Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dát to k nějaké stříhačce? Jinak mašinkou s nasazenou patkou přiměřené výšky. Ale něco se dělá pomocí nůžek- kolem očí a pod. a to může být nebezpečné.
Stříhám si sama dvě jorkšírky už 8let
Mám strojek na psi Moser, na léto beru záda, břicho, zadek a nohy do poloviny na nejmenší nástavec, je to označené jako 1, hlavu beru největším to je myslím 4 nebo 5. A uši taky 1 a kolem ucha ty chlupy co přesahují nůžkama…kolem očí a tlamičky taky tomu dám tvar…kolem tlapek taky nůžkama…
A zvlášť záda a krk přejíždím několikrát, aby tam zuby nebyly…je dobré to potom stříhat častěji, líp to ten strojek bere
když to přeroste to už je tak na strojek pro ovce ![]()
Stříhám si jorkšíra sama, mám obyčejný strojek na psy z Lidlu, beru ho strojkem na zádech, udělám po stranách rovnou lajnu, aby mu zůstala „sukýnka“,strojkem ještě beru uši, zhruba do půlky, aby to dělalo dojem kulaté hlavičky, čumák, břicho, aby si nečůral na chlupy a zbytek prostě nůžkama, hlavu si pohraju, sukýnku se snažím rovně a tlapky směrem dolů do ztracena.
Jooo a ten náš má dost vystouplou páteř, takže se přes ty hrbolky blbě holí a dělá to zuby, tak je dobrý si tu kůži posunout dlaní kousíček do boku a to jde krásně potom
To jen takový léty ověřený tip
(vychrtlý není)
Akorát nestříhat pejska skoro do hola, srst pejska chrání před chladem, ALE i před slunečním zářením, ano sestříhat/upravit to jo, ale když vídám ty chudáky vzaný strojkem až na kůži tak je mi jich líto : /
@Týnuška95
No tak už se stalo.Ta jeho holička ho vždycky bere dohola, tak jsem ho na to léto vzala taky, ale my moc na slunko naštěstí nechodíme, ono mu to rychle doroste. Přidávám foto mého výtvoru.
Ono spousta psích kadeřníku pejska oholí strojkem až na kůži, ale i spousta lidí neví, že uplně strojkem by se nemělo no. Hodně záleží i na typu srsti(hezky prostříhat), ale nikdy by se nemělo až na kůži. Jinak Váš pejsek je moc krásný : ) ![]()
@Týnuška95
Děkuji moc, moc to potěšilo, vím aspoň další info, že se nemá stříhat na kůži, ale jak vysoká má být ta srst od kůže? Moc děkuji
.A mějte se hezky
![]()
Nemusí mít chlupy až na zem samozřejmě, ale zastřihla bych to po břicho, koukni na net na yorkšírky (třeba na google a tam se koukni : ) vyskočí na tebe určitě yorkšírci vzaný strojkem, ale i yorkšírci s pěkným střihem : ) (kteří nejsou oholení skoro na kůži )
@Týnuška95
Děkuji, děkuji, budu googlit o stošest. Já jsem se dívala na youtube, jak ho ostříhat, hodně mi to pomohlo, ale samozřejmě to není jako od kadeřníka, ale třeba časem se to naučím. To jezdění ke kadeřnici nás co dva měsíce stojí 330,–,tak jsem se rozhodla, že se ho naučím stříhat sama.Ale na tu kůži už ne, jen tak ty 2mm srst, ať mu není zima. A ty s tím stříháním máš zkušenosti? ![]()
Mám papillona a ty se nestříhají : ) jenom se upravují na výstavu : ) (jenom packy malinko upravim, aby chlupy nepřečnívaly) No jasný chodít co 2 měs. a platit 300 je děs : / a na zimu bych mu tu srst nechala o trošku delší. Známá ostříhala YT v zimě chudáka do hola
Jinak jsem to pochytila od různých pejskařů a skupin a od mojí známé, která s tím má zkušenosti : )
@Týnuška95
Tak to jo, aspoň nemáš s papillonkem tolik starostí, musí být krásný
. Na zimu našemu nechávám srst dlouhou, tady na horách by mu byla zima. Také může chodit na výstavu, ale nemám moc času starat se mu o srst, chce to každý den minimálně 2× česat, nemohl by nikam ven chodit, a ten náš je takový sportovní, pořád s námi někam chodí. A co říkáš na toho border teriéra, co se našel po 16 dnech? To je skoro zázrak, že? Doslova jsem se rozbrečela, že dokázal tak dlouho přežít v liščí noře. Musí to být rasa velmi odolná a inteligentní.
Dobrý den, prosím Vás, mohl byste někdo poradit, jak se stříhá pejsek? Úplně nejlepší by bylo pejsek jorkšír. Chystám se ho poprvé stříhat sama, ale nevím jak na to, aby neměl zuby, někde kratší někde delší. Velmi Vám děkuji za rady
.