Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, je mi 17, normální sportuji ale trápí mě jedna věc. Posledni rok a půl mě trápí extrémní problém. Začalo to asi po druhé karanténě covidu, kdyz se šlo do školy moje v zimě 2021 moje psychické zdraví nebylo nejlepší. A začal jsem mít problém s tím že vždy při příchodu do školy začnu potřebovat na velkou. Zní to extrémně trapně ale nevim jak to řešit. Táhne se to semnou už rok a půl, teď jsem ve druhaku a pořád to tak mám, že vždy pri příchodu do školy začnu mít potřebu jit na záchod ( na velkou). Rád bych se toho zbavil ale nemám tušení jak to řešit.
Nebo to řeš prostě u doktora, třeba tě pošle na kolonoskopii, nebo nějaké další vyšetření..
Příspěvek upraven 08.03.23 v 09:39
@Lisa19 píše: Řeš to tak, že si dojdeš na velkou ve škole.
Tak to mu fakt pomůže ![]()
@Kacetka954 píše:
Tak to mu fakt pomůže
Co mu pomůže je asi lékařské vyšetření.
Jinak si dojít, může to být i ze stresu..
@Lisa19 píše:
Co mu pomůže je asi lékařské vyšetření.
Jinak si dojít, může to být i ze stresu..
Díky, doufám že je „jenom“ ze stresu a že v tom není něco víc.
Podle popisu to vypadá spíš na problém psychického rázu. Ale nejdřív by bylo asi dobré vyloučit fyzický problém. Tak jdi k doktorce, řekni co máš za problém a ta tě možná pošle na kolonoskopii. Tam zjistí, jestli je problém ve střevě. Další věc co to může být je že se ti objevila nějaká potravinová intolerance nebo alergie. Která se ti mohla rozjet právě díky stresu. Nezačal jsi jíst ráno nějaké jiné jídlo. Tyto problém myslím může dělat, když ti nesedí laktóza nebo lepek. Chce to probrat s lékařem, případně pak s alergologem.
@IvaX píše:
Podle popisu to vypadá spíš na problém psychického rázu. Ale nejdřív by bylo asi dobré vyloučit fyzický problém. Tak jdi k doktorce, řekni co máš za problém a ta tě možná pošle na kolonoskopii. Tam zjistí, jestli je problém ve střevě. Další věc co to může být je že se ti objevila nějaká potravinová intolerance nebo alergie. Která se ti mohla rozjet právě díky stresu. Nezačal jsi jíst ráno nějaké jiné jídlo. Tyto problém myslím může dělat, když ti nesedí laktóza nebo lepek. Chce to probrat s lékařem, případně pak s alergologem.
Díky moc za normální odpověď. 👍
A o víkendu musíš jít taky ráno na velkou a za dvě hodiny znovu?
Pokud, ne, tak si myslím, že je to spíše stresem ze školy.
Ale k lékaři si klidně dojdi, tím nic nezkazíš😊
@Brit123 píše:
@anoehdjdjdA o víkendu musíš jít taky ráno na velkou a za dvě hodiny znovu?
Ale k lékaři si klidně dojdi, tím nic nezkazíš😊
Pokud, ne, tak si myslím, že je to spíše stresem ze školy.
Právě že se mi to děje jenom když jsem ve škole. Asi to bude stresem, kdyz jdu například na fotbal tak žádný problémy nemám. Opravdu jenom ve škole
@LenaH88 píše:
Dobrý večer, doporučuji Pro12 ( probiotika spolu s prebiotikama, Aloe Vera Dring Gel Broskev (podpoří právě účinnost Pro 12), Vitaaktiv ( sirup z 21 druhů ovoce a zeleniny), FiberBoost( vláknina). Náš imunitní systém se tvoří ze 70% právě ve střevech. Pokud byste měl o produkty zájem, napište 😊.
Ty a zakladatel jste jedna osoba? ![]()
@anoehdjdjd píše:
Díky, doufám že je „jenom“ ze stresu a že v tom není něco víc.
A co kdybys přestal chodit do školy? Aby ses nepo…
Promiň, mám Tě za trolla.