu „máte víc cvičit, to mate ze stresu, musíte víc odpočívat“, tak to věřím, že k doktorům už nechces. To jsou služby, fakt toto
místo aby se snažili řešit problém, tak to zametou pod koberec. Takto léčit bych dokázala i já jako laik. A že takových doktorů znám, bohužel…
nechceš přesto zkusit obehat jiné, o něco lepší doktory?
Zdravím všechny a prosím o příspěvky! Už třetí rok mě čas od času pozlobí levá půlka obličeje, je to takový tlak za okem, někdy ve spánku, někdy v čelisti, jindy ve všech zmíněných místech. Objeví se a po nějaké době vymizí. Podstivě jsem tehdy obešla všechny ORL, očního a neurologa. Nic nezjistili. Nechala jsem si dokonce vytáhnout zuby moudrosti. Neurolog mě tehdy odeslal akorát na eeg (byla jsem tehotna) a řekl mi že jsem vykojená a poslal mě na kapacky horciku. Loni jsem byla u nej znova, opět oznacená za vykojenou matku, lecba horcik
… ted jsem se tedy vydala za jiným neurologem, u kterého jsem mela znatelne asymetrické reflexy na levé části těla. Odeslal mě tedy na EEG, Sono hlavy a MR. ty dve vysetreni me cekaji koncem tydne ale MR až za mesic. Se dvemi malými detmi je to hrozne dlouhy mesic, mam sileny strach o ne, sebe, jak to vse dopadne a bude
… Hrozně me boli zada, jde to az do ruky i nohy, byla jsem se nechat napravit, pan tam delal akrobatické kousky, pry to mam hrozne, stejne vse nenapravil… A ted moje otazka
… Muže to byt vse od patere? Deti mam tezke, porad je nosim. Taky mi zjistili z krve, že jsem kdysi davno prodelala boreliozu. Nemohlo by to souviset s reflexy a tím oblicejem? Vím, že tady žádny lekar nechodi, ale potrebuji informace, jinak se za ten mesic zblaznim… Potrebuji nadeji ze to možná bude OK a ja zdrava
… děkuji a omlouvám se za ten sloh a anonym