Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky mi to přijde jako reakce na léky. Co vám řekli na pohotovosti?
Já to tedy chápu tak, že vyrážka se objevila předtím, než dostala ta antibiotika
A vyrážka je kde? Na ploskách a dlaních? Pak to bude spíš sedmá nemoc. A pokud je na celých končetinách, tak alergická reakce na ATB?
@Nikča9 píše: Více
takže ty jsi jela s tou vyrážkou na pohotovost a teprve tam jsi dostala ATB? Nějaký streptest nebo výtěr se dělal? Kde konkrétně ta vyrážka je?
Taky se v tom ztrácím.
Takže bylo ti špatně, bolelo tě v krku, udělala se ti vyrážka, takže jsi s tím jela na potovost?
Nebo bylo ti špatně, bolelo tě v krku, diagnostikovali ti streptokoka, dostala jsi léky a vyrážka se ti udělala až poté, takže jsi jela na pohotovost?
Tvůj popis je opravdu docela zmatečný.
Takže ti nedělali výtěr ani žádný test a diagnostu střelili od pohledu do krku??
@Sunlight515 začala jsem kašlat asi týden zpět po týdnu jsem měla dva dny mě bolelo v krku a měla jsem teploty a do rána se mi udělala vyrážka na dlaních a nohách zespod
@Sunlight515 koukala do krku a viděla ruce a řekla že mám streptokok CRP 80
Podle toho popisu mi to spíš přijde jako učebnicová ukázka sedmé nemoci. Prodělala jsem si jí před pár měsíci a symptomy jak přes kopírák, i s tou vyrážkou. Jak to samo přišlo, tak to odeznělo, bale bylo mi dost blbě, krk taky hodně bolel a horečka asi 2 dny. Ale jinak strašná únava a pořád pocit závratí.
Taky jsem si myslela, že mám angínu (nebo alespoň streptokoka), ale udělali mi rychlý test, negativní.
nemáš streptokoka, ale máš sedmou dětskou nemoc - ruka, noha pusa. Jak z učebnice. Horečka, bolest v krku, postupně se přidá vyrážka na ploskách a dlaních. Je to virové, léčba na to není, přejde to samo.
@Lucka1111
Tady ma fotky. Uz rano jsem ji psala, ze je to sedma nemoc.
https://www.emimino.cz/…-byt-538611/?…
Ahoj holky
dnes jsem jsem byla na pohotovosti a našli mi streptokok CRP 80 mám antibiotika a dva dny zpět jsem měla teploty + bolest v krku, kašel a rýmu. A dnes do rána se mi objevili vyrážky na rukách a nohách, tak jsme jeli hned na pohotovost, kdo měl vyrážky na rukách? A co vám pomohlo na svědění?